De ce vaccinul împotriva coronavirusului nu l-a salvat pe actorul Valery Garkalin

Pneumologul Serghei Puryasev a explicat de ce actorul Valery Garkalin nu a dezvoltat anticorpi împotriva coronavirusului, în ciuda faptului că a fost vaccinat. Valery Garkalin, în vârstă de 67 de ani, s-a luptat cu Covid, timp de o lună și jumătate.

Удары судьбы и яркие роли Валерия Гаркалина: «Я не догадывался, что эти  страшные заболевания случаются так…» - KP.Ru

În ultimele zile, starea vedetei comediei „Ширли-мырли” s-a deteriorat rapid. În dimineața zilei de 20 noiembrie, artistul poporului a murit. Conform concluziei medicilor, a murit din cauza insuficienței multiple de organe, sepsis și șoc septic. Garkalin suferea de mai multe boli și totodată nu a ascuns niciodată că îi place să consume băuturi alcoolice.

În urmă cu zece ani, a suferit atacuri de cord, a intrat în comă de mai multe ori. Dar chiar și după astfel de șocuri, artistul a continuat să lucreze: a jucat în teatru, în filme, a predat cursuri. Între timp, după cum a spus fiica actorului, tatăl său a fost un susținător al vaccinării și a fost vaccinat împotriva coronavirusului, în vară. Rezultatele vaccinării s-au s-au dovedit a fi ciudate: actorul nu a dezvoltat anticorpi.

,,Faptul că nu avea anticorpi confirmă că persoanele cu boli de inimă, care beau și alcool, dezvoltă imunosupresie. Procesele metabolice sunt perturbate, organismul nu poate lupta și nu poate oferi un răspuns adecvat la vaccin”, a explicat pneumologul Serghei Puryasev, conform presei ruse.

,,Ca urmare, se formează un răspuns imun inadecvat. Acesta este însă un caz foarte rar, dacă ne uităm la statistici, vom vedea că anticorpii nu apar în 0,01% sau chiar 0,001% din cazuri”.

Cu toate acestea, conform medicului, este necesar ca oamenii să se vaccineze. Și, în același timp, este important să ai grijă de propria stare de bine. Munca unui artist este o opțiune extremă în ceea ce privește volumul de muncă, chiar și pentru o persoană de 25 de ani: stres, program de lucru neregulat, un număr imens de întâlniri, tot timpul la limita posibilităților. ,,Actorul a continuat să lucreze și nu a avut grijă deloc de el însuși. Stilul de viață și ritmul de viață ar trebui să fie adecvate vârstei”, mai spune medicul.

СМИ назвали причину смерти Валерия Гаркалина - ТРК Звезда Новости,  20.11.2021

Detalii savuroase din culisele show-ului „Bravo, ai stil!”. Cine e spaima producătorilor de la Kanal D
Articolul anterior
Camioane-capsulă, fără șofer și fără cabină. O companie suedeză vrea să revoluționeze transportul greu
Articolul următor
Alte articole interesante