De ce Vladimir Putin încă nu s-a vaccinat împotriva Covid-19, deşi Rusia are deja un vaccin

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a explicat de ce Vladimir Putin încă nu a fost vaccinat împotriva noului coronavirus, deşi Federaţia Rusă se laudă că a elaborat un vaccin eficient, numit „Sputnik V”.

separator

Dmitri Peskov a afirmat că statutul de şef de stat face imposibilă participarea lui Vladimir Putin în calitate de voluntar la procesul de vaccinare, scrie presa rusă, conform adevarul.ro.

Mai mult, purtătorul de cuvânt al Kremlinului a precizat că preşedintele Federaţiei Ruse nu poate folosi un vaccin care încă nu a fost certificat, dând de înţeles că statutul de preşedinte nu permite acest lucru.

„Acum se vor încheia toate procedurile. Şi dacă va fi cazul, el vă va anunţa”, a mai spus Peskov.

Vaccinul rusesc „Sputnik V“’ va fi de câteva ori mai ieftin decât cele produse de companiile Pfizer şi Moderna şi va putea fi transportat începând din luna februarie la temperaturi cuprinse între 2 şi 8 grade Celsius, a declarat Kiril Dmitriev, şeful fondului statal (Fondul de Investiţii Directe al Rusiei – FIDR) însărcinat cu vânzarea şi distribuţia vaccinului. Ungaria a anunţat că va testa vaccinul rusesc anti-COVID-19.

Rusia susţine că vaccinul Sputnik V, aflat în faza a treia a testelor clinice, are o eficacitate de 92%.

Moscova nu a prezentat deocamdată vreo documentaţie ştiinţifică despre acest vaccin, dar cei care l-au conceput au promis că cercetarea va fi publicată curând ”într-una dintre principalele reviste medicale din lume” şi va putea fi evaluată de alţi experţi.

Sputnik-V a fost deja administrat în Rusia personalului medical şi altor persoane din grupele de mare risc, în ciuda faptului că nu a trecut prin teste clinice avansate. Nu a fost evaluat încă de Agenţia Europeană a Medicamentului, principala instituţie de certificare a tratamentelor din Uniunea Europeană.

Deputat german: ,,Toate uşile sunt deschise pentru preşedintele ales al Republicii Moldova, Maia Sandu”
Articolul anterior
Virusul Covid-19 a lăsat un copil fără mamă. Istoria Sabinei Drăguțan, care activa în calitate de felcer
Articolul următor
Alte articole interesante