De ce WC-urile publice din Japonia sunt transparente?

Japonia este una dintre cele mai neobișnuite și misterioase țări din lume din toate punctele de vedere, dar și cea mai avansată din punct de vedere al diverselor tehnologii. O invenție sunt toaletele publice cu pereți transparenți, instalați în parcurile din Tokyo. Nu, nu este o glumă, acestea există cu adevărat. Cu toate acestea, nu totul este atât de simplu.

separator

Aceste toalete neobișnuite au apărut în zona metropolitană Shibuya ca parte a proiectului Tokyo Toilet Project.

Pereții rămân complet transparenți până în momentul în care un ”vizitator” intră și închide ușa cu o cheie. După aceea, sticla devine mat, iar prin ea nu se mai vede absolut nimic.

Seara și noaptea, aceste WC sunt iluminate multicolor. Astfel, acestea devin o sursă suplimentară de iluminat stradal.

Autorul proiectului a fost Fundația Nippon, iar ideea toaletelor transparente aparține arhitectului japonez Shigeru Ban. Fundația a spus că vor să spargă stereotipurile despre toaletele publice, care sunt considerate „murdare și urât mirositoare”. Modelele transparente rezolvă două probleme simultan – puteți vedea prin sticlă dacă interiorul este curat și dacă toaleta este ocupată. În acest fel, un potențial vizitator poate evalua dacă merită să plătească pentru o ”vizită” la toaletă. 

sursa: www.calatorul.net

În Belarus, o familie s-a ascuns în pădure de frica ,,Covid-19 și implantarea cipurilor”
Articolul anterior
Tragedie! Mama celor 6 copii din Răscăieți, rămași orfani de tată, a fost găsită fără suflare
Articolul următor
Alte articole interesante