De la 1 octombrie, călătorii vor putea urmări online circulația troleibuzelor în Capitală

Până la 1 octombrie, sistemul GPS va fi funcțional în troleibuzele din Chișinău, astfel călătorii vor putea urmări online, prin intermediul unei aplicații, locația acestora. Panourile digitale însă nu vor fi montate la stațiile de așteptare, așa cum a fost promis.

separator
La licitația pentru selectarea companiei, care va instala echipamentul, au participat opt ​agenți economici, iar câștigătorul licitației a fost aleasă compania Dekart, comunică locals.md.

Compania câștigătoare va instala sistemul în termen de două luni de la semnarea contractului.

Direcția transport electric va plăti numai de serviciile de monitorizare, iar compania își va asuma costul achiziționării de echipamente și software. Dekart va semna un contract de doi ani, costul proiectului fiind de 416 mii lei.

Conform contractului, compania se obligă să instaleze sistemul GPS în troleibuze și să creeze o aplicație cu ajutorul căreia pasagerii vor putea să monitorizeze circulația troleibuzelor.

Cu toate acestea, panourile electronice de la stațiile de transport public nu vor fi instalate, deoarece stațiile nu aparțin primăriei, ci unei companii private. În plus, timpul indicat în panou nu coincide întotdeauna cu cel al sosirii transportului, având în vedere accidentele și ambuteiajele care se întâmplă adesea în capitală.

Anterior, Șeful Direcției de Transport Electric Chișinău a promis că în toamnă vor apărea 50 de panouri electronice pe cele mai aglomerate stații de transport public. Cu ajutorul lor, pasagerii vor putea afla când autobuzul sau troleibuzul dorit vor ajunge la oprire.

Acum, doar patru panouri funcționează în regim pilot, în Chișinău. Timpul de așteptare pentru troleibuzul nr. 30 este indicat pe panourile instalate la stațiile de autobuz pe străzile din 31 august, Ștefan cel Mare – Izmail, Dacia – Traian și la aeroportul Chișinău.

Faceți cunoștință cu Adam, fiul Marianei Șura
Articolul anterior
Acoperișul unui bloc de locuit, cuprins de flăcări în sectorul Botanica. Fumul gros este vizibil de la distanță
Articolul următor
Alte articole interesante