De la +12 grade la -22°C. Vremea se schimbă brusc de joi spre vineri. Gerul năprasnic se va menține timp de două săptămâni

Meteorologii anunță ger cumplit în Moldova. Schimbarea vremii se va produce brusc de la temperaturi neobișnuit de mari pentru această perioadă până la valori de -12 grade, și apoi chiar de -22 de grade la începutul săptămânii viitoare.

Miercuri, maximele termice vor oscila între +5 și +11 grade, joi se anunță +6.. +12 grade și precipitații sub formă de lapoviță pe întreg teritoriul țării. Iar de vineri se instalează gerul cel mare. Pe parcursul nopții vor fi -8.. -13 grade și tot atâtea grade se vor înregistra și ziua.

Frigul va fi puternic atât ziua cât şi noaptea și se va menține mult timp. ,,În ultima săptămână din februarie, temperaturile vor începe să crească. Putem să spunem că dacă aceste estimări se vor confirma, da, primăvara poate să vină pe 1 martie, nu numai din punct de vedere calendaristic ci şi din punct de vedere al regimului de temperatură”, a declarat Elena Mateescu, director general ANM, România.

Un moldovean grav bolnav a fost adus în țară de către o echipă de medici italieni, care a îndeplinit astfel dorința bărbatului
Articolul anterior
Femeia care și-a abandonat pruncul într-un bloc din Capitală a fost reținută
Articolul următor
Alte articole interesante