,,De la Berlin la Hamburg, de la Frankfurt la Stuttgart”. Moldovenii din Germania se mobilizează spre secțiile de votare mai puțin aglomerate

Moldovenii din diaspora au ieșit într-un număr mare la votare, au făcut sute de kilometri pentru a ajunge la secțiile de vot. Din păcate, la unele secții de votare, din Germania, nu vor fi disponibile suficiente buletine de vot. Limita maximă pusă la dispoziție de către autorități este de 5 mii buletine.

separator

Conaționalii noștri sunt îndemnați să aleagă alte secții de votare din vecinătatea destinațiilor.

Pașa Valeriu, conațional stabilit în Germania, comunică pe facebook:

,,Prieteni din diasporă, în special din Frankfurt și Berlin. Dacă vedeți că nu prindeți buletine de vot – nu pierdeți timp, porniți spre altă secție de votare. Contestațiile nu vă vor ajuta, nici cererile către CEC:

1. Legea este clară – maxim 5 mii buletine la o secție;
2. Conducerea CEC este îndreptată contra voastră.

Dacă aveți mașină, mai reușiți să ajungeți la secțiile din alte orașe. De la Berlin la Hamburg, de la Frankfurt la Kassel (editare: la Kassel deja tot e aglomerat, atunci e Stuttgart, Strasbourg nu e ok pentru că se închide la 20:00).

Dacă se face ora 9 și mai este rând, biroul secției de votare este obligat să continue lucrul, până nu se termină rândul sau buletinele de vot”.

Prezența la vot la ora 16:00: Peste 1,2 milioane de moldoveni au votat
Articolul anterior
Alerta cu bombă la Frankfurt este falsă. Votarea a fost reluată
Articolul următor
Alte articole interesante