De la cine își cere iertare Aurel Chirtoacă?

Acum câteva ore, interpretul Aurel Chirtoacă și-a lansat videoclipul piesei ”Iartă-mă”, cu care va participa la Eurovision. Lansarea a avut loc pe un site de socializare, la mai puțin de 12 ore de la momentul când a fost scos din studioul de montare, iar de mâine va putea fi văzut la posturile de televiziune.

separator

”Inițial acestă piesă nu era planificată pentru Eurovision, era doar un cântec frumos pe care mi-l doream în repertoriu, dar după ce am decis să filmez la el un videoclip și am început filmările, am depus cererea la Eurovision. Astfel piesa ”Iartă-mă”, compusă de Eugenia Andrieș-Carabut, a devenit piesă înscrisă în concurs”, ne-a spus interpretul.

Eugenia Carabut”Am scris această piesă din pură inspirație, nu pentru cineva anume…Nu am scris-o deci pentru Aurel Chirtoacă. Dar am urmărit evoluția lui, am analizat timbrul lui vocal, ca să îmi dau seama în ce mod poate el transmite un mesaj.  Astfel am hotărât să îi propun acestă melodie, cu titlul ”Iartă-mă”, pentru că are o voce caldă și convingătoare atunci când cântă. Vreau să spun că puțini au bunul simț să spună iartă-mă atunci când au greșit, ori eu prin acest mesaj vreau să educ acest obicei și să arăt că nu este dificil și e foarte frumos să spui IARTĂ-MĂ cuiva drag. Nu a fost planificat să alegem acestă piesă pentru Eurovision, dar am considerat că se vor regăsi mulți în ea și am spus: de ce nu? Am fost surprinși să vedem mai apoi că mulți dintre cei care au depus cereri de participare au ales la fel melodii lente. Piesa ”Iartă-mă” are un mesaj clar și direct, este o melodie caritabilă și ușor de memorat. Cred că are toate șansele la Eurovision, mai ales că niciodată nu știi ce preferințe va avea publicul”, a declarat pentru unica.md, textiera și compozitoarea Eugenia Andrieș- Carabut.

Filmările videoclipului au avut loc în luna octombie, în orașul Odesa. Ele au durat două zile și au avut loc spontan, fără a avea din start planificări ce țin de locațiile unde urmau să filmeze. Complicii lui Aurel Chirtoacă în realizarea acestui videoclip au fost băieții de la VS Studio.md  și regizorul Veaceslav Braghiș.

text: Natalia Bodiu

Revoltă în Rusia! Comitetul antiterorist rus declară „regim de operaţiune antiteroristă la Moscova“

Agențiile internaționale de presă informează că după revolta mercenarilor Wagner, în Rusia, Comitetul nașional antiterorist rus a anunțat instituirea unui ”regim de alertă antiteroristă” la Moscova şi în regiunea înconjurătoare.

„Pentru a împiedica eventuale atentate”, acest regim a fost instituit şi în regiunea Voronej, frontalieră cu Ucraina, a precizat comitetul într-un comunicat, preluat de Agerpres de la agențiile de presă ruse.

Această măsură întăreşte atribuţiile serviciilor de securitate şi le permite să restrângă deplasarea.

De asemenea, forţele de securitate pot institui controale ale documentelor de identitate şi ale vehiculelor pe străzi, dar pot autoriza şi o suspendare temporară a serviciilor de comunicare, dacă este necesar.

În acelaşi timp, vehicule blindate au apărut în centrul Moscovei, potrivit dpa.

„Măsurile de securitate au sporit la Moscova, toate obiectivele importante, precum organe ale puterii statului şi infrastructura de transport au fost plasate sub supraveghere sporită”, relatează agenţia TASS, citând autorităţile de securitate.

Anterior, într-o înregistrare video care circula pe internet puteau fi văzute un transportor blindat de personal şi un camion militar în faţa Dumei de Stat.„Toate evenimente de masă (…) sunt anulate din acest motiv” la Moscova, a precizat primarul capitalei ruse, Serghei Sobianin.

„Toate serviciile municipale funcţionează normal, deplasările în oraş nu sunt perturbate”, a dat el asigurări, mulţumindu-le locuitorilor pentru „înţelegere” şi „calm”.

Evgheni Prigojin, liderul grupului paramilitar Wagner, a afirmat sâmbătă că a intrat în Rusia cu trupele sale cu scopul de a răsturna conducerea militară, spunând că este „gata să moară” împreună cu cei 25.000 de oameni ai săi pentru a „elibera poporul rus”.

Procuratura generală rusă a anunţat deschiderea unei anchete pentru „răzvrătire armată” împotriva lui Prigojin, care s-a revoltat după ce a acuzat armata că i-a bombardat oamenii. Autorităţile au înăsprit măsurile de securitate la Moscova şi în alte câteva regiuni din Rusia.

Această turnură dramatică a evenimentelor, cu multe detalii neclare, pare a fi cea mai mare criză internă cu care se confruntă preşedintele Vladimir Putin de când în februarie anul trecut a ordonat o invazie la scară largă a Ucrainei, numind-o „operaţiune militară specială”, comentează Reuters.

Liderul grupării paramilitare Wagner a afirmat într-o înregistrare video postată pe Telegram că se afla sâmbătă dimineaţa în cartierul general al armatei ruse din oraşul Rostov, un centru-cheie pentru asaltul Rusiei asupra Ucrainei, şi că a preluat controlul asupra unor situri militare, inclusiv asupra unui aerodrom.

Revoltă militară în Rusia. Prigojin spune că este pregătit să moară pentru a „elibera poporul rus”

Liderul grupării Wagner a afirmat că se afla sâmbătă dimineaţa în cartierul general al armatei ruse din oraşul Rostov, un centru-cheie pentru asaltul Rusiei asupra Ucrainei, şi că a preluat controlul asupra unor situri militare, transmite AFP.

Prigojin

Prigojin vrea să înlăture conducerea Ministerului rus al Apărării și spune că este pregătit să meargă „până la capăt”.

„Suntem în cartierul general, este 07:30 dimineaţa” (04:30 GMT), a declarat Evgheni Prigojin într-o înregistrare video postată pe Telegram. ”Siturile militare din Rostov sunt sub control, inclusiv aerodromul”, a adăugat el, în timp ce bărbaţi în uniformă mergeau în spatele său.

El a dat asigurări că avioanele militare angajate în ofensiva din Ucraina „pleacă normal” de pe aerodrom pentru a îndeplini „sarcini de luptă”, afirmând că „nu există nicio problemă”.

„Principalul punct de comandă funcţionează normal”, a adăugat Prigojin, dând asigurări că „niciun ofiţer” desfăşurat acolo nu a fost suspendat din funcţie.

„Un mare număr de teritorii” cucerite în Ucraina „sunt pierdute” şi „mulţi soldaţi sunt ucişi”, a afirmat el, acuzând încă o dată armata rusă că nu spune adevărul privind situaţia de pe front.

Armata pierde „până la 1.000 de oameni pe zi”, printre care morţi, răniţi, dispăruţi sau cei care refuză să lupte, a mai spus el.

Prigojin a mai cerut în înregistrarea video ca ministrul apărării Serghei Şoigu şi şeful statului major Valeri Gherasimov să vină la el, în oraşul Rostov-pe-Don.

Într-o altă înregistrare video, postată de canalul de Telegram pro-Wagner ‘Razgruzka Wagnera’, el poate fi văzut stând între doi generali de rang înalt, dintre care unul este lt. gen. Vladimir Alekseev, care anterior a apărut şi el o înregistrare video în care îi cerea lui Prigojin să-şi reconsidere tentativa declarată de a-i înlătura pe liderii armatei.

„Am ajuns aici, vrem să-i vedem pe şeful statului major şi pe Şoigu. Dacă nu vin, vom bloca oraşul Rostov-pe-Don şi vom pleca spre Moscova”, a afirmat Evgheni Prigojin, potrivit Agerpres.

Evgheni Prigojin, liderul grupului paramilitar Wagner, a afirmat sâmbătă că a intrat în Rusia cu trupele sale cu scopul de a răsturna conducerea militară, spunând că este „gata să moară” împreună cu cei 25.000 de oameni ai săi pentru a „elibera poporul rus”.

Procuratura generală rusă a anunţat deschiderea unei anchete pentru „răzvrătire armată” împotriva lui Prigojin, care s-a revoltat după ce a acuzat armata că i-a bombardat oamenii. Autorităţile au înăsprit măsurile de securitate la Moscova şi în alte câteva regiuni din Rusia.

Această turnură dramatică a evenimentelor, cu multe detalii neclare, pare a fi cea mai mare criză internă cu care se confruntă preşedintele Vladimir Putin de când în februarie anul trecut a ordonat o invazie la scară largă a Ucrainei, numind-o „operaţiune militară specială”, comentează Reuters.

Serviciul Vamal al Republicii Moldova, premiat la Campionatul European Antitabac din Cehia

Echipa canină din cadrul Centrului Chinologic al Serviciului Vamal a participat la cea de-a zecea ediție a Campionatului European Antitabac, desfășurat în Cehia, de unde a revenit cu locul III la proba „Ascultare și căutare individual”.

Serviciul Vamal al R.Moldova, premiat la Campionatul European din Cehia

La Campionat au participat reprezentanți ai serviciilor vamale din Austria, Slovenia, Slovacia, Lituania, Republica Moldova, iar Serviciul Vamal Ceh a expus la competiție 14 echipe canine.

Campionatul a inclus diverse probe de căutare și ascultare în mașinile militare, lăzi, colete și autoturisme.

În prezent, Serviciul Vamal al Republicii Moldova realizează un proiect comun cu Serviciul Vamal ceh care constă în instruirea a șase inspectori chinologi din cadrul Centrul Chinologic, precum și dresajul a șase câini de serviciu antitabac și antidrog.

Amintim că, Centrul Chinologic al Serviciului Vamal are în palmares multiple locuri de frunte la Campionatele Internaționale și Europene, iar anul acesta în Republica Moldova se va desfășura ediția a VII-a a Campionatului Antitabac și Antidrog.

Centrul Chinologic al Serviciului Vamal a stabilit relații de colaborare cu Centrul Chinologic Ceh din anul 2011, astfel patru inspectori chinologi din cadrul Serviciului Vamal al Republicii Moldova au făcut studii în or. Hermanice, revenind ulterior în țară, împreună cu patrupezii specializați pe antitabac.

Noi încercări pentru Marcel și Cornelia Ștefăneț!
Articolul anterior
Sarcina implică mișcare…
Articolul următor