Afacere prosperă în SUA. Un moldovean și-a creat propria companie de succes, pornind de la job-ul de șofer de camion

Un moldovean, în urmă cu mai mulți ani, ca mulți tineri care ajung pentru prima oară în America, a început munca în calitate de șofer de TIR. Iar acum, departe de casă, într-o țară străină, își gestionează propria companie de succes și afacere de milioane, cu peste 150 de camioane și locuri de muncă create, la Chicago, relatează cei de la horainamerica.com.

foto: zdg.md

La cei zece ani de la înființarea companiei Schwarz Logistics, Mihai Dercaci, om de afaceri moldovean, stabilit în Chicago, se mândrește cu un business de succes, timp în care a reușit să acumuleze peste 150 de camioane și locuri de muncă, inclusiv pentru cetățenii moldoveni stabiliți cu traiul în SUA.

Pentru el nu există probleme fără soluții, iar cu această atitudine a învins multe obstacole în viață.  

„Timp de un an și jumătate, înainte de plecarea din Moldova, am fost Country Manager la Allied Pickfords, o companie specializată în „international moving”. Când am ajuns în SUA, în mai 2009, mi-am început noul drum urcând la volanul camionului. 

Recunosc că tranziția nu a fost ușoară, dar în schimb pot spune că am trăit și am simțit fiecare treaptă a acestei industrii – o cale lungă spre rezultatele de astăzi. Cel mai mult mă mândresc cu echipa pe care am reușit să o construim și pe care o consider o familie mare și unită, cu oameni onești, care vor să reușească mereu mai mult. Anume ei au fost și vor rămâne pilonii de bază ai acestei companii”, a povestit Mihai Dercaci.

Poți urmări interviul integral în Ziarul de Gradă.

Ninsori și lapoviță în Moldova. Vezi prognoza meteo!
Articolul anterior
Șeful armatei spaniole și-a dat demisia după ce s-a aflat că s-a vaccinat pentru Covid înainte să-i vină rândul
Articolul următor
Alte articole interesante