De Paște, Primăria Chișinău oferă la 70 mii de pensionari câte 100 de lei

Primăria municipiului Chișinău informează că anumite categorii de persoane din capitală, inclusiv cu necesități speciale, vor beneficia de ajutoare financiare a câte 500 lei, din partea municipalității, cu prilejul Sfintelor Sărbători de Paști.

separator
O decizie în acest sens a fost aprobată de Comisia municipală pentru protecție socială.

Astfel, de ajutoare a câte 500 lei vor beneficia:

– 900 persoane cu deficiențe de auz, din cadrul Filialei Teritoriale Chișinău a Asociației Surzilor din Republica Moldova;

– 850 de persoane cu deficiențe de văz, din cadrul Organizației teritoriale Chișinău a A.O. „Asociația Nevăzătorilor din Moldova”.

De asemenea, comisia municipală de profil examinează posibilitatea acordării de ajutor material către 1711 persoane în etate, singuratice, beneficiare a Serviciului de îngrijire socială la domiciliu, de asemenea, câte 500 lei, către sărbătorile de Paști, precum și demersul Asociației Evreilor din Moldova – foști deținuți ai nazismului, privind acordarea ajutorului material pentru 21 de persoane, câte 500 lei, către sărbătorile de Paști.

Listele beneficiarilor de ajutoare financiare menționate au fost perfectate de către asociațiile și organizațiile de profil, în comun cu oficiile teritoriale ale Direcției generale asistență socială și sănătate.

Mijloacele financiare vor fi distribuite începând din data de 30 martie, a.c., prin intermediul oficiilor poștale, de către lucrătorii poștei, odată cu pensiile pentru categoriile respective de cetățeni. Informarea beneficiarilor va fi asigurată de către președinții de organizații sus-menționate, precum și de direcțiile teritoriale de asistență socială.

Comisia municipală pentru protecție socială a examinat și aprobat, de asemenea, posibilitatea de acordare a pachetelor cu produse alimentare pentru 1200 de persoane social-vulnerabile, de către combinatele şcolăreşti şi agenţii economici (prestatorii de servicii de alimentare) în perioada situaţiei epidemiologice cu infecţia COVID-19, în schimbul prânzurilor gratuite acordate de către cantinele sociale.

Tot în contextul Sfintelor Sărbători de Paști, 70 de mii de pensionari, vor primi câte 100 de lei. APL Chișinău analizează posibilitatea extinderii listei de beneficiari, și de a veni cu noi modalități de suport, începând cu luna viitoare.

O ieșire la frigărui le-a costat 100.000 lei. Cinci persoane din Nisporeni, amendate
Articolul anterior
Maia Sandu a solicitat instituţiilor europene să extindă temporar termenul de şedere pentru cetăţenii moldoveni care nu pot ieşi din UE
Articolul următor
Alte articole interesante