De Ziua internaţională a mediului, preşedintele Maia Sandu a participat la curățarea unei păduri din Vadul lui Vodă

„De Ziua internaţională a mediului, care este marcată astăzi, am mers pentru câteva ore pe malul Nistrului, la Vadul lui Vodă. Împreună cu mai mulţi colegi de la Preşedinţie, voluntari din comunitatea “Hai Moldova” şi localnici am colectat, în păduricea din preajmă, gunoiul lăsat în urmă de oamenii care au trecut prin zonă sau au organizat picnicuri. Am adunat mai multe pungi pline cu gunoi – recipiente de sticlă şi plastic, containere, ambalaje, pachete de ţigări şi alte deşeuri”, a scris preşedintele Maia Sandu, într-o postare pe Facebook.

„Din păcate, în ţara noastră, pădurile, malurile de râuri sau lacuri, unde oamenii se adună să petreacă împreună, abundă de gunoi. Şi e greşit să credem că păstrarea curăţeniei este exclusiv responsabilitatea autorităţilor – mediul curat este şi misiunea cetăţenilor.

Putem schimba lucrurile prin efort comun, dar şi individual. Să strângem gunoiul, atunci când mergem la picnic.

Să separăm şi reciclăm deşeurile acasă, iar la magazin să mergem cu pungi ecologice. Iar periodic, ne putem aduna cu prietenii să mai strângem din gunoiul lăsat de alţii – aşa cum am făcut noi astăzi.

E calea sigură să ne bucurăm de o planetă curată şi sănătoasă multe generaţii înainte.

Tu ce ai făcut pentru tine de Ziua Mediului?„, a scris Maia Sandu pe Facebook.

Dezastru ecologic într-o locație preferată de turiști. 278 de tone de păcură, 50 de tone de motorină, acid azotic și alte substanțe chimice vor ajunge în mare
Articolul anterior
Jurnalista Maria Marian a absolvit Universitatea de Stat de Medicină şi Farmacie
Articolul următor
Alte articole interesante