De ziua sa de naștere, Svetlana Sainsus și-a surprins prietenii cu o postare emoționantă

Astăzi, Svetlana Sainsus este sărbătorită, iar cu această ocazie cofondatoarea platformei Caritate.md a făcut o postare emoționantă în care a vorbit, în premieră, despre încercările sorții.

separator

Urmăritorii virtuali au rămas surprinși. Nimeni nu s-a gândit nici pe o secundă că cea care s-a înrolat în misiunea de a salva vieți, a ieșit, ea însăși, învigătoare din mai multe situații imprevizibile. Aflând istorioara, îți întărești și mult mai mult convingerea că fiecare om se naște având un rol bine determinat în această lume și, de multe ori, se întâmplă că fericirea noastră este, de fapt, să facem fericiți cât mai mulți oameni din jurul nostru.  

„20 de zile, cam atat imi era dat sa traiesc dupa spusele medicilor. Doar cei apropiati cunosc mica mea istorioara, dar astazi, de ziua mea am decis sa o impartas si cu voi, pentru ca anume ea m-a invatat un lucru foarte important – nimeni in lumea asta, niciun medic nu poate zice ca nu avem sanse de supravietuire, doar Dumnezeu e cel care decide”.

,,De la nastere pana la varsta de 20 de zile parintii mei au trait un adevarat cosmar cu mine. Plangeam nonstop, faceam convulsii si febra mare zilnic! Practic am trait in spital primele 20 de zile de viata. Epilepsie si alte diagnosticuri, medicii repetau doar una parintilor: sa incerce sa se resemneze si sa se pregateasca de inmormantare. Cand aveam 20 de zile, mamica nu a mai rezistat sa vada chinurile prin care trec in spital, injectii in cap , picioare si oriunde credeau medicii ca e mai bine si practic m-a luat si a fugit acasa. Pentru ca sa auzi zilnic „copilul dumneavoastra va muri” nu este deloc usor. Probabil intuitia de mama. Acasa in timpul baitei, taticul a observat ca aveam o mica inflamatie deasupra ochiului drept, ce semana cu un cos simplu. Atunci au decis ambii sa incerce sa scoata infectia de acolo si asta au facut.

Imediat, in urmatoarele secunde, fetita mica de 20 de zile cu „epilepsie” a adormit si nu s-a mai trezit si nu i s-a mai auzit gura pana dimineata. A fost prima noapte de la nastere cand am dormit atat de mult si din 20 de zile a ajuns si la 20 de ani si astazi si la 34.

Dupa asta a urmat mai grav: deja medicii ma convingeau ca nu voi putea avea niciodata copii, apoi poftim, il vedeti in poze – Maxim Cristian nascut in 24 decembrie seara (in ajunul nasterii lui Hristos). Unul din stimulele mele cele mai mari pentru tot ce fac si realizez sunt ei, acei oameni care imi repetau „n-o sa poti”, acum ar trebui sa le fiu recunoscatoare. Eu nu stiu ce planuri a avut cu mine Dumnezeu, dar pentru mine asta este o dovada ca trebuia sa traiesc si mereu am visat sa nu traiesc in zadar. Sa las urme si amintiri frumoase pe unde calc, sa las ceva folositor in urma mea, mereu visul meu a fost sa indeplinesc vise”.

,,Recunosc, cel mai greu lucru pe care l-am facut vreodata – caritatea. Cel mai greu si niciodata nu m-as fi gandit sa trec prin cate am trecut. Eu stiam ca atunci cand faci bine, bine gasesti …. dar nimeni , orice nu s-ar intampla si cate vorbe nu ar exista, nimeni nu imi poate fura implinirea sufleteasca si fericirea cand privesc inapoi. Sunt sigura ca la batranete voi trai o a doua tinerete frumoasa din amintiri calde. Eu stiu cine sunt si ce fac si traiesc cu o constiinta curata. Am invatat sa nu mai dau importanta barfelor si oamenilor rai. Mi-am format o imunitate si o putere care astazi ma ajuta sa trec prin toate si sa continui ceea ce imi place sa fac cel mai mult. Viata e una si merita traita asa cum o dicteaza inima si sufletul, nu asa cum vor altii”.

,,Nu sunt un om perfect, dar niciodata nu am dorit raul nimanui asa cum mi l-au dorit mie. A fost greu sa invat sa traiesc cu atata ura in jur, dar timpul le pune la loc pe toate. Si daca imi permiteti sa va dau cateva sfaturi, babuta Sveta deja atatea a vazut ca, cu toata modestia, cred ca as avea multe de povestit, dar asta poate intr-o viitoare carte. Sa spuneti „te iubesc” acolo unde iubiti, sa spuneti „iarta-ma” acolo unde ati gresit. Petreceti timpul cu cei dragi la maximum posibil, daruiti timp copiilor Dumneavoastra pentru ca este cel mai de pret ce le puteti darui. Daca simtiti ca situatia sau locul in care traiti nu va aduce fericire – faceti o schimbare.

Problema multora din noi este ca ne temem de schimbari, ne temem de necunoasterea ce va fi maine, dar maine, pur si simplu, ar putea sa nu mai fie, fiti fericiti azi, aici, acum, asa cum va dicteaza sufletul si inima pentru ca in afara de aceasta viata, alta ocazie nu se stie daca vom avea. Indrazniti sa riscati sa fiti fericiti pentru ca la finele drumului vietii e mult mai bine sa ne para rau de ce am facut decat de ce n-am facut. La multi ani mie, multumesc celor care au avut puterea sa-mi ramana alaturi, sunt putini ca i-as putea numara pe degetele de la o mana – dar sunt ai mei, sufletul si alinarea mea si la randul meu, as face totul pentru ei!…”, a scris Svetlana Sainsus, într-o postare pe Facebook.

  Îi urăm La mulți ani, Svetlanei Sainsus!

Filmarea în care Igor Dodon primeşte de la Vlad Plahotniuc o pungă în care se presupune că erau bani va fi expertizată abia anul viitor

Filmarea în care se vede cum Igor Dodon primeşte de la oligarhul fugar Vlad Plahotniuc o pungă în care se presupune că erau bani va fi expertizată abia anul viitor, în luna martie. Procedura va costa până la nouăzeci de mii de lei şi va fi plătită de fostul preşedinte al Republicii Moldova. Procurorii spun, însa, că, în acest fel, întregul procesul este tergiversat, scrie tvrmoldova.md.

Centrul Național de Expertize Judiciare al Ministerului Justiţiei a acceptat să expertizeze principală probă în dosarul „Sacoşa”, dar abia în martie 2025. Nemulţumiţi, acuzatorii spun că întârzăierea cu care se va face expertiza împiedică finalizarea cercetării judecătoreşti şi, astfel, întregul dosar este blocat.  

PETRU IARMALIUC, procurorul de caz: „În martie 2025 vor începe să execute această expertiză. Cât va dura efectuarea expertizei este o altă întrebare, care la fel ține de numărul întrebărilor, de complexitate. Sunt doi experți. După răspuns este o expertiză complicată, ceea ce indică că poate dura încă un an, poate doi.  – Dar ce acțiuni se pot întrerpinde ca să excludeţi aceste pericole? – Instanța de judecată a dispus, ei pot interveni cu un demers de a urgenta”.

De cealaltă parte, Igor Dodon şi avocaţii lui susţin că analiza imaginilor este deosebit de complexă, iar Centrul de Expertize Judiciare este suprasolicitat.  

IGOR DODON, fost preşedinte al Republicii Moldova: „El se vede că este trucat. Eu cred că acest lucru expertiza va confirma. Suma este de 80 şi ceva de mii de lei. Eu cred că este o sumă mare. O să găsim posibilitatea să o achităm. Noi nu avem nicio intenţie să tergiversăm acest dosar, pentru că noi mai repede vrem să fie puse toate punctele pe i”.

Tot astăzi, magistraţii Curţii Supreme de Justiţie au continuat audierea martorilor aduşi de acuzare. Dumitru Diacov, fost preşedinte de onoare al Partidului Democrat, a spus în faţa instanţei că nu a participat la discuţiile dintre Dodon şi Plahotniuc.

DUMITRU DIACOV, martor în dosar: „După toată atmosfera, după lux, după unele detalii recunosc că a fost în acel sediu (PDM). Mai mult nimic. Noi nu am fost operatori la acele filmuleţe. – Dar unde aţi văzut aceste imagini şi când? – La televizor, când dumneavoastră le-aţi arătat. – Deci, nu aţi fost martor la discuţii? – Nu”.

PETRU BALAN, avocatul lui Igor Dodon: „Martorul nu a dat declaraţii care să se refere direct la obiectul învinuirii. Declaraţiile lui au fost referitoare la activitatea lui politică în perioada respectivă.Pe mine mă interesează ca apărător doar martorii care dau doar declaraţii pertinente pentru obiectul învinuirii”.

PETRU IARMALIUC, procurorul de caz: „Fiecare martor confirmă o împrejurare, iar toate declarațiile se examineaza și se apreciaza de instanță în comun cu toate. O să vedeți că noi vom prezenta și alte documente care vor confirma și alte aspecte”.

Şedinţa a fost întreruptă, iar următoarea va avea loc pe 11 aprilie. Igor Dodon e învinuit de trădare de patrie, corupere pasivă, îmbogățire ilicită și acceptarea finanțării partidului de către un grup criminal organizat. Procurorii îl acuză pe fostul preşedinte că ar fi pretins de la Vlad Plahotniuc peste un milion de dolari pentru a promova interesele Partidului Democrat din Moldova. Dodon, care pledează nevinovat, riscă până la 20 de ani de închisoare.

Adriana Ochișanu lansează proiectul VOCEA MOLDOVEI! Talentul și muzica se întâlnesc într-un mod inedit la Arena Chișinău

Bucurați-vă de o seară de excepție alături de minunata interpretă Adriana Ochișanu, care lansează proiectul VOCEA MOLDOVEI.

Pe 20 aprilie 2024, Arena Chișinău va găzdui un concert unde talentul și muzica se întâlnesc într-un mod inedit. Alături de Adriana Ochișanu, veți avea ocazia să savurați interpretări memorabile din partea artiștilor de valoare:

– Horia Brenciu și HB Orchestra
– Ionuț Dolănescu
– Surorile Osoianu
– Alexandru Pop
– Laura Olteanu
– Corina Țepeș
– AKORD
– Cornelia Ștefăneț
– Frații Ștefăneț & Orchestra
– Baletul Național JOC

Experimentați o serată plină de diversitate muzicală, de la muzică populară și etnofolclorică la melodii ușoare, toate într-un cadru spectaculos. Rezervați-vă locurile pentru un eveniment de neuitat, unde „VOCEA MOLDOVEI” se va face auzită într-un mod memorabil.

Bilete puteți cumpăra AICI!

Bilete fizice, fără rezervare prealabilă puteți procura la casele iTicket pe adresele următoare:
•⁠ ⁠str. Vlaicu Pârcălab 27 (oficiul iTicket)
•⁠ ⁠bd. Dacia 47/6 (Librarius)
•⁠ ⁠bd. Moscova 1/1 (Librarius)
•⁠ ⁠bd. Mircea cel Bătrân 10 (Librarius)
•⁠ ⁠str. Vasile Dokuceaev 13 (Librarius)
•⁠ ⁠str. Piața Unirii Principatelor 3 (Librarius)
•⁠ ⁠str. Anatolie Corobceanu 7a (Proper Coffee)

Moment emoționant la Cluj! Mai mulți români și basarabeni s-au prins în Hora Unirii de 27 martie

Aniversarea a 106 de ani de la Unirea Basarabiei cu România este marcată la Cluj-Napoca, în această perioadă, în cadrul unei noi ediţii a Festivalului Cultural Basarabia. Pe parcursul mai multor zile, Grupul de Iniţiativă Basarabeană îşi propune să promoveze istoria comună, cultura, tradiţia şi spiritul basarabean în inima Transilvaniei, scrie presa din România.

Manifestările dedicate Centenarului Unirii Basarabiei cu România au debutat duminică, 24 martie cu concursul „Unde? Cine? Când?”.

Miercuri, 27 martie, studenții basarabeni care învață în centrul universitar din Cluj-Napoca s-au adunat în Piața Unirii unde au încins tradiționala Hora Unirii. Evenimentul a avut loc la ora 17:30 printre cei care au ținut să participe la eveniment pentru a celebra unitatea națională și spiritul european s-au numărat și clujeni.

În cadrul Festivalului Basarabia va mai avea loc în 29 martie evenimentul „Clubul literar basarabean” iar în 3 aprilie este programat concursul intelectual „100 de GIB-iști au zis”.

Manifestările se vor încheia în 6 aprilie cu Gala Aniversară, cu un eveniment special plin de surprize și momente memorabile ce vor rămâne în inimile participanților.

O tânără este de negăsit deja de o săptămână. Rudele o caută cu disperare
Articolul anterior
Smaranda, fiica Corinei Țepeș, a făcut un frumos act de caritate
Articolul următor