A decis evacuarea de urgență din clădire, pe alocuri forțată. Cine este omul care a prevenit o mare tragedie la Otaci!

Locătarii blocului avariat de la Otaci au fost evacuați din clădire cu doar 2 ore înainte de prăbușirea dramatică a acestuia. Cu o seară înainte, cu toții au dormit pe la casele lor, iar a doua zi clădirea s-a făcut bucăți.

separator
Ei bine, 46 de oameni au scăpat cu viaţă datorită unui singur om, care a decis evacuarea de urgenţă şi, pe alocuri, forţată, a acestora. Este vorba despre Igor Bordian, inspector al Agenţiei de Supraveghere tehnică. Acesta se afla la Briceni, dar a fost chemat de autorităţile din Otaci să inspecteze clădirea, ai cărei pereţii se fisurau sub ochii locatarilor, scrie publika.md. Datorită intervenţiei sale, oamenii au fost evacuaţi la timp.

Inspectorul spune că unii locatari s-au lăsat greu convinşi să iasă din case. Motivul este că nu vroiau să-şi lase bunurile agonisite de-o viaţă.

„În momentul acesta, să vă spun sincer, parcă eram eu cel mai mare duşman şi îmi spuneau cine eşti tu. Să nu fi insistat să facă evacuarea, că hai şi am sta până dimineaţa, iată uitaţi-vă câte avea să fie, oameni pierduţi”, a spus Igor Bordian, inspector de stat al agenţiei de supraveghere tehnică Nord.

Inspectorul spune că munca grea abia începe. În zilele următoare urmează să fie inspectate şi alte blocuri de locuit din zonă. „Va trebui de făcut mai departe expertiza şi la alte case. Mai sunt încă trei case cu nouă etaje şi ar fi de dorit şi obligatoriu de efectuat expertiza la toate casele”, a menționat Igor Bordian, inspector de stat al agenţiei de supraveghere tehnică Nord.

În prejma blocului avariat sunt încă trei blocuri de locuit a câte nouă etaje.

Priveliști de vis și plaje însorite! Cristina Gheiceanu vă invită la o excursie virtuală pe insula Ibiza
Articolul anterior
Ia-ți gașca și vino să întâmpini zorii la concursul „Muzică nocturnă de tabără și camping”. Vezi cine va cânta!
Articolul următor
Alte articole interesante