Decizia neașteptată luată la Moscova după moartea lui Mihail Gorbaciov

Mihail Gorbaciov, ultimul lider sovietic care a murit în noaptea de marți spre miercuri, la vârsta de 91 de ani, nu va avea parte de funeralii de stat, a anunțat agenția de presă rusă Interfax, citată de The Independent.

gorbaciov, putin

„Nu există planuri de a organiza funeralii de stat pentru Gorbaciov”, au declarat surse pentru Interfax.

Anterior, Fundația Gorbaciov a transmis agenției Interfax că fostul lider al URSS va fi înmormântat la Cimitirul Novodevichy din Moscova, alături de soția sa, Raisa, care a murit în 1999.

Mihail Gorbaciov a murit în noaptea de marți spre miercuri, la vârsta de 91 de ani.

„Astăzi seară (marţi), după o lungă boală gravă, Mihail Sergheevici Gorbaciov a murit”, a indicat Spitalul Clinic Central (TSKB), potrivit AFP.

Vladimir Putin l-a descris pe Mihail Gorbaciov drept un om de stat care a schimbat istoria lumii, dar a adăugat că „romantismul” său cu privire la posibilitatea unei apropieri de Occident nu se justifica.

‘Gorbaciov a fost un om politic şi de stat care a avut un impact uriaş asupra cursului istoriei mondiale. Ne-a condus ţara într-o perioadă de schimbări complexe şi dramatice şi de provocări uriaşe economice, sociale şi de politică externă”, a declarat preşedintele rus Vladimir Putin în telegrama sa de condoleanţe.

Putin, care activa în serviciile secrete ale Uniunii Sovietice, KGB, pe când Gorbaciov se afla la putere, a declarat că fostul lider sovietic ”a înţeles pe deplin” că sistemul sovietic avea nevoie să fie reformat şi ”s-a străduit să vină cu soluţii la probleme urgente”.

Şeful statului rus a evidenţiat îndeosebi ”uriaşa activitate umanitară, de binefacere şi de reprezentare pe care a desfăşurat-o Mihail Sergheevici Gorbaciov în aceşti ultimi ani”.

sursa

Cum vor studia copiii Allei Pugacheva în Israel. Gemenii au abandonat școala de elită din Moscova

Alla Pugacheva a părăsit în grabă Rusia, după anunțul mobilizării, alături de gemenii săi în vârstă de 9 ani, Lisa și Gari.

Artista rusă nu a reușit să se stabilească la Moscova după ce s-a întors din străinătate, unde a petrecut mai bine de șase luni, din cauza războiului. Pe 29 septembrie, cântăreața a plecat din nou în Israel. Mașina ei a fost observată intrând pe teritoriul aeroportului Vnukovo, de unde a zburat cu un avion privat către Tel Aviv.

Как будут учиться в Израиле дети Пугачевой, бросившие в Москве школу за 3 млн рублей

Potrivit presei din Rusia, moștenitorii lui Alla Pugacheva și Maxim Gakin au abandonat școala de elită privată din Moscova, unde un an de studiu pentru un copil costa până la 1.680.000 de ruble.

Gimnaziul are statutul de cea mai bună școală privată din regiunea Moscovei, conform Forbes (inclusă în top 35).

În cazul în care familia va ezita să se întoarcă în țară, copiii vor avea posibilitatea să își continue cursurile la același gimnaziu, în format online, deoarece la această școală poți învăța la distanță, de oriunde în lume.

În plus, Maxim Galkin a declarat în mod repetat pentru abonații săi că face lecții, chiar el, cu moștenitorii săi și acționează ca un profesor pentru aceștia, la toate disciplinele.

Liza și Gari s-au născut pe 18 septembrie 2013. Reprezentanții școlii din Moscova nu dezvăluie detalii despre copiii cuplului, deoarece nu sunt în drept să ofere date despre elevi.

Как будут учиться в Израиле дети Пугачевой, бросившие в Москве школу за 3 млн рублей
Как будут учиться в Израиле дети Пугачевой, бросившие в Москве школу за 3 млн рублей

Colonel rus, eliminat în Herson. Acesta era numărul doi în administrația de ocupație a Hersonului

Alexei Katerinichev, fost colonel FSB și numărul doi în administrația „militaro-civilă” instalată de Rusia în Herson, a fost ucis vineri de rachete HIMARS trasă de ucraineni, anunță New Voice of Ukraine, citând surse ruse.

Uciderea fostului colonel FSB a fost confirmată un membru al Camerei Publice a Federației Ruse, Alexander Malkevici, și de deputatul Dumei de Stat, Iana Lantratova.

Malkevici a declarat că Katerinichev a murit că urmare a „unei lovituri cu o rachetă ghidată a Forțelor Armate ale Ucrainei în centrul orașului Herson”.

Katerinichev a fost numit în funcția de adjunct al șefului „administrației militaro-civile” în urmă cu o luna.

Un oficial pro-rus din Herson, Kirilo Stremousov, a declarat pentru agentiaTASS că Katerinichev a fost ucis „că urmare a unei lovituri punctuale a forțelor armate ucrainene cu un lansator de rachete multiple HIMARS”.

„Două rachete au lovit casă în care stătea”, a declarat Stremousov.

Katerinichev a servit în trupele de frontieră rusești în perioada 1996-2021, apoi în unitățile FSB. El era căsătorit și avea doi copii, o față și un băiat

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a îndemnat poporul rus să se revolte împotriva președintelui Vladimir Putin și să pună capăt războiului, informează vineri dpa.

sursa

Ce s-a întâmplat înainte de sinuciderea femeii căreia i s-a înecat fiul în piscină. Ce spun martorii

Tragedia din Găești, România, unde o femeie și-a pus capăt zilelor după ce și-a găsit copilul înecat în piscina casei, a șocat întreaga lume, scrie unica.ro.

Ce s-a întâmplat înainte de sinuciderea femeii din Găești căreia i s-a înecat fiul în piscină. Ce spun martorii

În cursul zilei de miercuri, 28 septembrie, Albert, un băiețel din Găești, județul Dâmbovița, a fost găsit fără suflare în piscina casei părinților lui. Se pare că băiețelul a rămas nesupravegheat preț de câteva clipe, când s-a dus la piscina casei și a căzut în ea, lovindu-se la cap.

Mama băiatului, Cami, l-a găsit fără respirație în piscină și a început să țipe după ajutor. Potrivit martorilor, femeia s-ar fi rugat în genunchi zeci de minute ca fiul ei să fie salvat de la moarte, notează știrileprotv.ro. Dar medicii sosiți la fața locului nu au mai putut face nimic pentru copil.

După constatarea decesului, femeie îndurerată a fugit într-o livadă din apropierea casei și a fost găsită spânzurată, șase ore mai târziu.

„Dormiți cu copiii voștri, îmbrățișați-i cât mai puteți sub pături, nu vă fie frică de această dependență. Copiii sunt mici o singură dată, apoi când vor crește își vor găsi drumul și propriile spații. Dormiți inimă lângă inimă, până le simți respirația, căci nu există nimic mai frumos decât asta. Bucurați-vă de copilărie și de compania lor, iubiți-i ca și când lumea se va sfârși azi pentru că mâine vor crește, și veți crede că nu mai aveți timp să-i pupați”, este mesajul postat de Cami pe Facebook.

Cele mai cunoscute ținute ale Prințesei Diana. Stilul și eleganța lui Lady Di
Articolul anterior
Mai mulți scoțieni și englezi vor să salveze casele cu acoperișuri din paie din județul Alba. „Nu am văzut nicăieri așa ceva”
Articolul următor