Decizie CNESP: Elevii și studenții care stau în carantină vor fi testați gratuit

Ultimele decizii ale Comisiei Naționale Extraordinare pentru Sănătate Publică au fost prezentate astăzi, în cadrul unui briefing de presă, de către secretara de stat a Ministerului Sănătății, Svetlana Nicolăescu.

Elevii și studenții vor putea reveni la ore în a 7-a zi după contactul cu o persoană confirmată cu infecția COVID-19, dacă vor prezenta un test PCR negativ.

Potrivit secretarei de stat, la data de 8 octombrie peste 11.000 de elevi se aflau în carantină. 

„S-a decis ca acești copii să aibă posibilitatea să revină mai repede la studii. Testarea elevilor și studenților cu scopul încheierii înainte de vreme a perioadei de carantină se va face gratuit în cadrul instituției medico-sanitare de prestare a serviciilor de asistență medicală primară. ANSP și Ministerul Sănătății vor asigura toate instituțiile medico-sanitare cu volumul necesar de teste”, a precizat Svetlana Nicolăescu, conform stiri.md.

Totodată, Secretara de Stat a menționat că elevii care nu se vor prezenta la testare vor relua cursurile cu prezența fizică după 14 zile după perioada de carantină.

O altă modificare aprobată de CNESP se referă la USMF „Nicole Testemițanu”.

„În condițiile pragului de alertă Roșu, toate instituțiile de învățământ superior din Chișinău au fost trecute în regim online. Reieșind din faptul că USMF „Nicole Testemițanu” a reușit să atingă acoperirea vaccinală în rândul studenților de peste 95%, s-a aprobat permisiunea de a realiza activitățile de instruire cu prezența fizică în regim mixt, cu excepția cursurilor teoretice care vor fi realizate în continuare în regim online”, a mai menționat Nicolăescu.

sursa: www.stiri.md

Peste 2.000 de șoferi au fost amendați în zilele de weekend
Articolul anterior
Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie, unica instituție din Capitală care va activa în regim mixt
Articolul următor
Alte articole interesante