Decizie CNESP: Vaccinarea în Republica Moldova devine aproape obligatorie

În ultimele săptămâni, pe teritoriul Republicii Moldova se înregistrează o creștere a numărului de cazuri Covid-19. Urmare a analizei evoluţiei situaţiei epidemiologice și datelor de acoperire vaccinală în plan național și internațional, Comisia naţională extraordinară de sănătate publică constată că evoluția procesului epidemic este nefavorabilă. Prin urmare, au fost introduse noi măsuri anti-epidemice.

Una dintre acestea vizează vaccinarea populației:

Conducătorii instituțiilor, întreprinderilor, organizațiilor, agențiilor și instituțiilor din subordine, indiferent de forma de proprietate, vor asigura un mediu sigur de activitate la locul de muncă, precum și facilitarea și încurajarea activă a personalului din subordine pentru vaccinarea împotriva COVID-19, ca unica măsură de sănătate publică pentru prevenirea și controlul infecției, în scopul atingerii către data de 01.09.2021 a unei rate de vaccinare în rândul angajaților de minimum 70%.

Comisiile teritoriale extraordinare de sănătate publică:

– vor dispune facilitarea organizării procesului de vaccinare împotriva COVID-19 și se vor convoca cel puțin o dată la 2 săptămâni pentru a discuta rezultatele și provocările procesului de vaccinare, cu identificarea și implementarea acțiunilor necesare;

– vor stabili obiectivul de acoperire vaccinală a 70% din populația eligibilă la nivelul fiecărui teritoriu administrativ până la 01.12.2021.

AICI găsiți Hotărârea Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică din data de 17 iulie 2021.

Noile măsuri anti-epidemice care intră în vigoare începând cu 19 iulie 2021
Articolul anterior
Persoanele care au avut Covid și prezintă dovada anticorpilor sunt scutite de carantină la intrarea în Republica Moldova
Articolul următor
Alte articole interesante