Decizie de ultimă oră a CNESP: măști de protecție și distanță socială la matineele din școli

Elevii din școli vor fi obligați să poarte măști de protecție și să păstreze distanța socială la evenimentele festive de Crăciun. Decizia a fost pronunțată de CNESP, în urma ședinței de astăzi, 11 decembrie.

Activitățile educaționale cu prilejul sărbătorilor de iarnă în școli și grădinițe se vor organiza în clase/grupe cu respectarea distanței sociale, cu prezența doar a profesorilor/educatorilor din clasa/grupa respectivă.

Angajații instituției de educație, precum și elevii claselor gimnaziale și liceale vor purta obligatoriu măști de protecție.

Efectuarea ventilației naturale, deriticării umede și dezinfecției suprafețelor, după fiecare activitate organizată.

Se interzice organizarea festivităților cu prilejul sărbătorilor de iarnă în instituțiile de învățământ de tip: centre de excelență, colegii, școli profesionale, universități.

Respectarea prevederilor Instrucţiunii privind măsurile de protecţie care trebuie aplicate pentru organizarea activităţii instituţiilor de învăţământ publice şi private în contextul epidemiologie al Covid– 19, aprobată prin Hotărîrea nr. 26 din 21 august 2020 a Comisiei naționale extraordinare de sănătate publică.

sursa: www.unimedia.info

Coronavirus: 21 de morți în ultimele 24 de ore. Bilanțul a ajuns la 2.521 de victime
Articolul anterior
Prinţesa Sofia a Suediei și Prinţul Carl Philip aşteaptă al treilea copil
Articolul următor
Alte articole interesante