Declarația Rodicăi Ciorănică, după decernarea premiilor VIP Magazin

Un ultimele zile, publicul asistă la discuții încinse în mediul virtual după ce revista VIP Magazin i-a acordat ex-președintelui Vladimir Voronin titlul de ,,Omul secolului”. Drept urmare, mai multe persoane publice premiate în cadrul proiectului și-au arătat nemulțumirea în legătură cu acest fapt și au renunțat la premiile ce le-au fost oferite.

În acest context, Rodica Ciorănică, organizatoarea evenimentului, a venit cu o reacție publică. Jurnalista susține că s-a ajuns la un val de insulte nefondate din partea celor pe care i-a considerat mult timp ,,prieteni”, exprimându-și regretul în legătură cu acest fapt. Totodată, ea a explicat cum au stat lucrurile și a menționat că aceasta este ultima ei reacție vizavi de acest subiect.

,,Scriu asta nu pentru cei care nu mă cunosc și nu îi interesează adevărul.

Scriu asta pentru cei care mă cunosc şi mă respectă. Chiar dacă vocile voastre nu sunt atât de vocale, ştiu că relaţia noastră contează.

Voi începe cu o confesiune total neinteresantă. L-am vazut si am vorbit cu dl Voronin, o sigură dată, la Omul Anului 2020! Am ajuns în acest punct pentru că am ales să fim corecţi cu cei care au propus nume pentru Omul Anului şi cu cei care au votat aceste nume – 375 000 voturi.

Am venit acum trei zile cu o reacţie publică, pe pagina VIP magazin, dar se pare că prea puţini sunt interesaţi de adevăr. Așa că vreau să vă rog un singur lucru: încetați atacurile la persoană. Încetaţi să mă insultaţi. Nu vreau să ajung la asta, dar vă amintesc – pentru defăimare se acţionează în justitie. Mi-am construit numele prin foarte multă muncă şi nu o să vă permit să îl călcaţi în picioare.

Acum despre cei care întorc premiile: Este decizia voastră! Dar pe lângă declaratiile suferinde de pe facebook, vă rog sa aduceti premiile în redacție.

Eu şi echipa mea ne-am luat lecţia – am înţeles cât costă corectitudinea cu care ne-am tratat publicul, prieteniile, respectul şi care era preţul cuvintelor dulci despre cât de mult ne iubiţi. Dar am văzut şi pentru cine contez şi contăm. Și asta e foarte important! ❤

…Acum sunt foarte bine. E ca într-o seară caldă de sâmbătă, după ce faci curat în casă. Vă asigur, e mai liniştitor să te înconjori de 100 de oameni minunaţi decât de 100 de mii care te îmbrăţişează şi te vând pentru 3 like-uri.

Este ultima mea reacţie la tot ce se întâmplă. Vă multumesc tuturor pentru dragoste, dar si pentru trădare.

Repet, sunt lecţiile mele şi îi mulţumesc lui Dumnezeu pentru ele. Sper să le învăţ, măcar de data asta”, scrie Rodica Ciorănică.

Reacția revistei VIP Magazin:

„VIP magazin are 17 ani şi a trecut prin multe schimbări. Nu am elogiat pe nimeni, niciodată, doar am oferit un spaţiu cu opinii din prima sursă. Ne-am considerat tot timpul revista-cronicar a timpurilor pe care le trăim, am realizat interviuri cu personalităţi iubite şi, în acelaşi timp,  contestate de societate. Asta e meseria noastră. (…).

Votingul pentru Omul Anului a avut loc în perioada 20 ianuarie-26 februarie 2021, iar Vladimir Voronin a adunat cele mai multe voturi la categoria Oamenii Secolului (ataşăm copia extrasului din voting).  Ce trebuia să facem? Trebuia să ne disociem pentru că suntem în epoca Maia Sandu? În anul trecut, apropo, Omul Anului votat de public, la categoria Politică, a fost Maia Sandu. Momentul a trecut cumva neobservat…

Anul acesta, pe ultima sută de metri, am exclus politicienii din TOP. În primul rând, din cauza  circumstanțelor politice contradictorii și instabile. Plus, dna preşedinte Maia Sandu, cea mai votată la categoria Politică şi în acest an, nu a avut timp să ne ofere un interviu. Iar prezența lui Vladimir Voronin mai degrabă avea o conotaţie care să consemneze un rol din trecut, decât o speranţă pentru viitorul acestei ţări.

…Suntem o revistă a tuturor celor care au ce spune şi nu ne interesează politica. Încercăm să vedem omul de dincolo de politică. Este alegerea noastră”.

România donează Moldovei încă 100.800 doze de vaccinuri
Articolul anterior
În acest an, ziua de 1 iunie va fi zi lucrătoare
Articolul următor
Alte articole interesante