Declarația Rodicăi Ciorănică, după decernarea premiilor VIP Magazin

Un ultimele zile, publicul asistă la discuții încinse în mediul virtual după ce revista VIP Magazin i-a acordat ex-președintelui Vladimir Voronin titlul de ,,Omul secolului”. Drept urmare, mai multe persoane publice premiate în cadrul proiectului și-au arătat nemulțumirea în legătură cu acest fapt și au renunțat la premiile ce le-au fost oferite.

În acest context, Rodica Ciorănică, organizatoarea evenimentului, a venit cu o reacție publică. Jurnalista susține că s-a ajuns la un val de insulte nefondate din partea celor pe care i-a considerat mult timp ,,prieteni”, exprimându-și regretul în legătură cu acest fapt. Totodată, ea a explicat cum au stat lucrurile și a menționat că aceasta este ultima ei reacție vizavi de acest subiect.

,,Scriu asta nu pentru cei care nu mă cunosc și nu îi interesează adevărul.

Scriu asta pentru cei care mă cunosc şi mă respectă. Chiar dacă vocile voastre nu sunt atât de vocale, ştiu că relaţia noastră contează.

Voi începe cu o confesiune total neinteresantă. L-am vazut si am vorbit cu dl Voronin, o sigură dată, la Omul Anului 2020! Am ajuns în acest punct pentru că am ales să fim corecţi cu cei care au propus nume pentru Omul Anului şi cu cei care au votat aceste nume – 375 000 voturi.

Am venit acum trei zile cu o reacţie publică, pe pagina VIP magazin, dar se pare că prea puţini sunt interesaţi de adevăr. Așa că vreau să vă rog un singur lucru: încetați atacurile la persoană. Încetaţi să mă insultaţi. Nu vreau să ajung la asta, dar vă amintesc – pentru defăimare se acţionează în justitie. Mi-am construit numele prin foarte multă muncă şi nu o să vă permit să îl călcaţi în picioare.

Acum despre cei care întorc premiile: Este decizia voastră! Dar pe lângă declaratiile suferinde de pe facebook, vă rog sa aduceti premiile în redacție.

Eu şi echipa mea ne-am luat lecţia – am înţeles cât costă corectitudinea cu care ne-am tratat publicul, prieteniile, respectul şi care era preţul cuvintelor dulci despre cât de mult ne iubiţi. Dar am văzut şi pentru cine contez şi contăm. Și asta e foarte important! ❤

…Acum sunt foarte bine. E ca într-o seară caldă de sâmbătă, după ce faci curat în casă. Vă asigur, e mai liniştitor să te înconjori de 100 de oameni minunaţi decât de 100 de mii care te îmbrăţişează şi te vând pentru 3 like-uri.

Este ultima mea reacţie la tot ce se întâmplă. Vă multumesc tuturor pentru dragoste, dar si pentru trădare.

Repet, sunt lecţiile mele şi îi mulţumesc lui Dumnezeu pentru ele. Sper să le învăţ, măcar de data asta”, scrie Rodica Ciorănică.

Reacția revistei VIP Magazin:

„VIP magazin are 17 ani şi a trecut prin multe schimbări. Nu am elogiat pe nimeni, niciodată, doar am oferit un spaţiu cu opinii din prima sursă. Ne-am considerat tot timpul revista-cronicar a timpurilor pe care le trăim, am realizat interviuri cu personalităţi iubite şi, în acelaşi timp,  contestate de societate. Asta e meseria noastră. (…).

Votingul pentru Omul Anului a avut loc în perioada 20 ianuarie-26 februarie 2021, iar Vladimir Voronin a adunat cele mai multe voturi la categoria Oamenii Secolului (ataşăm copia extrasului din voting).  Ce trebuia să facem? Trebuia să ne disociem pentru că suntem în epoca Maia Sandu? În anul trecut, apropo, Omul Anului votat de public, la categoria Politică, a fost Maia Sandu. Momentul a trecut cumva neobservat…

Anul acesta, pe ultima sută de metri, am exclus politicienii din TOP. În primul rând, din cauza  circumstanțelor politice contradictorii și instabile. Plus, dna preşedinte Maia Sandu, cea mai votată la categoria Politică şi în acest an, nu a avut timp să ne ofere un interviu. Iar prezența lui Vladimir Voronin mai degrabă avea o conotaţie care să consemneze un rol din trecut, decât o speranţă pentru viitorul acestei ţări.

…Suntem o revistă a tuturor celor care au ce spune şi nu ne interesează politica. Încercăm să vedem omul de dincolo de politică. Este alegerea noastră”.

Halucinant! O femeie a plătit o sumă colosală unui fals atronaut rus care i-a cerut bani de rachetă să se întoarcă pe Pământ şi să se căsătorească cu ea

O femeie din Japonia, înşelată de un fals astronaut rus care a cerut bani să se întoarcă pe Pământ şi să se căsătorească cu ea.

O femeie japoneză în vârstă de 65 de ani a fost victima unei escrocherii romantice internaționale puse la cale de o persoană care pretindea că este un astronaut rus care are nevoie de fonduri pentru a se întoarce pe Pământ, a anunțat poliția locală.

Poliția prefecturii japoneze Shiga a afirmat că victima din orașul Higashiomi i-a trimis escrocului aproximativ 4,4 milioane de yeni (aproximativ 41.340 de dolari) pe parcursul a mai multor luni, potrivit Global News.

Cei doi s-au cunoscut pe Instagram în iunie, când falsul astronaut i-a trimis femeii un mesaj și a pretins că lucrează la Stația Spațială Internațională, susține poliția.

Rețeaua de televiziune japoneză TV Asahi a afirmat că profilul escrocului includea mai multe fotografii făcute din spațiu.

Kyodo News, o agenție de știri cu sediul la Tokyo, a relatat că cei doi au comunicat și prin intermediul unei aplicații de mesagerie numită Line. Acolo, escrocul a pretins că este îndrăgostit de victimă și că vrea să se întoarcă pe Pământ pentru a se căsători cu ea.

Dar exista o capcană: escrocul pretindea că trebuie să plătească din buzunar pentru mai multe elemente ale călătoriei de întoarcere, inclusiv o rachetă și „taxele de aterizare” ale acesteia, a relatat Kyodo News.

Bani de rachetă pentru a se întoarce pe Pământ

Escrocul i-a spus femeii că o iubește și că vrea să înceapă o nouă viață cu ea în Japonia, dar că acest lucru se poate întâmpla doar după ce cumpără racheta pentru a zbura în țară, a susținut el. Femeia s-a conformat și i-a trimis „astronautului” tranzacții monetare repetate într-un cont bancar specificat.

Când escrocul a continuat să insiste ca ea să trimită mai mulți bani, victima a devenit suspicioasă și a alertat poliția.

Escrocheriile romantice online – deși rareori prezintă astronauți – au crescut în popularitate în ultimii ani.

Poliția regală canadiană încurajează utilizatorii rețelelor de socializare să rămână sceptici cu privire la mesajele venite de la persoane necunoscute. Organizația recomandă efectuarea unei căutări amănunțite pe internet cu privire la identitatea unei persoane. De asemenea, aceștia susțin că, dacă o persoană s-a „îndrăgostit repede” sau cere bani, ar trebui să fie privit ca un semnal de alarmă.

sursa

Mod sănătos de viață după gratii: Cursuri gratuite de fitness pentru deținutele de la Rusca

Pentru prima oară în istoria penitenciarului de femei din Rusca sunt organizate și desfășurate cursuri de instruire fitness. O antrenoare celebră în lumea sportului din Republica Moldova, Natalia Șveț s-a oferit să instruiască, gratis, timp de 6 săptămâni, femeile aflate în detenție, scrie unimedia.info.

„În scop de solidaritate, dar și de promovare a unui mod sănătos de viață după gratii, la prima ședință de sport, alături de femeile din detenție s-au antrenat și doamnele din cadrul Administrației Naționale a Penitenciarelor, în frunte cu directoarea adjunctă Liuba Jignea-Suveica. 

Înainte de a purcede la antrenamentul propriu-zis, directoarea adjunctă a ANP și-a exprimat mulțumirea pentru un astfel de eveniment, menționând că cea mai bună pastilă antistres este efortul fizic, îndemnând persoanele din custodia penitenciarului gazdă să practice sportul, indiferent de starea  de spirit. 

Pe lângă antrenamentele performante, trainer-ul Natalia Șveț, a venit cu un șir de recomandări în fața celor prezenți ce ține de o poziționare corectă, respirație corespunzătoare, stare de sănătate pozitivă și altele. Totodată, antrenoarea a dat promisiuni că timp de 6 săptămâni va depune toată străduința ca să transmită femeilor din detenție o parte din dragostea sa față de sport, dar și experiența acumulată, astfel încât, pe viitor, aceste antrenamente să aibă continuitate în cadrul penitenciarului. 

„Rănile câștigătorilor se vindecă mai repede, este un fenomen stabilit științific. La fel ca și faptul că frica și stresul slăbesc imunitatea. Trăim un stres continuu și acest lucru este cu certitudine dăunător pentru sănătate. A venit timpul să schimbăm lucrurile!„ a menționat înainte de a purcede la „treabă„ Natalia. 

Administrația Națională a Penitenciarelor aduce sincere mulțumiri antrenoarei Natalia Șveț pentru efortul și contribuția sa la reintegrarea persoanelor din detenție”, menționează ANP.

Dacă vrei și TU să abordezi un stil de viață sănătos, solicită o consultație gratuită cu un specialist care să te ajute să faci corect pașii. Nu ezita, accesează Centrul Onlin de Nutriție și Sport al Galinei Tomaș, din orice colț al lumii, pentru a găsi răspuns la orice întrebare și a primi ghidare corectă!

Condiții moderne la Hubul educațional de la Colegiul „Iulia Hasdeu” din Cahul, renovat și dotat cu mobilier. Ce alte instituții urmează

Hubul educațional de la Colegiul „Iulia Hasdeu” din Cahul a fost renovat și dotat cu mobilier modern pentru elevi și profesori. Încăperea are o suprafață de 500 de metri pătrați și cuprinde mai multe laboratoare și săli de clasă, un spațiu de consiliere psihologică, un laborator de creație video și o sală multifuncțională.

Modernizările au fost făcute din cadrul proiectului „Învățământul Superior din Moldova”, implementat de Ministerul Educației și Cercetării și finanțat de Banca Mondială. Suma investițiilor alocate colegiului din Cahul se ridică la 339 175 euro.

În total, în cadrul Proiectului „Învățământul Superior din Moldova” sunt prevăzute aproape 25 mln euro pentru modernizarea a 7 universități și 6 colegii pedagogice din țară.

România donează Moldovei încă 100.800 doze de vaccinuri
Articolul anterior
În acest an, ziua de 1 iunie va fi zi lucrătoare
Articolul următor