Declarație oficială a CEC: Cheltuieli nedeclarate de mii de lei de la concurentul partidului ,,Șor”

Comisia Electorală Centrală (CEC) a solicitat Judecătoriei Bălți anularea înregistrării concurentului electoral Marina Tauber, desemnat de Partidului Politic „Şor” la funcția de primar al municipiului Bălți. 

Decizia a fost luată în cadrul ședinței din 1 decembrie 2021 a Comisiei și vine în contextul desfășurării controlului reflectării veniturilor și cheltuielilor concurenților electorali și, în speță, a concurentului electoral Marina Tauber desemnată de Partidul Politic „Șor”.  Reamintim că anterior, în cadrul procedurilor de control a finanțării campaniei electorale pentru alegerile locale noi, Comisia a aplicat multiple sancțiuni diferitor concurenți și partide politice sub formă de avertismente și lipsirea de alocații de la bugetul de stat, inclusiv a solicitat anularea înregistrării concurentului electoral Vladimir Dachi, înaintat de Partidul Politic Noi.  

Urmare examinării rapoartelor privind finanțarea campaniilor electorale, a informațiilor disponibile în spațiul public, informațiilor prezentate de autoritățile publice, sesizărilor și plângerilor parvenite în adresa CEC, precum și audierilor din cadrul ședinței, a fost formulată o bănuială rezonabilă de utilizare, de către candidatul Marina Tauber și în interesul acesteia a unor fonduri financiare nedeclarate de circa 152 725 lei. Totuși, urmare controlului efectuat și probelor colectate, Comisia a constatat, cu certitudine, utilizarea fondurilor nedeclarate în mărime de, cel puțin, 34 260 lei.

Mai mult, prin adunarea acestei sume, a cheltuielilor nedeclarate de 34 260 lei, la cheltuielile deja contabilizate şi prezentate la CEC, rezultă o sumă de cel puțin 9 514, 80 lei care depășește plafonul mijloacelor financiare ce pot fi utilizate pentru circumscripția electorală municipală Bălți. Ambele fapte atestate de Comisie, adică folosirea de către concurentul electoral a fondurilor financiare şi materiale nedeclarate sau depășirea cheltuielilor peste plafonul mijloacelor din fondul electoral, cad sub incidența sancțiunilor prevăzute de legislația electorală. Sancțiunea pentru aceste fapte este prevăzută de lit. a) alin. (5) art. 75 Cod Electoral și constă în anularea înregistrării concurentului electoral, la solicitarea organului electoral, prin hotărâre judecătorească definitivă.

În speță, e vorba de achitarea în numerar, de către un membru și angajat a Partidului Politic „Şor”, candidat la funcția de deputat în cadrul alegerilor parlamentare anticipate din 11 iulie 2021, a unor servicii de alimentație (catering) prestate de către un agent economic pentru cel puțin 20 de voluntari, simpatizanți și membri a Partidului Politic „Şor”. Aceștia din urmă, au fost transportați din alte localități ale țării și cazați din contul concurentului electoral într-o tabăra de odihnă din municipiul Bălţi, au desfășurat activități de agitație electorală în susținerea candidatului Partidul Politic „Șor” la alegerile locale noi din 21 noiembrie 2021, fapt confirmat și recunoscut, inclusiv, de către concurent. Examinând rapoartele financiare ale concurentului electoral Partidul Politic „Șor” pentru perioada de până la 26 noiembrie 2021, s-a constatat că acestea nu conțin date care ar reflecta prestarea unor asemenea servicii.

În acest context, CEC va transmite instanței de judecată materialele ce au stat la baza adoptării hotărârii în vederea examinării și pronunțării deciziei pe marginea chestiunii în cauză.

Accident teribil pe un aeroport: O femeie a rămas fără picior după ce şi l-a prins într-o bandă rulantă

O femeie thailandeză în vârstă de 57 de ani a ajuns să i se amputeze un picior după ce i-a fost prins joi un picior într-o bandă rulantă de pe un aeroport internaţional din Bangkok, accident ciudat pentru care autorităţile nu au dat încă explicaţii complete, scrie news.ro.

Directorul aeroportului internaţional Don Mueang, Karant Thanakuljeerapat, a declarat că incidentul a avut loc în jurul orei locale 8:27 (19:27 ET), în coridorul sudic al terminalului de pasageri pentru zboruri interne.

În cadrul unei conferinţe de presă de joi, Karant a declarat că femeia, care călătorea spre oraşul sudic Nakhon Si Thammarat, a avut un accident „grav” la capătul unei benzi rulante, după ce piciorul ei stâng a rămas prins în capăt.

Medicii au intervenit rapid, iar femeia a fost transferată la cel mai apropiat spital, deşi gravitatea rănilor a dus la amputarea piciorului până la genunchi, a precizat Karant.

De atunci, femeia a fost transferată la Spitalul Internaţional Bumrungrad, una dintre cele mai bune unităţi medicale din ţară, a adăugat directorul.

Numele femeii nu a fost precizat de autorităţi, însă fiul ei, Krit Kittirattana, a publicat un comunicat pe Facebook în care a descris accidentul ca fiind „sfâşietor”.

El a precizat că mama sa a fost operată, dar că încă se confruntă cu riscurile unor potenţiale complicaţii şi că medicii urmăresc îndeaproape orice semn de infecţie.

„Mama mea a continuat să arate că este puternică, prin expresia feţei şi vocea ei. Dar în adâncul sufletului ştim că inima ei este frântă de când şi-a pierdut brusc piciorul”, a scris el.

El a adăugat că familia a cerut imagini de pe camerele de supraveghere ale accidentului.

Karant, directorul aeroportului, a declarat că Airports Of Thailand (AOT), compania de stat care operează aeroporturile din întreaga ţară, va acoperi toate cheltuielile medicale şi va oferi despăgubiri.

Toate benzile rulante ale aeroportului şi-au suspendat serviciul în timp ce se investighează cauza incidentului şi inginerii fac verificări de siguranţă, a adăugat el.

„Cauza incidentului este încă în curs de investigare pentru a se stabili faptele. S-ar putea să fie nevoie să înfiinţăm o comisie de anchetă la care să se alăture persoane din exterior pentru a obţine imparţialitate şi transparenţă”, a spus el.

El s-a abţinut să facă vreo concluzie preliminară în acest stadiu.

Cu toate acestea, directorul a avut cuvinte de apreciere în ceea ce priveşte  întreţinerea şi verificările de rutină ale aeroportului şi a declarat că banda rulantă a fost în funcţiune timp de 39 de ani.

Unul dintre cele două aeroporturi internaţionale din Bangkok, Don Mueang este situat în partea de nord a capitalei. Acesta a fost anterior principalul aeroport al oraşului până la deschiderea, în 2006, a noului şi mai marelui aeroport Suvarnabhumi.

VIDEO! Anatol Melnic în lacrimi, în Italia, chiar de ziua lui

Anatolie Melnic este omagiat astăzi. Prezentatorul împlinește 39 de ani. Cu această ocazie, soția și fiica lui au decis să-l felicite la 00:00. Acum familia se află în Italia la o nuntă. Tatiana a ținut un discurs public în care mulțumește pentru tot ce face pentru ei și și-a exprimat dragostea pentru Anatolie, scrie SHOK.md

„Eu am să fur câteva momente de atenție. Este ora 00:00 și astăzi soțul meu are ziua lui de naștere. Vreau să-ți spun împreună cu Kami că noi te iubim foarte mult. Ținem la tine și apreciem ceea ce faci pentru noi. Noi suntem norocoase că te avem pe tine”, a spus Tatiana.

Tatiana a pregătit și un tort și lumânări pentru iubitul soț pe care le-au suflat cu toată familia.

Anatolie s-a emoționat foarte mult la felicitare fetelor și a lăcrimat.

Și internauții nu au ezitat să-l felicite pe Anatoli:

„La Mulți și fericiți Ani Tolică!!!”.

„La Mulți Ani Anatolie Melnic. Noi tot te iubim și îți spunem că ești un bărbat de milioane”.

„Anatol, fiți FERICIȚI! Îmi aduc aminte și acum, primele voastre „aere” de dragoste, pe când făceam echipă la radio Plai”.

„La mulți ani om bun la chip și suflet îți dorim multa sănaătate”.

Anatolie Melnic este prezentator TV în Moldova. Este căsătorit de mai mulți ai cu Tatiana Melnic și cresc împreună o fetiță pe nume Kamelia.

Fiica Angelinei Jolie și a lui Brad Pitt, schimbare radicală de look. Cum arată acum Shiloh Jolie-Pitt

Shiloh Jolie-Pitt și mama sa, Angelina Jolie, au fost surprinse zilele trecute în cartierul Soho din New York. Tânăra în vârstă de 17 ani a afișat un nou look, optând să își tundă părul la zero. Nici ținuta sa nu a trecut neobservată, aceasta purtând o bluză gri cu mâneci lungi, peste care a adăugat un crop top negru, o pereche de pantaloni negri și niște pantofi sport roșii, scrie elle.ro.

Pentru plimbare, Angelina Jolie a ales o rochie neagră cu un decolteu în V, o pereche de pantofi cu toc și o geantă YSL.

Shiloh Jolie-Pitt este primul copil biologic al fostului cuplu de superstaruri, aflat acum în plin proces de custodie, în urma unor presupuse agresiuni la care Brad Pitt i-ar fi supus pe membrii familiei sale. Angelina Jolie și fostul său soț au trei copii adoptivi, Zahara, în vârstă de 18 ani, Maddox, de 21, și Pax, de 19, și alți doi copii biologici, gemenii Vivienne și Knox. Procesul de custodie care îi are în centru pe cei șase copii ai cuplului continuă încă din 2016, deși trei dintre ei sunt tehnic adulți în acest moment.

Shiloh Jolie-Pitt a fost văzută deseori în ultimul an în compania mamei sale, de care pare foarte apropiată. Cu puțin timp în urmă, cele două au fost fotografiate la o cafea cu tânărul actor Paul Mescal, cunoscut publicului pentru rolul din serialul-fenomen Normal People, dar și pentru rolul din Aftersun, care i-a adus prima nominalizare la premiile Oscar. Angelina Jolie și fiica ei au mers împreună și la spectacolul în care joacă actorul, Un tramvai numit dorință, iar întâlnirea dintre cei trei a fost prilej de speculații în presă.

Brad Pitt nu a fost fotografiat alături de copii în perioada care a urmat anunțului divorțului, însă a vorbit cu mândrie despre Shiloh Jolie-Pitt atunci când a fost întrebat de ea în interviuri. 

„Vreau ca copiii să își găsească propria cale, să găsească lucruri de care sunt interesați, să își găsească vocile și să înflorească”, a mărturisit recent acesta.

Sumele compensate de Guvern vor fi indicate în facturile pentru gaze
Articolul anterior
Cum pot obține consumatorii casnici compensații la facturile pentru gaze
Articolul următor