Declarațiile lui Emmanuel Macron după întrevederea cu Maia Sandu la Paris

Președintele francez, Emmanuel Macron a avut astăzi o întrevedere cu președinta Maia Sandu, la Paris. Franța este pregătită să ajute Republica Moldova în reforme ce țin de dezvoltarea infrastructurii și dezvoltării durabile, a menționat Emmanuel Macron în cadrul discursului.

„Îi sunt recunoscător Maiei Sandu pentru că a acceptat invitația mea de a veni la Paris la doar câteva săptămâni de la învestire. Sunt 24 de ani de când un președinte al Republicii Moldova nu a fost primit la Paris. Vizita Dumneavoastră nu este întâmplătoare, corespunde cu punctul de cotitură pe care l-a cunoscut recent Republica Moldova, prin alegerea de către popor, în funcția de președinte, a unei personalități cu integritate și coloană vertebrală în toată activitatea sa politică, care luptă de ani de zile pentru un stat de drept, fără corupție.

Alegerea Dvs, doamnă Președintă, este un mesaj formidabil de speranță și am certitudinea că proiectele pe care le-ați inițiat au nevoie de reforme curajoase, de ambiție și tenacitate. Vă asigur că Franța și Uniunea Europeană vă vor fi alături.

Franța este pregătită să se angajeze pentru a acompania Republica Moldova pe acest drum în reformele ce țin de dezvoltarea infrastructurii, dezvoltării durabile, etc.

De asemenea, vom urmări rezolvarea conflictului transnistrean care reprezintă o amenințare pentru securitatea europeană și vreau să notez aici clar: susținerea Franței pentru independența, suveranitatea și integritatea teritorială a Republicii Moldova și disponibilitatea noastră de a vă fi alături pe acest drum”, a mai spus președintele francez.

Maia Sandu a venit cu o declarație publică după vizita în Franța:

,,Am avut discuții importante astăzi cu Președintele Republicii Franceze, Emmanuel Macron, căruia i-am mulțumit pentru sprijinul solidar al Franței de-a lungul anilor, sprijin pe care mizăm și în viitor.

După 24 de ani de când a fost primit la Paris ultima dată un președinte al Republicii Moldova, această vizită este foarte importantă pentru noi în vederea impulsionării cooperării moldo-franceze.

Deschiderea de care a dat dovadă Președintele Emmanuel Macron mă face să fiu încrezătoare că dialogul dintre țările noastre va avansa în mai multe domenii – politic, economic și cultural.

La întrevederea cu Președintele Macron, am vorbit despre viitorul țării noastre și despre planurile noastre de a construi un stat european. Sunt convinsă că prietenia la cel mai înalt nivel dintre Republica Moldova și Franța va aduce beneficii reale cetățenilor și ne va apropia de familia europeană”, este mesajul Presedintei.

Un bărbat a găsit 5.000 de euro la un bancomat și i-a returnat
Articolul anterior
Un tănăr cioban și-a făcut milioane de fani pe TikTok
Articolul următor
Alte articole interesante