Defilare de modă în scaune cu rotile. Tineri care ne dau o lecție de viață!

Sunt tineri, sunt frumoși și ne dau o lecție de viață. Mai mulți tineri cu handicap participă în fiecare an la o defilare de modă inedită.

separator
Este vorba despre proiectul Atipic Beauty, organizat în fiecare an la Cluj, iar anul acesta evenimentul a ajuns la cea de-a 19-a ediție. 14 tineri și tinere imobilizați în scaune cu rotile au demonstrat că frumusețea nu are limite, susținând o prezentare de modă în care au purtat creații vestimentare semnate de designeri români renumiți. Cele 14 modele, în scaune cu rotile, au fost însoțite pe podium de 14 persoane publice, a căror implicare în susținerea incluziunii persoanelor cu dizabilități este vizibilă.

Principalul obiectiv îl constituie eliminarea barierelor din societate și dezvoltarea ideii de coeziune și incluziune socială a persoanelor cu dizabilități. Evenimentul este organizat de asociațiile Open Your Heart și Sagapo, în colaborare cu agenția de turism Wens Travel, și este susținut de Primăria Municipiului Cluj-Napoca.

Dizabilitatea nu e un motiv să nu trăieşti frumos şi demn, dimpotrivă modelele de la Atipic Beauty arată că stă în puterea noastră să transformăm ideile preconcepute în credinţe pozitive şi în fapte care schimbă lumea în bine. Accesul la eveniment a fost gratuit, iar doritorii au putut face o donaţie, care va ajuta la deschiderea unui Centru de Zi pentru Persoanele cu Dizabilităţi, un loc unde vor fi desfășurate acţiuni de socializare, ocupaţie profesională, recreere şi reintegrare în societate ale acestora.

   

sursa foto: Facebook/Fotograf Cristi Vescan

 

Trei frați orfani adună bani pentru o casă!
Articolul anterior
Video îngrozitor! S-a prăbușit un bloc cu 9 etaje din Otaci
Articolul următor
Alte articole interesante