Defrișări masive lângă lacul din parcul „La Izvor”

Pe rețelele de socializare au început iarăși discuțiile aprinse privind construcția presupusă a unui complex de clădiri lângă lacul din parcul „La Izvor”. De pe teren au fost deja tăiați copacii.

Un utilizator al rețelei sociale a publicat fotografii în care apar copaci căzuți în imediata vecinătate a lacului din sectorul Sculeni, scrie noi.md.

Copacii tăiați sunt concentrați pe o suprafață limitată. Se presupune că anume aici va fi construit următorul complex rezidențial.

În comentariile care au apărut deja, locuitorii Chișinăului au reacționat extrem de negativ la acest incident. „Din punct de vedere tehnic, după cum am înțeles, parcul începe după copacii tăiați, unde există un gard și o alee pietonală. Dar, desigur, este păcat de copaci, iar proiectul casei pe care doresc să o construiască acolo este pur și simplu o urâțenie”, notează un comentator.

Anterior s-a anunțat că locuitorii sectorului Buiucani sunt gata să iasă la proteste pentru a preveni construirea complexului rezidențial și pentru a nu permite distrugerea zonei verzi. Potrivit proiectului, unul dintre antreprenorii capitalei intenționează să construiască mai multe clădiri de apartamente cu o înălțime de 12 și 24 de etaje, unde vor exista și spații comerciale, și un centru pentru copii.

Pentru aceasta se planifică schimbarea codului de urbanism al zonei din S (zonă specială) în C4.

Principalul motiv al indignării chișinăuienilor este faptul că complexul ar putea fi construit într-o zonă verde, la o distanță de doar 25 de metri de lacul din parcul „La Izvor”.

Potrivit Poliției, defrișările masive care au avut loc zilele trecute lângă lacul din parcul „La Izvor” nu contravin legii.

„Poliția nu a fost sesizată, dar colegii de la IP Buiucani au mers la fața locului și au stabilit că acel teritoriu este proprietate privată”, a confirmat pentru noi.md purtătorul de cuvânt al Poliției Capitalei, Natalia Stati, potrivit căreia, teritoriul pe care au fost tăiați copacii este o proprietate privată,.

La solicitarea angajaților de a prezenta anumite acte, acestea au fost prezentate, inclusiv și autorizația care a fost eliberată de Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, ceea ce înseamnă că au dreptul să defrișeze copacii”, a declarat Natalia Stati.

Alertă: Meteorologii anunță 6 zile de caniculă
Articolul anterior
Europarlamentarul Siegfried Mureşan: UE va fi alături de noul Guvern al Republicii Moldova
Articolul următor
Alte articole interesante