Delia a împlinit 36 de ani! Vezi cum și-a sărbătorit artista ziua de naștere

Ieri, interpreta din România a împlinit 36 de ani. Aceasta și-a sărbătorit ziua de naștere alături de cei mai apropiați prieteni și colegii de breaslă.

separator

Cu această ocazie fanii i-au adresat numeroase urări pe Instagram, unde vedeta a postat numeroase imagini de la petrecerea de ziua ei. Din poze se vede că aceasta a avut și o surpriză din partea colegilor de iUmor, un tort impresionant.

Produsele fabricate în Moldova vor ajunge pe cele mai bogate piețe din lume

Exporturile de produse moldovenești vor fi deschise pe cele mai bogate piețe din lume.

„Asta după ce Republica Moldova și Asociația Europeană de Liber Schimb (Islanda, Liechtenstein, Norvegia și Elveția) au ajuns la un numitor comun privind semnarea Acordului de Liber Schimb”, a anunțat ministrul Dumitru Alaiba.

„Semnarea Acordului cu EFTA inevitabil va deschide noi oportunități de dezvoltare economică prin îmbunătățirea accesului la piețele internaționale și creșterea competitivității în producția de bunuri și servicii.

Acordul va oferi șanse mai bune pentru exporturile moldovenești și va reduce taxele vamale pentru mărfurile importate din EFTA. Astfel, prin eliminarea unor obstacole comerciale, companiile din Republica Moldova ar putea avea acces mai ușor la piața din țările membre EFTA, fapt ce va încuraja mai multe investiții străine în Moldova și va deschide noi oportunități de export pentru companiile locale. Asta înseamnă posibilități pentru crearea locurilor de muncă bine plătite în diverse sectoare ale economiei moldovenești.

În perioada următoare voi convoca diferite grupuri de exportatori moldoveni ca să stabilim cum anume îi putem ajuta să pătrundă pe câteva dintre cele mai prospere țări din lume și cum să utilizeze această oportunitate economică la maximum”, a mai declarat ministrul Economiei.

May be an image of sky and text that says

Energocom anunță prețul la gaz: E mai ieftin decât la Gazprom

SA Energocom anunță că în lunile ianuarie-martie a vândut către SA Moldovagaz circa 275 de milioane de metri cubi de gaze naturale, la prețul mediul ponderat de 1.095 dolari/1.000 de metri cubi (fără TVA).

Preţurile de referinţă la gaze naturale în Europa au scăzut, după ce  liderii UE au căzut de acord asupra unor măsuri legate de piața energiei

„Prețul oferit a fost mai mic decât cel cu care Gazprom a livrat Moldovagaz, 1.107 dolari/1.000 m.c. (fără TVA)”, se menționează în comunicat, transmite unimedia.info.

„Gazele vândute de SA Energocom au provenit din stocurile strategice, procurate începând cu toamna anului 2022, la prețuri de bursă din acea perioadă. Am acționat la acea vreme, ca și toată Europa, prin achiziția de stocuri pentru a fi pregătiți de criză energetică, prețurile fiind comparabile sau mai mici decât în multe țări.

Analizăm ofertele de pe piață, pentru a începe din nou să cumpărăm gaze, la prețuri care sunt mai avantajoase acum în comparație cu cele din perioada rece”, a spus directorul interimar al SA Energocom, Victor Bânzari.

Compania precizează că cotațiile de la bursă sunt de referință, lor li se adaugă costuri de transport, operaționale și logistice.

SA Energocom a fost împuternicită prin dispozițiile Comisiei pentru Situații Excepționale să facă stocuri de gaze și ulterior să le vândă către Moldovagaz.

Cea mai lungă călătorie cu autobuzul din lume va fi în Europa și va dura 56 de zile. Cât va costa și ce include

O companie indiană urmează să lanseze cea mai lungă călătorie cu autobuzul din lume, în Europa, scrie CNN, citează digi24.ro. Traseul include 22 de țări și întreaga călătorie va dura 56 de zile.

Cea mai lungă călătorie cu autobuzul din lume va fi în Europa și va dura 56 de zile. Cât va costa și ce include

Cel mult 30 de pasageri pot lua parte la călătoria care va porni din Istanbul, va trece prin Balcani, Europa de Est, Scandinavia, Europa de Vest și se va încheia la Londra.

În decursul celor 56 de zile, pasagerii vor parcurge 12.000 de kilometri. Călătoria include traversarea cu feribotul a Golfului Finlandei, o vizita la Nordkapp – cel mai nordic punct al continentului european – și o croazieră prin fiordurile norvegiene.

Pachetul costă 24.300 de dolari de persoană și include micul dejun, 30 de prânzuri și cine, precum și toate căzările în cameră dublă.

Traversarea Europei cu autocarul nu pare prea atractivă la prima vedere, însă organizatorul spune că vehiculul în cauză este „un autobuz de lux modificat pentru a oferi călătorii confortabile pe distanțe lungi”.

Pasagerii își vor putea lăsa scaunul pe spate, vor avea suficient loc la picioare, porturi USB și AUX, tăvițe pe spătarul scaunelor din față și suporturi de sticle și pahare.

Fiecare pasager are voie să-și aducă două valize mari.

Micul dejun, acasă la Lenuța Gheorghiță
Articolul anterior
Au legat un taximetrist cu o funie la gât, l-au amenințat cu un cuțit și l-au dat jos din mașină
Articolul următor