Denim Day – polițiștii au îmbrăcat astăzi blugi, pentru a spune NU violenței sexuale

În ultima zi de miercuri a lunii aprilie se poartă blugii în semn de solidaritate cu victimele violurilor. Și în acest an, angajații din Poliție au schimbat uniforma și au îmbrăcat blugi alăturându-se campaniei #DenimDay.

,,Avem cu toţii responsabilitatea de a spune „nu” și de a respinge în mod deschis actele de violenţă sau hărţuire şi de a sprijini victimele”, reiterează oamenii legii.

,,Noi, polițiștii, venim în sprijinul tuturor celor care ne solicită ajutorul, #femei și #bărbați deopotrivă, pentru a pune capăt fenomenului violenței sexuale.

Dragostea nu este niciodată violentă. Violența nu are justificare. #NU_există_scuze_pentru_viol

Îmbracă și tu #blugii şi fă ceea ce-ţi stă în puteri pentru a pune capăt fenomenului violului ce ia amploare în societate.

P.S. În anul 2020, de către poliţie, au fost înregistrate 525 de infracţiuni privind viaţa sexuală, dintre care, 254 au fost violuri, iar 129 de infracţiuni au fost rapoarte sexuale cu o persoană care nu a împlinit majoratul”.

Purtarea blugilor în ultima zi de miercuri a lunii aprilie a devenit un simbol al protestului împotriva atitudinilor stereotipizate și superficiale față de agresiunea sexuală și viol.

Cum a apărut Denim Day?

Denim Day a fost marcat pentru prima dată la Roma, unde în anul 1992 un instructor auto de 45 de ani a fost acuzat că a abuzat sexual o elevă de 18 ani, urcată în mașina acestuia pentru prima oră practică. Fata și-a anunțat părinții, care au susținut-o în decizia ei de a depune plângere la poliție.

Deși acuzatul a fost condamnat în primă instanță, mai târziu, în 1998, Curtea Supremă de Justiție a rechemat condamnarea, pe motiv că victima purta blugi strânși și că atacatorul nu ar fi putut să o dezbrace fără ajutorul ei. Magistrații menționau în decizia de achitare a violatorului că dacă eleva s-ar fi dezbrăcat singură de blugi, nu mai poate fi vorba de un raport sexual fără consimțământ.

A doua zi, femeile din Parlamentul italian au venit în ședința plenară a legislativului îmbrăcate în blugi, în semn de protest față de decizia Curții Supreme de Justiție.

În 2021 Denim day va fi sărbătorit la nivel mondial pentru al 21-lea an consecutiv.

Dima Trofim va deveni tătic. Iubita sa este însărcinată
Articolul anterior
Mit: Este micul dejun obligatoriu?
Articolul următor
Alte articole interesante