Deputata Alina Zotea este însărcinată

Alina Zotea va deveni mămică pentru prima oară. Deputata a confirmat zvonurile despre o posibilă sarcină.

separator

„Așteptăm un copil, împreună cu soțul meu. Încă nu cunoaștem sexul micuțului”, a declarat Alina Zotea pentru unimedia.info.

Deputata din partea Partidului Liberal Alina Zotea s-a căsătorit cu Vlad Durnea în septembrie 2017.

Sute de bătrâni singuratici, copii și familii necăjite așteaptă să fie ajutate înaintea sărbătorilor Pascale

Cata fericire poate aduce o ciocolata la un copilas? Un cozonac la un batran ramas singur? Un pachet de paste la o familie nevoiasa? Ani la rand ne plimbam sufletele prin sate, in bunatatea cea calda care ne intalneste un batran flamand sau copil necajit si  o mai mare pomana NU EXISTA.

Draga donator, ne-am dori prin aceste poze sa le priviti sufletele, sa ii simtiti asa cum noi ii simtim cand le pasim pragul, sa le cuprindem grijile, sa le lasam o speranta ca OAMENI BUNI EXISTA. 

Se apropie cea mai religioasa sarbatoare, unde inimile noastre pleaca spre cei mai necajiti ca noi. 

Si anul acesta va rugam, impreuna sa construim BINELE CEL MARE pentru batrani, copii, invalizi, o masa calda la sarbatorile Pascale. Indiferent unde va aflati acum si in tara in care locuiti , aplecati-va pret de cateva minute asupra acestor imagini… pentru ca mai chinuiti si necajiti decat ai nostri batrani, in lume nu gasim… 

Va rugam din inima, sa daruim impreuna bunatate in ajunul sarbatorilor pasale, din orice tara, din orice colt al lumii, aici:

Paypal@caritate.md

Chișinău și orașul Târgul Mureș din România construiesc punți de colaborare pentru educație fără frontiere

O delegație din cadrul Primăriei Municipiului Chișinău a participat săptămâna precedentă la Târgul Mureș, România, în cadrul Programului „Școala fără violență”, activitate inițiată și implementată de Uniunea Europeană.

Din delegația Municipiului Chișinău au făcut parte: Pretorul sectorului Ciocana, Sinilga Școlnic, Pretorul sectorului Botanica, Diana Guba, vicepretorul sectorului Rîșcani Mihai Furculiță și cadre didactice ai Liceului Teoretic „George Călinescu” din capitală. Gazda evenimentului a fost Liceul cu program sportiv „Szasz Adalbert”, în persona directorului Csiki ZSOLT.

De asemenea, delegația de la Chișinău a avut o întrevedere cu Primarul Municipiului Târgul Mureș, Soos ZOLTAN,

partener al evenimentului.

În cadrul întrunirii au fost discutate aspecte legate de schimbul de experiență pe domeniul educațional, precum și inițiativele privind realizarea proiectelor internaționale în municipiile Chișinău și Târgul Mureș.

A fost 40 de ani profesoară, iar acum stă în rândul de la cantina socială pentru o masă caldă

Doamna Irina are ochi blajini și e mereu sociabilă cu voluntarii și oamenii care așteaptă, la fel ca și Dumneaei, o masă caldă la cantina socială mobilă. Zâmbește și pare că nu ar avea vreo problemă la cei aproape 80 de ani.

E a treia primăvară de când vin aici să iau mâncare”, povestește emoționată. „40 de ani i-am dedicat elevilor mei. Mă simțeam utilă și mi se părea pe-atunci că așa va fi mereu. Dar au venit bătrânețile și am rămas doar cu amintirile. E trist, dar se vede că aceasta e soarta mea. Nu am cu cine mă bate.

A muncit toată viața în calitate de învățătoare de limba rusă. Astăzi are o pensie de 3800 de lei. Cheltuie cu grijă fiecare bănuț și e recunoscătoare că poate economisi pe mâncare datorită prânzului de la cantină.

Soțul meu e imobilizat la pat de 10 ani. Îl îngrijesc, îl hrănesc și îi sunt alături. E greu, e foarte greu, dar ne avem unul pe celălalt și mă liniștesc că pot fi utilă și că ne descurcăm noi doi. Pensiile se cam împart între medicamente și facturi, de aceea tot ce ne servesc aici tinerii sunt bucate pe care cu greu ni le-am putea permite.

Am întrebat-o dacă are copii și a fost singurul moment în care nu i-au mai ajuns zâmbete. Ochii i s-au umplut de lacrimi și a dat de înțeles că nu ar vrea să abordeze acest subiect pentru că doare.

Avem o fiică. Singură, fără o familie și bolnavă și ea. O ajutăm și pe ea cu ce putem.

De 11 ani, în rândul de la cantină stau oamenii care ieri au fost activi social, iar la bătrânețe au ajuns singuri, față în față cu sărăcia și lipsurile. Prânzul cald zilnic e puținul pe care îl putem oferi. E un dar atât de necesar pentru acești oameni. Cantina e unicul loc de socializare și speranță, iar pentru tânăra generație e modul în care exersează bunătatea prin fapte. Sprijină acest serviciu printr-o donație. Pe 27 aprilie participă la colecta națională de alimente.

Toate resursele acumulate în campanie sunt distribuite oamenilor nevoiași pe parcursul anului sub formă de pachete alimentare sau prânzuri calde.

Toți cei care vor să sprijine proiectul sunt îndemnați să se înregistreze AICI în calitate de voluntari.

Donațiile financiare în sprijinul cauzei pot fi realizate și online. Cu 20 lei, poate fi asigurat un prânz cald zilnic pentru un beneficiar al cantinelor sociale.

Donația ta, poate umple farfuria unui flămând!

Campania este realizată în Parteneriate pentru servicii de cantină socială finanțat de European Union in the Republic of Moldova, cofinanțat și implementat de Keystone Moldova, AO CONCORDIA Proiecte Sociale Moldova și Misiunea Socială „Diaconia”. 

Xenia Deli, cu burtica de gravidă la vedere într-un nou costum de baie!
Articolul anterior
Un șarpe imens a fost surprins într-un copac, în orașul Ungheni. Specia este inclusă în Cartea Roșie a Moldovei
Articolul următor