Deputata Fatemeh Rahbar din Iran, a decedat din cauza coronavirusului

Coronavirusul face ravagii în Iran, cea mai afectată țară după China și Coreea de Sud. Începând de vineri, ţara a raportat 4.747 de infecţii. O deputată iraniană a decedat din cauza coronavirusului, a raportat agenţia de ştiri semi-oficială Tasnim sâmbătă, un alt semn că boala se răspândeşte în interiorul instituţiilor statului, transmit AFP şi Reuters, potrivit Agerpres.

separator
Deputata care a murit vineri este Fatemeh Rahbar, de 55 ani, conform Tasnim, care nu precizează dacă aceasta este inclusă în bilanţul oficial de 124 de decese din ţară din cauza coronavirusului, publicat vineri. Ea făcea parte dintre candidaţii conservatori aleşi în februarie la Teheran în timpul unor legislative marcate de cel mai puternic absenteism din istoria ţării.

Rahbar este al doilea membru al parlamentului care moare din cauza coronaviruslui. În total opt politicieni sau înalţi lideri iranieni, între care Hossein Sheikholeslam, consilier al ministrului de externe, au murit din cauza bolii în Iran. Pe 2 martie, Tasnim a informat despre decesul lui Mohamed Mirmohammadi, membru al Consiliului de Discernământ, instanţă de arbitraj între instituţiile Republicii Islamice.

Ministrul adjunct al sănătăţii din Iran, Iraj Harirchi, şi un alt membru al parlamentului, Mahmoud Sadeghi, au anunţat şi ei că au a contractat virusul.

Vineri, Iranul a intensificat măsurile de restricţionare a liberei circulaţii luate pentru a limita răspândirea virusului. Joi, autorităţile au anunţat închiderea şcolilor şi universităţilor timp de o lună.

Italia: O moldoveancă de 43 de ani a murit în baie, în urma unei lovituri puternice la cap
Articolul anterior
Medicii din Grecia, supărați că toți credincioșii sunt împărtășiți cu aceeași linguriță
Articolul următor
Alte articole interesante