Deschiderea noului showroom BMW în Republica Moldova

Î

separator
ntr-o atmosferă călduroasă ca întotdeauna, într-un interior renovat, modernizat şi cu întreaga gamă de cele mai actuale modele BMW şi MINI, au fost redeschise uşile showroom-ului BMW  în Chişinău.

Importatorul General BMW din Republica Moldova a combinat această sărbătoare cu lansarea oficială a brand-ului MINI în Republica Moldova. Centrul BMW din Chişinău situat pe strada Bucuriei 18A are o suprafaţă totală de peste 6000 metri pătraţi. Suprafaţa showroom-ului fiind de aproximativ 1020 metri pătraţi ceea ce permite expunerea a 16 automobile BMW şi 4 automobile MINI.

„În urma investiţiei de circa 1 milion de euro, am realizat cel mai modernizat showroom din Europa de Est, ce corespunde standardelor anului 2015” a declarat Victor Miculeţ, Director Autospace SRL.

„Lucrările de modernizare au durat aproximatic 8 luni, timp în care am continuat să activăm în regim normal, prestând toate serviciile la acelaşi nivel înalt cu care s-au deprins clienţii noştri” a adăugat Victor Miculeţ.

Revoltă militară în Rusia. Prigojin spune că este pregătit să moară pentru a „elibera poporul rus”

Liderul grupării Wagner a afirmat că se afla sâmbătă dimineaţa în cartierul general al armatei ruse din oraşul Rostov, un centru-cheie pentru asaltul Rusiei asupra Ucrainei, şi că a preluat controlul asupra unor situri militare, transmite AFP.

Prigojin

Prigojin vrea să înlăture conducerea Ministerului rus al Apărării și spune că este pregătit să meargă „până la capăt”.

„Suntem în cartierul general, este 07:30 dimineaţa” (04:30 GMT), a declarat Evgheni Prigojin într-o înregistrare video postată pe Telegram. ”Siturile militare din Rostov sunt sub control, inclusiv aerodromul”, a adăugat el, în timp ce bărbaţi în uniformă mergeau în spatele său.

El a dat asigurări că avioanele militare angajate în ofensiva din Ucraina „pleacă normal” de pe aerodrom pentru a îndeplini „sarcini de luptă”, afirmând că „nu există nicio problemă”.

„Principalul punct de comandă funcţionează normal”, a adăugat Prigojin, dând asigurări că „niciun ofiţer” desfăşurat acolo nu a fost suspendat din funcţie.

„Un mare număr de teritorii” cucerite în Ucraina „sunt pierdute” şi „mulţi soldaţi sunt ucişi”, a afirmat el, acuzând încă o dată armata rusă că nu spune adevărul privind situaţia de pe front.

Armata pierde „până la 1.000 de oameni pe zi”, printre care morţi, răniţi, dispăruţi sau cei care refuză să lupte, a mai spus el.

Prigojin a mai cerut în înregistrarea video ca ministrul apărării Serghei Şoigu şi şeful statului major Valeri Gherasimov să vină la el, în oraşul Rostov-pe-Don.

Într-o altă înregistrare video, postată de canalul de Telegram pro-Wagner ‘Razgruzka Wagnera’, el poate fi văzut stând între doi generali de rang înalt, dintre care unul este lt. gen. Vladimir Alekseev, care anterior a apărut şi el o înregistrare video în care îi cerea lui Prigojin să-şi reconsidere tentativa declarată de a-i înlătura pe liderii armatei.

„Am ajuns aici, vrem să-i vedem pe şeful statului major şi pe Şoigu. Dacă nu vin, vom bloca oraşul Rostov-pe-Don şi vom pleca spre Moscova”, a afirmat Evgheni Prigojin, potrivit Agerpres.

Evgheni Prigojin, liderul grupului paramilitar Wagner, a afirmat sâmbătă că a intrat în Rusia cu trupele sale cu scopul de a răsturna conducerea militară, spunând că este „gata să moară” împreună cu cei 25.000 de oameni ai săi pentru a „elibera poporul rus”.

Procuratura generală rusă a anunţat deschiderea unei anchete pentru „răzvrătire armată” împotriva lui Prigojin, care s-a revoltat după ce a acuzat armata că i-a bombardat oamenii. Autorităţile au înăsprit măsurile de securitate la Moscova şi în alte câteva regiuni din Rusia.

Această turnură dramatică a evenimentelor, cu multe detalii neclare, pare a fi cea mai mare criză internă cu care se confruntă preşedintele Vladimir Putin de când în februarie anul trecut a ordonat o invazie la scară largă a Ucrainei, numind-o „operaţiune militară specială”, comentează Reuters.

Serviciul Vamal al Republicii Moldova, premiat la Campionatul European Antitabac din Cehia

Echipa canină din cadrul Centrului Chinologic al Serviciului Vamal a participat la cea de-a zecea ediție a Campionatului European Antitabac, desfășurat în Cehia, de unde a revenit cu locul III la proba „Ascultare și căutare individual”.

Serviciul Vamal al R.Moldova, premiat la Campionatul European din Cehia

La Campionat au participat reprezentanți ai serviciilor vamale din Austria, Slovenia, Slovacia, Lituania, Republica Moldova, iar Serviciul Vamal Ceh a expus la competiție 14 echipe canine.

Campionatul a inclus diverse probe de căutare și ascultare în mașinile militare, lăzi, colete și autoturisme.

În prezent, Serviciul Vamal al Republicii Moldova realizează un proiect comun cu Serviciul Vamal ceh care constă în instruirea a șase inspectori chinologi din cadrul Centrul Chinologic, precum și dresajul a șase câini de serviciu antitabac și antidrog.

Amintim că, Centrul Chinologic al Serviciului Vamal are în palmares multiple locuri de frunte la Campionatele Internaționale și Europene, iar anul acesta în Republica Moldova se va desfășura ediția a VII-a a Campionatului Antitabac și Antidrog.

Centrul Chinologic al Serviciului Vamal a stabilit relații de colaborare cu Centrul Chinologic Ceh din anul 2011, astfel patru inspectori chinologi din cadrul Serviciului Vamal al Republicii Moldova au făcut studii în or. Hermanice, revenind ulterior în țară, împreună cu patrupezii specializați pe antitabac.

Putin, după revolta armată a lui Prigojin: ,,Aceasta este trădare. O lovitură pentru poporul nostru”

Președintele rus Vladimir Putin a ținut un discurs televizat în care l-a acuzat de trădare pe Evgheni Prigojin, după ce liderul mercenarilor a preluat contolul aspra comandamentului militar din Rostov pe Don și cere schimbarea șefilor din armata rusă. Liderul de la Kremlin a declarat că va apăra poporul rus și patria, răspunsul său va fi dur în fața unor ambiții ale unor „forțe endemice” pe care le acuză că au „băgat un cuțit în spate”, conform Hotnews.

Russian Oligarch Prigozhin Makes Profane, Not-so-Subtle Swipe at Putin

Putin a început discursul. Principalele declarații ale liderului de la Kremlin:

  • Trebuie să făcem totul pentru a opri această mișcare
  • Aceasta este trădare
  • E ca un cuțit în spate
  • Intrigile și toate celelalte au adus la un neliniște masivă iar tragedia acestuia război a făcut ca rușii să cadă victime ale acestuia
  • Ne vom apăra patria, inclusiv pentru a trece peste obstacole
  • Este vorba despre ambiția unor forțe endemice. Eroii care au eliberat zone ocupate din Ucraina încearcă să restabilească dominația asupra lor.
  • Aceasta răsmerița internă este o lovitură pentru poporul nostru
  • Ca președinte și comandant suprem fac tot ce se poate pentru a respinge acest atac
  • Cei care au trădat Rusia, mă adresez tututor celor implicați, să nu își asume participarea la niciun conflict armat. Vom apăra cu siguranță întregul teritoriu

Șeful mercenarilor ruși Evgheni Prigojin a declarat că vrea să înlăture conducerea Ministerului rus al Apărării din cauza presupusei incompetențe a acestuia și a postat videoclipuri cu el și luptătorii săi în orașul Rostov din sudul Rusiei, unde armata rusă are unul dintre cartierele sale generale.

Liderul grupării paramilitare Wagner a afirmat că a preluat controlul asupra unor situri militare, inclusiv asupra unui aerodrom, din acest centru-cheie pentru asaltul Rusiei asupra Ucrainei.

Ministerul rus al Apărării a afirmat sâmbătă, într-o declarație adresată luptătorilor mercenari din Grupul Wagner, că au fost „înșelați și târâți într-o activitate criminală” de către șeful Wagner, Evgheni Prigojin.

Într-o declarație postată pe Telegram, ministerul i-a îndemnat pe luptătorii Wagner să ia legătura cu reprezentanții săi și cu cei ai serviciilor de aplicare a legii și a promis că le va garanta securitatea.

Comitetul antiterorist al Rusiei a declarat sâmbătă că impune un regim antiterorist în Moscova și în regiunea înconjurătoare, pe fondul revoltei grupului de mercenari Wagner, a relatat agenția de presă de stat RIA.

Ce trebuie să știi despre bigorexie și ortorexie!
Articolul anterior
Prima ecografie la 12 săptămâni de sarcină
Articolul următor