Deschiderea școlilor nu a dus la creșterea ratei de infectare cu coronavirus în rândul copiilor

Ministrul Sanatatii din România, țară cu peste 20 de milioane de locuitori, a declarat că deschiderea școlilor nu a contribuit la creșterea ratei de infectare cu noul coronavirus în copiilor cu vârstă cuprinsă între 0-19 ani, conform raportării la numărul total de cazuri.

separator

În cele 6 săptămâni de activitate școlară, au fost înregistrate 13.691 de cazuri de infecție cu Sars-CoV-2 la populația din grupa de vârstă 0-19 ani, acest număr însemnând doar reprezintă 6,53% din numărul total de cazuri de infectare de la nivelul întregii populații, ajuns la 209.648 de infectați pe 25 octombrie 2020, scrie copilul.ro.

La începutul anului școlar, numărul cazurilor de infecții cu coronavirus la grupa de vârstă 0-19 ani reprezenta 6,18%.

Acest număr raportat la cel din prezent rezultă o creștere procentuală înregistrată între 14 septembrie și 25 octombrie de doar 0,35 puncte procentuale sau 5,6%.

Studii internaționale, citate de publicația Financial Times, au arătat de asemenea că deschiderea școlilor nu a dus la răspândirea infecției cu coronavirus în rândul copiilor, dacă au fost respectate și aplicate măsuri de prevenție și igienă. Îmbolnăvirile copiilor se produc cel mai probabil în afară mediului școlar.

Nata Albot este sărbătorită: ,,De ziua mea îmi doresc să mă simt parte a unui popor trezit și determinat să facă o schimbare pentru binele său”
Articolul anterior
Uniunea Europeană va oferi Republicii Moldova 9 milioane de euro nerambursabili, pentru a combate efectele crizei provocate de pandemia Covid-19
Articolul următor
Alte articole interesante