Descoperă istoria și frumusețea Moldovei rurale, în cadrul Festivalului ,,Taurul negru de Cărbuna”!

Moldova rurală este comoara noastră națională, inspirată de frumusețea naturală, plină de situri istorice. Adesea, zonele rurale devin victime ale urbanizării neîncetate, satele fiind lipsite de atenție, de resurse și de capitalul uman. Festivalul „Taurul Negru de Cărbuna” vine să evidențieze rolul componentei rurale și a aspectului multietnic în cultura Moldovei, cât și promovarea satului Cărbuna ca loc de semnificație istorico-culturală deosebită la nivel național.

separator

Prima ediție a festivalului „Taurul Negru de Cărbuna” va avea loc pe data de 25 august, între 12:00-23:00, în satul Cărbuna, raionul Ialoveni.

Festivalul Taurul Negru de Carbuna promovează restabilirea legăturii dintre oraș și sat, înnobilând populația orașului prin vizitarea minunatului sat Carbuna și a locuitorilor comunității, cunoașterea culturii, istoriei și meșteșugurilor locale.

În programul evenimentului:

– Concert rock cu participarea trupelor: 1000facez, Flash Blood, Delta pe Obraz și Siaj;
– Master-classuri de meșteșugărit pentru toate vârstele: confecționarea păpușilor, lucrul cu argila, confecționarea covoarelor din ierburi, etc.;
– Expoziții culturale și arheologice; – Activități pentru copii: căutarea de comori, ateliere creative, teatru de păpuși, animatori, jocuri, etc.;
– Tururi cu ghid prin sat;
– Paradă mascată „Taur Negru” condusă de mascota festivalului – tăurelul Joian – și zeița de Cărbuna; – Bucate și băuturi tradiționale;
– Foc de artificii și rug.

Punctul culminant al evenimentului va fi arderea unei replici a casei preistorice din perioada cucuteni-tripolie (un ritual specific culturii ce a locuit pe meleagurile Moldovei cu cca 7000 de ani în urmă), pe fundal răsunând în premieră imnul satului Cărbuna interpretat de trupa 1000facez.

Vino la Festivalul „Taurul Negru de Cărbuna” și descoperă istoria și frumusețea Moldovei rurale!

Festivalul este organizat de A.O. „Proiectul Casa Mare” și Asociația Națională a Experților și Asistenților Sociali din Moldova în cadrul proiectului social de organizare comunitară a satului Cărbuna, finanțat de Ambasada Statelor Unite ale Americii.

Vezi harta evenimentului în imaginea alăturată!

Video! O tânără din Drochia a ținut un discurs motivațional în Georgia
Articolul anterior
Cimbrul combate durerile reumatismale și răceala
Articolul următor
Alte articole interesante