Designerul Diana Voevuțki, marcată de accidentul din Capitală. Durerea care i-a răscolit sufletul

Groaznicul accident produs acum câteva zile în centrul municipiului Chișinău a șocat publicul. Doi bărbați tineri, taximetristul și pasagerul său, nu au mai ajuns la soțiile și copiii lor în acea seară, din cauza unui șofer împătimit de viteză și raliuri. În aceste momente grele, toată durerea este îndreptată către soțiile victimelor și copiii care nu-și vor mai vedea tații.

separator

Ecoul groaznicului accident a trezit rană adâncă din inima Dianei Voevuțki. Designera a vorbit anterior despre faptul că a rămas văduvă tânără după ce primul ei soț a decedat într-un accident de mașină. Acum, împrejurările au făcut-o să-și deschidă sufletul într-o postare copleșitoare împărtășită cu prietenii săi virtuali, dezvăluind istoria vieții sale.

,,Citesc știrile despre accidentul cumplit de acum două zile, și, tot mai mult, mă gîndesc că cei ce au plecat- sunt plecați. Nu mai putem face nimic pentru ei, din păcate. Dar cine se gîndește la cei rămași? Apropiați? Copii? Soție?..

Auzisem că șoferul avea credite, familie- pe umerii cui ele rămân? Pentru că în justiția din R. Moldova eu nu cred. De 13 ani nu cred..

..Era 6 ianuarie, ajun de Crăciun pe rit vechi. Eu pregătisem ceva deserturi și, cu Bogdan, de 10 luni pe picioare, îmi așteptam soțul de la muncă. Era designer de mobilă și interior, și plecase în afara orașului, în Anenii-Noi, la un obiect. Urma să mergem în ospeție, și îl tot sunam nerăbdătoare, dar el îmi respingea într-una apelurile.

Până la urmă, mi-a răspuns o voce necunoscută de bărbat. Mi-a zis “Boris nu mai este. A murit”- și a închis..

..Am început să râd în isterie, Bogdan mă privea speriat. Nu am crezut. Nu am crezut nici când m-au sunat prietenii, nici când au dat toți buzna în apartament, și nici când cei veniți vorbeau în șoaptă, privindu-mă. Nu am crezut. Doar când mi-au adus telefonul și verigheta celui care acum câteva ore încă era soțul meu, am înțeles că nu mai e.. în urmă unui accident cumplit, a pierdut în fața morții. A murit doar el, șoferul s-a ales cu câteva zgârâieturi.. Avea doar 28 ani și o viață întreagă înainte…

Cana de pe masă mai păstra căldura degetelor omului care, fără voia lui, mă lăsase singură. Singură!!! Cui? Nici nu știam..

..În toată gălăgia din casă, îmi auzeam doar bătăile din tâmple. Mă durea. Totul. Priveam la ușă de la balcon ca la o scăpare. Scăpare de durere, neputință și.. singurătate. N-am găsit curaj, nu. N-am putut să fac acest pas. Sau.. a avut el grijă să nu îl fac..

Eu cred că puțini dintre voi își imaginează ce simte o femeie, rămasă fără bani, fără umăr bărbătesc și fără o susținere alături. Cu un copil care îl caută pe tatăl său în mulțime, și privește cu o invidie vădită la alți tați. Și ce simte o mamă care nu poate oferi toate astea. Când rămâne cu datorii, probleme nerezolvate, și din răsputeri încearcă să ascundă lacrimile de copiii săi. Ca ei să creadă că nu e pierdut totul. Și că viața.. e minunată. Fără tata, da, dar viață continuă.

Ah, și ce spuneam eu de dreptate? Dacă tot vă pare puțin ce am povestit mai sus, vă spun că femeia trece și prin “farmecul” unui sistem judiciar. Dă nas în nas cu omul care i-a spart în cioburi viața, suportă umilința de a explica ce și cum simte, repetă de zeci de ori povestea și o tot trece prin ea. Iar și iar. Până ajunge să o recite că pe o poezie învățată pe de rost..

Eu abia la judecată am aflat ce e aia aroganță. Eu, fetiță de 23 ani, cu ochii pustiiți de amar, cu un copil în brațe, cerșeam dreptate. Cazul meu se plimba din instanță în instanță, am demonstrat (da, demonstrat! ) că am suferit un prejudiciu moral pentru că am rămas văduvă și că copilul meu e orfan de tată. Până la urmă, “ucigasul” unui om nici măcar nu s-a obosit să mă întrebe cum trăiesc. M-a învinuit în instanță că vreau să mă îmbogățesc pe seama lui. Că el are doi copii minori și nu are bani să îmi întrețină și copilul meu..

A primit 3 ani. Cu suspendare. De la compania de asigurări- o mașină nou-nouță. Eu pe hârtie- 108 mii lei și o soartă distrusă. Banii așa și au rămas pe hârtie, viața mea- adunată din ce a mai rămas..

Istoria asta nu este doar despre mine. E despre mulți alți oameni care au rămas cu o dreptate făcută doar pe hârtie. Dar și despre sistemul care nu îți oferă nimic. NIMIC. Un nimic mare și gras. Pe care îl bagi în buzunar, și mergi mai departe, descurcându-te cu forțele proprii.

P.S. Eroul principal, cel plin de aere, care la scurt timp după ce a curmat viața unui om în accident și l-a lăsat să zacă în iarbă, posta fotografii cu berea și țigara în mână, făcându-l pe șmecherul. Are în jur de 40-42 de ani. Dacă îl cunoaște cineva, transmiteți-i că Dumnezeu pe toate le așează la timpul lor conform faptelor noastre. Și bune, și rele…”, povestește Diana Voevuțki, pe pagina sa de facebook.

Catastrofă în Mariupol: nu mai există medici, doar 3% dintre locuitori au acces la apă

Petro Andryushchenko, un consilier al primarului din Mariupol, a declarat că cel mult 3% din locuitorii oraşului au acces la apă.

People in the besieged city of Mariupol must urgently be protected from  harm - View

Mulţi oameni sunt forţaţi să meargă pe jos kilometri întregi pentru a sta la coadă la punctele de colectare a apei, care includ fântâni, a spus Andryushchenko.

Avertizând asupra unei „crize”, el a spus că „apa de o calitate acceptabilă nu este disponibilă în oraş”.

Totodată, consilierul a arătat că nu mai există medici în Mariupol după ce lucrătorii ruşi din domeniul sănătăţii au plecat.

sursa

UE, avertizată să fie pregătită în cazul în care Rusia va întrerupe complet furnizarea de gaze

Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a avertizat miercuri Uniunea Europeană să se pregătească pentru „întreruperea completă” a gazelor din Rusia.

Preşedinta Comisiei Europene confirmă un plan de rezervă dacă Rusia va  întrerupe furnizarea de gaze – NordNews

Comisia intenţionează să anunţe planuri de urgenţă la nivelul UE, la jumătatea lui iulie, pentru a asigura transportul gazelor „acolo unde este cea mai mare nevoie de ele”, în cazul sistării complete a furnizării de gaz rusesc, a declarat Ursula von der Leyen, transmite digi24.ro.

Ea a informat Parlamentul European, la Strasbourg, despre progresele realizate de UE în eliminarea dependenţei de importurile de energie din Rusia, în contextul războiului din Ucraina.

Invazia rusă din această ţară a declanşat sancţiuni europene împotriva Moscovei, care a reacţionat prin blocarea unor livrări.

Ca urmare, importul de gaze naturale lichefiate (GNL) din SUA s-a triplat, pe ansamblul UE, faţă de anul 2021, în timp ce importurile medii lunare prin conductele de gaze din Rusia a scăzut cu o treime, a arătat von der Leyen.

Preşedinta CE a respins apelurile la temporizarea tranziţiei Uniunii către energia regenerabilă, deşi Europa se confruntă cu o criză energetică tot mai acută. „Noul mediu de securitate este cel mai bun argument pentru accelerarea dezvoltării regenerabilelor”, a susţinut ea, adăugând că aceste surse de energie „ne asigură independenţa faţă de combustibilii fosili ruseşti”.

Concurenţa continuă pentru resursele limitate de combustibili fosili nu va face altceva decât să crească preţurile şi să îl finanţeze pe preşedintele rus Vladimir Putin, a arătat von der Leyen. „Este evident că Putin continuă să folosească energia ca pe o armă”, a declarat ea, precizând că Rusia a sistat deja livrările de gaze către 12 state membre ale Uniunii Europene. 

Câți ruși au fost uciși în bătăliile de la Severodonețk și Lisiceansk. „Pierderile sunt catastrofale”

Putin a felicitat luni trupele ruse şi separatiste pentru „eliberarea” întregii regiuni Lugansk (estul Ucrainei), o etapă importantă pentru Moscova în campania sa militară în Ucraina, şi a ordonat forţelor sale să continue ofensiva în estul Ucrainei, relatează Reuters şi AFP.

Putin a transmis că-i va decora pe toţi cei care s-au remarcat în luptele pentru cucerirea regiunii Lugansk, promiţând să semneze luni un decret prezidenţial privind conferirea titlului de „Erou al Rusiei” generalului-colonel Aleksandr Lapin şi comandantului adjunct al Armatei a 8-a din cadrul Districtului federal Sud, Esedull Abacev, pentru rolul lor în luptele din estul Ucrainei, fără alte precizări.

În timpul atacului asupra orașelor Severodonețk și Lisiceansk, armata rusă a pierdut 7 mii de soldați, anunță consilierul președintelui Zelenski, Alexei Arestovici la emisiunea Feigin Live. Comentând retragerea unităților Forțelor Armate ale Ucrainei, el a menționat că pe ruși i-a costat scump capturarea celor două orașe.

„Conform calculelor noastre, aproximativ trei brigăzi și două sau trei batalioane de tancuri au fost ucise. Sunt aproximativ șapte mii, nu mai puțin, poate mai mult ”, a spus el.

Potrivit acestuia, unitățile armatei ucrainene continuă să își îndeplinească sarcina principală: menținerea trupelor, provoacarea de pierderi maxime inamicului.

„În timp ce inamicul lua cu asalt două orașe din Est timp de luni de zile cu toată puterea, armele occidentale veneau. Pierderile acestor forțe adunate sunt catastrofale”, notează el pe canalul său de Telegram.

Potrivit lui Arestovich, comandamentul rus ascunde pierderile uriașe în oameni și echipamente.

Agențiile de presă notează că, în dimineața zilei de 5 iulie, pierderile armatei ruse în războiul cu Ucraina au depășit 36.000 de soldați uciși. Președintele Zelensky a subliniat că, în contextul războiului în desfășurare, situația de pe front se poate schimba zilnic și, prin urmare, este prea devreme pentru a trage concluzii finale despre situația din Donbas.

sursa

Începând de mâine, este interzisă vânzarea țigărilor mentolate în Moldova
Articolul anterior
Un bărbat a sfârșit tragic pe un șantier de construcție din sectorul Buiucani. Cine este victima?
Articolul următor