Designerul Paco Rabanne a murit la 88 de ani

Pacco Rabanne, celebrul designer şi parfumier, a murit la 88 de ani. Anunţul trist a fost dat de casa de modă care-i poartă numele. 

”Casa lui Paco Rabanne dorește să-l onoreze pe designerul și fondatorul nostru vizionar, care a murit astăzi la vârsta de 88 de ani. Printre cele mai importante figuri ale modei din secolul al XX-lea, moștenirea sa va rămâne o sursă constantă de inspirație. Suntem recunoscători domnului Rabanne pentru că a stabilit moștenirea noastră de avangardă și a definit un viitor cu posibilități nelimitate”, este postarea făcută pe pagina oficială de Instagram a Paco Rabanne.

Paco Rabanne, designerul de origine spaniolă și care a avut cele mai bine vândute parfumuri, a murit la vârsta de 88 de ani în Portsall, Franța.

Moartea lui a fost confirmată de grupul spaniol Puig, care controlează casa de modă și afacerea cu parfumuri Paco Rabanne.

”Paco Rabanne a făcut transgresiunea magnetică. Cine altcineva ar putea determina femeile pariziene să ceară rochii din plastic și metal? Cine, în afară de Paco Rabanne, și-ar putea imagina un parfum numit Calandre – cuvântul înseamnă „grătar de automobile” – și să-l transforme într-un reper iconic al feminității moderne?” a spus José Manuel Albesa, președintele diviziei de modă și frumusețe Puig.

Adela Popescu: „Am dormit într-o morgă!” Dezvăluiri din ciariera de actriță

Adela Popescu este una dintre cele mai apreciate actrițe și vedete de televiziune din România. De-a lungul carierei sale, vedeta de la PRO TV a jucat numeroase personaje în seriale și a moderat diverse emisiuni tv. Cum a ajuns Adela Popescu să doarmă într-o morgă? Fiecare proiect a venit, se pare, cu câte o provocare pentru soția lui Radu Vâlcan. În cariera sa, Adela Popescu a reușit să strângă numeroase amintiri pe care să le poată povesti copiilor și, mai târziu, nepoților ei, scrie unica.ro.

Adela Popescu despre episodul în care a dormit într-o morgă

În emisiunea de vineri a emisiunii „La Măruță”, Adela Popescu a povestit una dintre aceste experiențe. Actrița a mărturisit că a avut parte de o experiență pe care nu va uita niciodată, în timpul filmărilor pentru un serial.


Adela Popescu a povestit că în timp ce colegii ei pregăteau aparatura pentru filmare, obosită fiind aceasta a adormit într-un loc mai puțin obișnuit. Mai exact… într-o morgă. „Am dormit într-o morgă. La o filmare. M-au băgat în frigider, acolo unde filmam și până au aranjat camerele, eu am adormit. Și erau și colocatari în morgă”, a spus amuzată Adela Popescu, în emisiunea de la PRO TV.

Adela Popescu l-a înlocuit pe Cătălin Măruță, la PRO TV Adela Popescu prezintă emisiunea „La Măruță”. Cătălin Măruță anunțat că va lipsi câteva zile de la emisiunea pe care o moderează în fiecare zi, de luni până vineri, de la ora 15:00, la PRO TV. Din cauza unor probleme de sănătate, prezentatorul se va retrage pentru o intervenție chirurgicală.

Adela Popescu este cea care moderează, începând de joi, show-ul „La Măruță”. Vedeta nu este străină deloc de platourile de televiziune și emisiunile în direct. Aceasta a prezentat în trecut matinalul „Vorbește lumea”, tot la Pro TV. Colegul ei de platou era la acea vreme Cove. Prezentatoarea de la PRO TV, vacanță cu familia în Thailanda Adela Popescu s-a întors de curând din vacanță. Trei săptămâni le–a petrecut, alături de soțul ei și cei trei copii, în Thailanda. Vedeta a vorbit despre cum au petrecut toți cinci departe de casă.

Cât timp au stat în vacanță, Adela Popescu și familia ei au locuit într-un bungalow, pe o plajă unde vedeta susține că s-au simțit minunat. Bungalowul este o locuință din lemn sau din împletitură de trestie, fără etaj, înconjurată de verande și de vegetație. Adela Popescu a povestit că a rămas impresionată de prețurile mici din vacanță. Deși biletele de avion au fost ceva mai scumpe, vedeta susține că pentru o masă alături cu familia a plătit mai puțin decât s-ar fi așteptat.

„O masă pentru cinci oameni, până într-un milion (n.r 100 RON), și pe mine m-a surprins, știam că e ieftin, dar am zis că o să fiu dezamagită de data asta… și nu am fost. Îmi pare rău ca ne-am luat cazările de acasă, pentru că dacă o iei la pas găsești locuri superbe – am închiriat o cameră, în ultima zi, cu 50 de euro. Ieșeai din casă, direct pe plajă”, a mărturisit Adela Popescu, proaspăt întoarsă din vacanță.

Smiley a ajuns pe scena America’s Got Talent! A fost întâmpinat cu entuziasm

Aflat pentru două săptămâni în SUA pentru a face muzică alături de artiștii de la HaHaHa Production și ROMDROPS, Smiley a fost invitat la filmările pentru noul sezon al prestigioasei emisiuni America’s Got Talent de către celebrul Simon Cowell, creatorul și producătorul formatului de televiziune Got Talent, considerat de Guinness World Records cel mai de succes reality-show din lume, cu peste 68 de țări care-l produc, scrie protv.ro

Invitat de prezentatorul Terry Crews pe scenă, întâmpinat cu entuziasm, zâmbete și strângeri de mână de Heidi Klum și Sofia Vergara și felicitat la scenă deschisă de Simon Cowell, desemnat de revista Time în 2004 și 2010 unul dintre 100 cei mai importanți oameni de pe planetă, Smiley a făcut ca platoul uriaș de filmare din Los Angeles să răsune în aplauzele sutelor de spectatori la numele România. 

Smiley prezintă alături de Pavel Bartoș show-ul „Românii au talent”, de la PRO TV, de la prima sa ediție din 2011, iar stilul lor de prezentare din cele 13 sezoane ale emisiunii s-a impus în format, a făcut istorie la nivel mondial și a fost preluat și de alte cupluri de prezentatori „Got Talent” din alte țări.

„Pentru mine a fost o experiență incredibilă și un moment trăit din plin, după atâția ani de televiziune. Este copleșitor să fii acolo, să simți atmosfera din platoul ăla uriaș, să te strângă în brațe unii dintre cei mai importanți oameni de televiziune din lume și să știi că faci parte, alături de echipa ta din România și de românii tăi talentați, dintr-o poveste atât de mare și de spectaculoasă cum este Got Talent. M-am bucurat și că am constatat că și noi suntem foarte buni și că „Românii au talent” este produsă, realizată, gândită, pusă în scenă similar cu ediția americană. Am încercat să filmez, sa vă arăt, dar să mă și bucur, să trăiesc experiența asta așa cum a fost ea, memorabilă și însemnată pentru noi, românii. Mulți chiar ne știau pe noi, prezentatorii din România, pe unii dintre concurenții de acasă care au făcut istorie și m-am bucurat teribil să găsesc în public, printre spectatori, români bucuroși să vadă o bucățică din ”acasă” în fața lor. O superexperiență pentru care sunt recunoscător”, a declarat Smiley care a hotărât să lanseze odată cu plecarea în LA #DailyTok, un jurnal video pentru comunitatea sa de pe TikTok, cu episoade zilnice, pentru a împărtăși cât mai mult din cele 2 săptămâni de aventură americană.

Caz șocant! Bărbat, găsit strangulat în pădurea din Durlești, la scurt timp după ce a apărut într-o investigaţie jurnalistică

Un tânăr care a făcut dezvăluiri în faţa camerei pentru o anchetă realizată de Centrul de Investigaţii Jurnalistice (CIJM) despre schemele unui executor judecătoresc, a fost găsit miercuri seara strangulat în pădurea de la Durleşti. Tânărul se numea Dan Tomaş, iar la 2 aprilie urma să împlinească 30 de ani, scrie anticoruptie.md.

În timp ce oamenii legii sunt de părerea că este vorba de suicid, apropiaţii defunctului consideră altceva. Tânărul avea un loc de muncă bine plătit, nu se certase cu nimeni, iar luni, înainte să dispară, a vorbit cu mai multă lume şi îşi făcuse planuri pentru următoarele zile.

Totodată, concubina lui Dan ne-a spus că acesta a fost ameninţat în repetate rânduri după ce a făcut declaraţii pentru presă şi a depus mai multe plângeri la Procuratură şi Poliţie ca să-i tragă la răspundere pe cei care l-au înşelat de bani şi l-au lăsat fără maşină.

Rudele lui Tomaş ne-au mai comunicat că acesta nu a lăsat niciun mesaj şi s-au arătat nemulţumite de modul cum poliţia a început să investigheze cazul, depunând în acest sens o plângere la Procuratură.

Amintim că la 23 ianuarie anul curent, CIJM a publicat o achetă despre cum executorul judecătoresc Nicolae Paşa a pus în aplicare o schemă prin care s-a ales cu bunuri mobile şi imobile la cel mult jumătate de preţ. Acesta oferea împrumuturi cu dobândă, perfectând contractele pe numele apropiaţilor săi, ca apoi să apară pe post de executor al datornicilor, deposedând mai multe persoane de locuinţe şi automobile.

Dan Tomaş a povestit cum s-a ales cu o datorie de 62.000 de euro şi fără maşina de 20.000 de euro după ce a împrumutat 19.500 de euro de la compania Money House a familiei Paşa.

Tânărul lucra la o întreprindere de fabricare a betonului şi, ajutat de mama sa care munceşte de ani buni în afara ţării, şi-a cumpărat un automobil de model Ford Mustang, pentru care a plătit 20 de mii de euro.

La 15 noiembrie 2019, ziua în care a înregistrat automobilul pe numele său, Dan Tomaş a fost sunat de de către Ion Buhnă, administratorul companiei la care lucra. „Mi-a zis că are urgent nevoie de bani pentru întreprindere, iar el nu poate să ia un credit pentru că are o istorie negativă. Dar el a aranjat totul cu o firma, se va apropia de mine o persoană pe nume Vadim, care îmi va da să semnez nişte acte, apoi voi lua banii din bancă şi să-i duc lui. Mi-a mai spus să nu-mi fac griji, pentru că el va achita creditul în 2-3 luni. Aveam un post de lucru bine plătit, eram încrezător că afacerea merge bine şi am acceptat. Contractul şi celelalte documente mi le-a adus
Vadim Goricean, care are statutul de fidejusor în contractul de creditare. Eu l-am sunat pe şef încă o dată ca să mă conving că nu este nicio înşelăciune şi am semnat actele. Apoi mi-au fost eliberaţi banii pe care i-am dus lui Buhnă”, ne-a spus Dan Tomaş.

Tânărul spune că timp de câteva luni Ion Buhnă i-a dat asigurări că totul decurge normal, datoria se achită, iar în toamna anului 2020 acesta i-a zis că trebuie să-i dea lui Vadim maşina pentru câteva zile. „A venit Vadim şi i-am dat maşina. Apoi a dispărut şi Ion Buhnă. Nu l-a mai văzut nimeni de atunci. Am aflat că s-ar ascunde în Grecia. Tot atunci a fost găsit strangulat şi proprietarul afacerii, fostul poliţist Oleg Cojocaru. Cică s-ar fi sinucis din cauza datoriilor. Aşa am rămas fără un loc de muncă şi fără maşină, dar cu datorii. Vadim Gorincean mi-a zis că automobilul este la executorul Nicolae Paşa și să mă lămuresc cu el”, a precizat Tomaş.

Tânărul susţine că a vorbit cu executorul Paşa, înregistrând şi discuţia, iar acesta i-a spus că urmează să fie vândută casa lui Ion Buhnă şi datoria va fi stinsă.

În urma verificărilor noastre am constatat că imobilul de pe strada Victoriei din Chişinău, care aparţinea lui Ion Buhnă, a ajuns în proprietatea lui Nicolae Paşa încă în iunie 2021.

În martie 2022, Tomaş a primit un avertisment de la OCN Money House, din care a aflat că este dator cu 62.000 de euro.

Ulterior, tânărul ne-a mai contactat la telefon ca să ne comunice că a depus plângeri la organele de drept şi că va lupta până i se va face dreptate.

Momente spectaculoase. Un șofer, salvat la limită dintr-o mașină care a izbucnit în flăcări
Articolul anterior
Adio, America! Filip Kirkorov ar putea rămâne fără conacul de 10 milioane de dolari din Miami
Articolul următor