Despăgubiri de 500.000 de euro pentru un bărbat care a rămas fără organul sexual din cauza medicilor

Judecătoria Buzău obligă Spitalul Judeţean de Urgenţă din Buzău la plata sumei de 500.000 de euro cu titlu de daune morale, după ce un pacient a suferit o inflamaţie a organului sexual, ca urmare a unor manevre greşite de montare a unei sonde urinare, iar apoi medicii de la alt spital au fost nevoiţi să i-l amputeze pentru a-i salva viaţa.

medici insala de operatii

Potrivit deciziei Judecătoriei Buzău, medicii împotriva căruia pacientul s-a îndreptat în instanţă au fost absolviţi din punct de vedere penal ca urmare a prescrierii faptelor, în schimb magistraţii îi obligă la plata unor daune alături de SJU Buzău, potrivit Agerpres.

„Dispune încetarea procesului penal pornit împotriva inculpatei A.C. pentru săvârşirea infracţiunii de vătămare corporală din culpă (…) ca urmare a intervenţiei prescripţiei răspunderii penale. Dispune încetarea procesului penal pornit împotriva inculpatului C.I pentru săvârşirea infracţiunii de vătămare corporală din culpă (…) ca urmare a intervenţiei prescripţiei răspunderii penale.

Dispune încetarea procesului penal pornit împotriva inculpatului C.I pentru săvârşirea infracţiunii de vătămare corporală din culpă (…) ca urmare a intervenţiei prescripţiei răspunderii penale”, se arată în decizia instanței.

„Admite acţiunea civilă formulată de partea civilă (…) şi obligă pe inculpaţii A.C, C.I şi C.I în solidar, în solidar şi cu părţile responsabile civilmente, în limita sumei de 5.000 euro pentru inculpata A.C şi a sumei de 5.000 euro pentru inculpatul C.I. şi Spitalului Judeţean de Urgenţă Buzău, la plata sumei de 500.000 euro, la cursul euro BNR din ziua plăţii efective, cu titlu de daune morale. Obligă pe fiecare dintre inculpaţi la plata cheltuielilor judiciare.

Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicarea hotărârii pentru procuror, inculpaţi, partea civilă şi părţile responsabile civilmente”, se arată în decizia Judecătoriei Buzău. Pacientul, fost militar, a declarat că este mulţumit de decizia instanţei de judecată, dar că starea sa de sănătate s-a degradat de la an la an, după suferinţa produsă de operaţii.

„Sunt mulţumit faţă de cât am suferit şi cât am pătimit. Starea mea de sănătate s-a degradat cu diabet, am făcut şi diabet, stare de anxietate. Acum sunt dependent de insulină. Nu cred că se mai repară ceva. Anul acesta de Crăciun se împlinesc 9 ani de la prima intervenţie chirurgicală de la Buzău”, a declarat pentru Agerpres Costică Maroleanu.

Avocatul pacientului a precizat că nu va ataca decizia instanţei de judecată care i-a absolvit de vină pe medici din punct de vedere penal ca urmare a prescripţiei şi crede că instanţa a acordat satisfacţie părţii vătămate prin despăgubirile pe care le-a stabilit. „Din punct de vedere pecuniar, având în vedere şi precedentul caz, cunoscutul caz ‘Ciomu’ a fost în aceeaşi direcţie, instanţa a acordat satisfacţie aproximativă părţii vătămate. Vă daţi seama că indiferent de suma de bani pe care ar putea-o primi într-un astfel de caz, suferinţele pe care le-a îndurat şi pe care le îndură, pentru că din păcate traumele sunt de ordin psihic, nu numai fizic, vor mai dura şi rămâne un marcaj pentru toată viaţa domniei sale”, a spus avocata bărbatului, Cristina Moiseanu.

„Doar latura civilă obligă la suportarea prejudiciului în solidar cu părţile responsabile civilmente, respectiv societăţile de asigurări în limita asigurărilor pe care aceştia le-au avut. Asigurările pe care le-au avut inculpaţii din păcate au fost foarte mici, ceea ce înseamnă că va afecta în mare parte angajatorul celor trei inculpaţi, şi anume Spitalul Judeţean de Urgenţă, care trebuie să plătească 500.000 de euro.

Aşa cum am spus în concluziile instanţei, nu sunt absurdă profesional în ceea ce priveşte latura penală, atât timp cât instanţa de control constituţional a decis în ceea ce priveşte intervenirea prescripţiei nu o voi ataca, nu aş face decât să tergiversez. Nu mai puţin de 8 ani s-au împlinit de la debutul acestui proces”, a adăugat ea.

Apărarea aminteşte că pacientului i s-a montat la Spitalul Judeţean Buzău o sondă urinară, care se pare că i-ar fi produs o infecţie. Din cauza faptului că nu i s-a acordat atenţie, starea bărbatului s-a agravat, acesta fiind nevoit să se interneze într-o unitate medicală din Capitală, unde, pentru a-i salva viaţa din pricina unei cangrene, medicii au trebuit să îi amputeze organul sexual. „O lipsă efectivă de implicare a cadrelor medicale faţă de complicaţia ce a survenit urmare a montării unei sonde urinare.

Practic, pacientul s-a văzut în faţa unei parafimoze pe care evident nu putea să şi-o diagnosticheze singur, era deja în grija medicilor curanţi de pe secţia de Nefrologie care însă, asta au susţinut şi în apărare, nu era obligaţia domniilor lor să verifice tot ce le spunea pacientul că întâmpină ca şi probleme. Lucrul acesta a trenat destul de mult, a trenat şi cu perioada sărbătorilor de iarnă, când toată lumea avea zile libere, erau în concedii. Lipsa de diligenţă şi prudenţă a medicilor de la Urologie, care nu au dat curs solicitărilor de la Nefrologie, dar, din păcate, şi a medicului nefrolog care, văzând că totuşi Urologia nu răspunde, nu a informat partea vătămată despre această situaţie; trecerea acestor zile a dus la acest eveniment nefericit, dar persoana vătămată a avut sclipirea de a pleca din spital. A ajuns la ”Carol Davila”, s-a format o echipă mixtă, inclusiv cu psihologi, i-au explicat ce urmează să se întâmple.

Pentru a i se salva viaţa a fost nevoie să i se taie organul penian”, a mai spus avocata. Conducerea SJU Buzău a anunţat că va contesta decizia instanţei de judecată. „În primul rând, a fost dosar penal, noi nu am fost implicaţi, au fost medicii, s-a stabilit să plătim noi în solidar pentru ei. Bineînţeles că vom ataca, mi se pare inacceptabilă suma solicitată de partea vătămată”, a spus Claudiu Damian, managerul SJU Buzău.

Poliţia rusă a găsit 47 de milioane de dolari cash în sediul Wagner. Ce spune Prigojin despre acești bani

Serviciile de securitate ruse au efectuat un raid asupra unei proprietăţi a grupului Wagner din Sankt Petersburg. Percheziţiile vin după ce grupul Wagner a lansat o rebeliune împotriva conducerii de la Moscova.

Bucătarul lui Putin”, șeful mercenarilor Wagner, este pe cale să „creeze un  fel de stat paralel în Rusia” (politolog) | Digi24

Rapoarte din presa rusă susţin că au găsit 47 de milioane de dolari şi 38 milioane de lire sterline în numerar în cutii de carton lângă biroul lui Evgheni Prigozhin, scrie Mediafax.

Liderul grupului paramilitar a declarat că banii erau pentru a acoperi salariile şi alte cheltuieli pentru luptătorii săi Wagner.

Într-un mesaj audio pe canalul său Telegram, liderul Wagner se referă la o dubă şi două autobuze încărcate cu bani.

El spune că acestea sunt fondurile pentru a acoperi plăţile pentru luptătorii Wagner.

„Wagner a funcţionat în ultimii 10 ani folosind doar bani lichizi – aşa cum s-a convenit în contractul nostru. Eu îl respect pe deplin”, spune Prigozhin.

„Forţele de ordine au intrat în centrul PMC Wagner de pe strada Zolnaya din Sankt Petersburg. Două dube cu poliţişti şi membrii ai gărzilor naţionale au ajuns la clădire”, a anunţat agenţia de presă locală Fontanka.

Prima medalie pentru Republica Moldova la Jocurile Europene din Polonia

Republica Moldova are prima medalie de la Jocurile Europene din Polonia. De ziua sa de naștere, canoistul Serghei Tarnovschi a cucerit bronzul în proba de 500 de metri.

„Medaliat cu bronz, reprezentantul Republicii Moldova, Serghei Tarnovschi!”

Serghei Tarnovschi a urcat pe a treia treaptă a podiumului de premiere și a fost recompensat cu medalia de bronz pentru prestația în concursul de 500 de metri. Sportivul, antrenat de Nicolae Juravschi, a fost cronometrat cu un minut, 46 de secunde și 460 de miimi. Canoistul din Republica Moldova s-a lăsat depășit de cehul Martin Fuksa și de românul Cătălin Chirilă, potrivit tvrmoldova.md.

Serghei Tarnovschi a avut ocazia să urce pe podium și în proba de 200 de metri, doar că reprezentantul Republicii Moldova a încheiat cursa de ieri pe a patra poziție. Mai puțin de o secundă l-a despărțit pe elevul lui Nicolae Juravschi de o nouă medalie de bronz.

A fost aproape de podium și Maria Olărașu, care a ocupat astăzi locul patru în concursul de 500 de metri. Sportiva din Republica Moldova a fost cronometrată cu două minute și opt secunde, insuficient pentru a le depăși pe canoistele din Ucraina, Spania și Ungaria.

Bronzul adjudecat astăzi de Serghei Tarnovschi este prima distincție pentru Republica Moldova la Jocurile Europene din Polonia.

Cristina Spătar s-a căsătorit religios cu soțul milionar și a arătat ca o prințesă în ziua cea mare! Cei doi nași, la înălțime la marele eveniment

Cântăreața Cristina Spătar și iubitul ei, milionarul Vicențiu Mocanu, și-au unit astăzi destinele. Rochia miresei a fost spectaculoasă, dar nici nașii nu au fost mai prejos. Cornel Botgros și Ion Paladi au atras toate privirile, alături de soțiile lor superbe.

Cristina Spătar, superbă în rochia de mireasă / Sursă foto: Click!

Rochia de mireasă a Cristinei Spătar a furat privirile tuturor, grație măiestriei cu care fiecare detaliu a fost atent lucrat. Vedeta a optat pentru o rochie stil sirenă, cu umerii lăsați, plină de pietre sclipitoare, dar și cu trenă detașabilă.

Cristina Spătar, o mireasă superbă / Sursă foto: Click!

Și-a coafat părul lejer, în bucle simple și a ales o diademă prețioasă și un machiaj ca la carte, potrivit click.ro.

O apariție elegantă, invitați aleși pe măsură și fiecare detaliu bine pus la punct a conturat un eveniment așa cum s-a așteptat toată lumea: ca în basme! 

Regina R&B-ului s-a ocupat personale ca totul să fie excepțional, mai ales rochia de mireasă pe care o poartă. Cântărește 10 kilograme și este de o frumusețe răvășitoare, deloc încărcată de detalii pompoase, ci elegantă, așa cum deja ne-a obișnuit cu fiecare apariție. 

Machiajul și coafura au fost simple, însă diadema purtată pe cap a fost de efect, întreaga apariție fiind asortată cu o pereche de sandale argintii. A avut un buchet din cale albe, foarte simplu si modest, dar elegant și de efect totodată, care nu a putut fi trecut cu vederea. 

Cristina Spătar a avut o apariție impactuoasă, coborând elegant din lift, ca o prințesă,  în fața tuturor persoanelor care o așteptau cu mare nerăbdare. Mirele nu a fost nici el ferit de emoțiile din ziua cea mare, căci sentimentele i-au putut fi citite pe chip. 

Nunta artistei cu milionarul din Râmnicul Vâlcea și invitați pe măsură!

Nunta Cristinei Spătar cu milionarul din Vâlcea este evenimentul care a pus țara pe jar! Cei doi au decis să facă atât căsătoria religioasă, cât și marea petrecere în Râmnicu Vâlcea. Printre cei 500 de invitați la nunta celor doi se numără nume mari din show-biz-ul românesc, dar și din lumea politică. 

Nunta este una cu adevărat fastuoasă, cum rar îți este întâlnit să vezi! Cântăreața s-a ocupat în detaliu de pregătiri, astfel că și-a întâmpinat invitații în cadrul unui local de lux, într-o sală de evenimente decorată cu 3000 de cale și 900 de hortensii. Un alt moment important al serii va fi momentul tăierii tortului, care se anunță a fi o adevărată capodoperă, un tort spectaculos, decorat cu ivory, verde și auriu.

Nașii mirilor au fost aleși pe măsură, cum nici nu se putea altel.

Părinți religoși le sunt: Angela Botgros, fiul Maestrului Nicolae Botgros, dirijorul orchestrei Lăutarii de la Chișinău, și Ion Paladi și soția acestuia, Veronica, coleg de breaslă, dar și un prieten apropiat al miresei.

Colegii și bunii prieteni ai Cristinei Spătar nu lipsesc nici ei de la nuntă, astfel că îi amintim pe: Nicușor Iordan, Gabriel Dumitru, Claudia Ghițulescu, Adriana Bahmuțeanu, Mihaela Gurău.

Cristina Spătar, superbă în rochia de mireasă / Sursă foto: Click!
Cristina Spătar, superbă în rochia de mireasă / Sursă foto: Click!
Cristina Spătar, superbă în rochia de mireasă / Sursă foto: Click!

Meniul de la nunta Cristinei Spătar

Meniul este, și el, un regal culinar, scrie Spynews. Invitații vor mânca creveți crocanți cu sos sweet chili, frigărui din brânzeturi franțuzești și struguri, roastbeef cu muștar rusesc, frigăruie din ou de prepeliță și roșii confiante, cornet de foaie gras și smochine, tartină cu somon fume, salată caesar cu piept de curcan, ansoa și dressing în coșuleț filo, creveți în crustă de cartofi, pachețele de primăvară cu pui și legume și prosciutto con melone.

La felul principal, file de butterfish (pește) cu orez negru, sparanghel și sos de șampanie, sărmăluțe servite cu mămăliguță, bacon, smântână și ardei iute, mușchi de vită cu sos brun și crevete black tiger, piure de cartofi cu trufe&mix salată.

În viața personală a Cristinei Spătar a ieșit soarele. La 51 de ani, cu doi copii și cu un divorț scandalos la activ, Cristina Spătar a început o nouă viață în decembrie anul trecut. Pe 10 decembrie 2022, Cristina Spătar s-a măritat cu un afacerist din Vâlcea, Vicențiu Mocanu, după ce acesta a cerut-o în căsătorie, în Dubai.

Dar cine este Vincențiu Mocanu, milionarul care, de Ziua Îndrăgostiților, i-a luat Cristinei o mașină de 300.000 de euro, iar de ziua ei i-a druit un bloc de locuințe, evaluat la 2 milioane de euro? Vicențiu Mocanu este proprietarul VeroTherm, un producător de polistiren şi mortare uscate din Râmnicu Vâlcea, afacere pe care acesta a început-o în 1998.

Compania din Râmnicu Vâlcea dezvoltă un ansamblu rezidenţial cu 120 de case, sub numele VeroTherm Villas, care implică investiţii totale de peste 40 de milioane de euro.

Vicenţiu Mocanu mai deţine în Vâlcea şi o franciză Lems, un magazin al producătorului de mobilă Lemet din Prahova, fiind, de asemenea, acţionar majoritar şi într-o companie ce poartă numele La Fise, cu activitate în întreţinerea şi repararea autovehiculelor, potrivit datelor de pe platforma de analiză financiară Confidas.ro.

Filip Kirkorov a scăpat de barba căruntă și a întinerit peste noapte. Artistul le arată rușilor poze din vacanța în Gecia: „Locul Zeilor… un loc al puterii!”
Articolul anterior
,,Trântiți ușa”. Actorul rus Kirill Safonov le-a răspuns rușilor care i-au criticat postarea în limba ucraineană
Articolul următor