“Destin”-ul Cristinei Pintilie

Cristina Pintilie şi-a sărbătorit ziua de naştere într-un mod pe cât se poate de creativ şi deosebit. O adevărată seară de romanţe. O nouă şi inedită interpretare. Flori şi aplauze. Oameni de valoare în sală şi o regie fantastică.

separator

Pe 21 februarie, în incinta Teatrului Eugen Ionescu, interpreta Cristina Pintilie  şi-a lansat albumul său de debut. Şi pentru că a ales o zi specială şi lansarea nu a fost una ordinară. Este vorba de un eveniment care a reunit două succese ale Cristinei – primul album şi primul concert. Un adevărat show de lumini, decoraţii, dansatori şi muzică live în interpretarea instrumentiştilor profesionişti, un spectacol dramatic şi o prestaţie unică sub genericul “DESTIN”. Anume aşa s-a numit spectacolul şi primul CD din cariera interpretei Cristina Pintilie.

“Mă bucur că am reuşit să adun în sală oameni dragi mie şi a căror părere contează foarte mult pentru mine. Am emoţii foarte mari, pentru că am muncit foarte mult la acest spectacol. Am lucrat alături de o echipă extraordinară. A înţeles din prima ce doresc să aduc în faţa publicului. Le mulţumesc din suflet la toţi pentru răbdarea şi munca depusă. Sper ca albumul meu “Destin” să fie un refugiu pentru cei îndrăgostiţi, pentru cei care vor să fugă de cotidian”, ne-a comunicat interpreta imediat după spectacol.

Printre oaspeţii veniţi la spectacol au fost nume mari din teatru şi muzică, jurnalişti, regizori şi oameni dornici de creaţie.

“Cred că astăzi am asistat la o premieră în lumea artistică de la Chişinău. Am urmărit un concert, care s-a transformat într-un spectacol muzical-dramatic, un spectacol filosofic, în care regizorul Daniela Burlaca a încercat să ne prezinte destinul unui om. Am văzut nu doar un artist care cântă, dar şi un artist care poate să întruchipeze şi roluri dramatice. Este foarte îndrăzneaţă acestă combinaţie şi nu mi s-au părut deloc supărătoare trecerile, care au fost justificate prin scenele bine regizate”, ne-a spus dramaturgul Val Butnaru.

“Felicitări pentru curajul Cristinei de a combina stilurile muzicale şi de a da naştere lucrurilor frumoase. Este foarte important că astfel de concerte au loc în Basarabia. Există public pentru muzica bună şi Cristina a înţeles asta. Nu este deloc uşor să faci aşa un eveniment. Trebuie să ai putere să renunţi la unele bunuri de zi cu zi şi să investeşti în creaţie. Felicitări Cristinei şi succes în continuare!”, a spus pentru unica.md Viorel Burlacu.

“Noi artiştii mai rar venim într-o sală ca să ne relaxăm şi să nu criticăm. Este o direcţie nouă şi un viitor care trebuie susţinut. Spectacolele de suflet, natural, trăite în scenă sunt un gol care a început a se umple. Bravo pentru Cristina şi sper să pornească într-un ciclu anume, să nu se oprească”, a menţionat Valentin Boghean.

“Este ceva nou pentru mine, dar impresionat. E prea mult efort, prea multă frumuseţe pentru un singur spectacol. O ştiu de mică şi a fost mereu talentată. Avea o melismatică excepţională. Mă bucur să o văd pe scena mare. Ea este o lumânare pe altarul culturii noastre. Să-i dea Domnul de toate şi să o ţină departe de toate relele”, ne-a spus printre lacrimi Maria Iliuţ despre discipola ei.

“Mi-a făcut plăcere să lucrez cu Cristina, pentru că este o artistă, căreia Dumnezeu i-a pus mâna pe frunte. A fost o onoare pentru mine. Nu a fost uşor să lucrăm la acest proiect. Am lucrat cu o echipa mare de profesionişti, lăutari şi dansatori de renume. Chiar dacă am mai regizat spectacole dramatice, este prima mea experienţă în a regiza un spectacol muzical. Sper că am reuşit să ajungem la inima spectatorilor, să redăm ceea ce am simţit”, ne-a spus regizoarea spectacolului Daniela Burlaca.

7G9C3686 7G9C3695 7G9C3709 7G9C3729
 
7G9C3797 7G9C3801 7G9C3810

Text: Natalia Bodiu

Şcoala Manierelor Elegante „ABeZe” – o investiţie sigură în dezvoltarea personală
Articolul anterior
Felicitări din suflet pentru „Privighetoarea din Carpaţi”!
Articolul următor
Alte articole interesante