Destinații superbe pentru vacanța de iarnă, recomandate de bloggerița Cristina Gheiceanu. Inspiră-te și tu!

Sezonul de iarnă se apropie cu paşi repezi, la fel și sărbătorile care aduc momente de neuitat. Pentru cei care doresc să petreacă inedit și să se răsfețe în anotimpul alb, călătoriile sunt prilejul ideal. Dacă încă nu ai decis unde să mergi pentru a-ți petrece vacanța de iarnă, bloggerița Cristina Gheiceanu îți vine în ajutor.

separator

Bloggerița a realizat o listă cu câteva destinații în care visează să ajungă anume iarna. Te poți insipra și tu!

Laponia, Finlanda

,,Visez demult sa ajung aici, pentru a vedea aurora boreala si pentru a simti o iarna adevarata. Aici, neaparat as dori sa stau cazata intr-un iglu din sticla, ca cel din pozele de mai jos si sa admir aceasta minune a naturii sau de ce nu, dansul fulgilor si imensul covor alb intins pina la orizont. Apoi, ziua sa stau intr-un jacuzzi fierbinte, afara…in mijlocul zapezii. Ahhhh…. Apropo, pentru a ajunge aici puteti lua un bilet de avion spre Helsinki, iar apoi inchiria o masina. Va iesi mult mai ieftin.)”, comunică Cristina Gheiceanu pe blogul ei.

Hallstatt, Austria

,,Am vazut pe internet o imagine din acest loc si de atunci, tot imi doresc sa jung acolo. Am citit ca e intr-adevar atat de frumos, precum in poze. Mi-ar placea sa ratacesc pe acolo vreo 5 zile, fara internet, savurand un vin fiert!!!”
Courchevel, Franța

,,Aici am fost pentru 2 zile, pentru o colaborare, dar mi-a placut atat de mult, incat mi-as dori sa ma intorc, cu Ovidiu si sa ne bucuram de frumusetile locului in doi. Este locul perfect si pentru cei ce schiaza si pentru cei care nu o fac. Este o poveste de iarna, iar daca ajungeti acolo, neaparat sa rezervati o masa, la amiaza la FOLIE DOUCE. E un asa loc, nu am vazut in viata mea. Restaurantul este situat chiar in varful muntilor, iar aici incepe o petrecere de zile mari la amiaza. Lumea danseaza pe mese, se distreaza, mananca gustos si o gramada de animatori, fac o atmosfera de neuitat. Recomand…”
St. Moritz, Elveția

,,Doamne, locul aceste e un vis iarna. Pentru o experienta de neuitat puteti ajunge aici cu trenul Glacier. Un tren cu geamuri mari, care va trece printr-o poveste. Apoi, odata ajunsi in St. Moritz cu siguranta, veti gasi ce sa faceti. Inchiriati niste saniute si mergeti pe trasee special create. E o nebunieeee si o sa va distrati, cum nu v-ati gandit vreodata. Luati pranzul pe una din terasele cu priveliste spre munti, savurand un fondue sub o plapuma… Ahhh….am fost si aici, doar ca pentru putin timp si desigur, mai vreau.)))”
Zermatt, Elvetia

,,Și aici am fost… din pacate, pentru foarte putin timp. Aici o sa puteti vedea vestitul Matterhorn. Apropo, in Zermatt nu puteti intra cu masina. O lasati la o parcare mare, langa oras. Aici se circula cu masinile electrice si cu trasurile..) Sa stiti, ca e minunat, dar si destul de scump. Dar 3 zile sunt suficiente ca sa va incarcati bateriile si sa ramaneti cu niste impresii minunate, pentru toata viata”.
Insulele Bahamas

,,Aceasta este cu siguranta, destinatia la care visez cel mai mult. Am intrebat persoane care au calatorit foarte mult, sa recomande o singura destinatie si de fiecare data acesta a fost raspunsul. Desigur, pozele confirma acest lucru. Da, vreau sa ma pierd in infinitele nuante de azuriu si sa respirul aerul de Bahamas.)))))”

Citește articolul integral pe cristinagheiceanu.com

Călătorii mai rapide la PTF Giurgiulești-Galați

Pentru a eficientiza procedurile de control în punctul de trecere rutier Giurgiulești – Galați și a reduce semnificativ timpii de așteptare, Guvernul a aprobat Acordul încheiat între Republica Moldova și România pe 20 noiembrie 2024.

Acordul prevede instituirea celui de-al doilea punct de trecere rutier cu control coordonat al graniței, în continuarea modelului implementat la punctul Leușeni – Albița, activ din februarie 2023, transmite Știri.md.

„Astfel, toți cei care traversează frontiera prin punctul Giurgiulești-Galați vor efectua o singură oprire la intrarea în România pentru îndeplinirea formalităților necesare, ceea ce va facilita traversarea mai rapidă a frontierei. Acest lucru va aduce beneficii atât pentru planificarea călătoriilor personale ale cetățenilor, cât și pentru transportatori, datorită fluidizării schimburilor comerciale”, comunică reprezentanții Ministerului Afacerilor Interne.

Totodată,  membrii MAI anunță că pe lângă avantajul economic, având în vedere stimularea schimburilor economice și atragerea de resurse și investiții, acest acord va adăuga un plus de securitate la frontieră, aliniindu-se totodată la standardele europene de gestionare a granițelor. 

„De menționat că în urma aprobării inițierii negocierilor prin hotărârea Cabinetului de miniștri, la 20 noiembrie 2024, a avut loc semnarea Acordului dintre România și Republica Moldova privind controlul coordonat pe teritoriul României, în punctul de trecere a frontierei de stat Galați (România) – Giurgiulești (Republica Moldova).

Controlul coordonat în cele două puncte de trecere a frontierei dintre Republica Moldova și România a fost inițiat din nevoia ambelor țări de a avea mecanisme noi și complexe pentru asigurarea securității frontierelor și pentru a rezista provocărilor aduse de război”, se arată într-un comunicat al Ministerului Afacerilor Interne.

Conform Planului Anual de Cooperare pentru anul 2024 șefii structurilor locale se întâlnesc zilnic sau ori de câte ori este necesar, analizând punctual aspectele care apar pe timpul serviciului. În același timp, reprezentanții MAI declară că șefii de grupă ale ambele părți organizează modul de cooperare pe linia fluidizării traficului pe sensul de intrare în România și mențin legătura direct pentru a preveni soluționa eventuale litigii pe linia controlului de frontieră.

Cât vor achita moldovenii pentru energie termică sau gaze naturale în noiembrie 2024: Ministerul Muncii și Protecției Sociale vine cu precizări

Ministerul Muncii și Protecţiei Sociale al Republicii Moldova reiterează angajamentul său: gospodăriile care primesc compensații nu vor plăti post-compensație mai mult decât în anul precedent, informează unica.md cu referire la un comunicat oficial.

Pe parcursul zilei, mai mulți cetățeni au rămas nedumeriți referitor la compensația primită pentru energie pentru luna noiembrie 2024. Ministerul Muncii și Protecției Sociale ar vrea să-și reitereze angajamentul său față de gospodăriile care primesc compensații, precum că acestea nu vor achita post compensație mai mult, comparativ cu anul trecut. 

Compensațiile din luna noiembrie, pentru consumatorii de gaze naturale, au fost calculate pornind de la tariful din luna noiembrie – cel de 13.12 lei/m3. Mai jos este ilustrat un caz real  al unui solicitant de compensații. Acest caz, ca și majoritatea celor care beneficiază de compensații, arată că sistemul de compensații asigură și va continua să asigure angajamentul luat – prețul final pentru gaze naturale al beneficiarilor de compensații nu va fi mai mare în acest an. 

Compensația pentru luna decembrie pentru consumatorii de gaze naturale va crește, deoarece și tariful a crescut. Compensațiile pentru noiembrie vor asigura un tarif post compensație nu mai mare comparativ cu cel din anul trecut.

Mai jos prezentăm și un exemplu în care o gospodărie, care se încălzește pe energie termică, nu va achita post compensație pentru factură mai mult în acest an, comparativ cu sezonul rece precedent. Compensațiile din luna noiembrie, pentru consumatorii de energie termică, au fost calculate pornind de la tariful din luna noiembrie – cel de 1824 lei/ Gcal.

În cazul în care, va exista o creștere de tarif pentru energia termică în lunile următoare, vom asigura ca și compensațiile primite de gospodăriile la care sursa principală de încălzire este energia termică – să primească compensații mai mari. 

Guvernul asigură cetățenii că va amortiza orice creștere de tarife la energie, astfel încât gospodăriile să nu achite post compensație mai mult decât au achitat în sezonul rece precedent. 

Guvernul este alături de cetățeni și în acest an, și vom trece și această iarnă cu bine. Vă mulțumesc încă o dată pentru răbdare și înțelegere! Depunem toate eforturile pentru a recepționa și soluționa toate solicitările voastre în timp util”, a menționat Alexei Buzu, Ministrul Muncii și Protecției Sociale.

Tot astăzi, Linia Verde a programului de compensații 0 8000 5000 a fost suprasolicitată, datorită unui număr mare de apeluri din partea cetățenilor. Până la ora 15:00 au fost preluate peste 3000 de apeluri de către colegi. Îndemnăm cetățenii să mai aștepte puțin până la contactarea Liniei Verzi pentru a garanta accesibilitatea tuturor la răspunsul operatorilor. Vom reuși să răspundem tuturor la toate solicitările și neclaritățile în timp util.

Polițiștii au oferit daruri pentru copiii din nordul țării de la Moș Nicolae

Polițiștii Direcției de Patrulare NORD a INSP l-au ajutat pe Moș Nicolae și au oferit daruri pentru 20 de copii din nordul țării, informează unica.md cu referire la un comunicat oficial.

Datorită sprijinului generos oferit de Asociația Capelan_de_Patrulă și rețeaua de magazine METRO, copiii au primit jucării, dulciuri și obiecte necesare.

”Entuziasmați și plini de bucurie, micuții s-au întors acasă cu amintiri de neuitat, iar colegii noștri și-au continuat activitatea.

Mulțumim pentru implicare polițiștilor și partenerilor. Astfel de inițiative frumoase vor continua.”, se arată în comunicatul Poliției.

Italienii îi învață pe moldoveni cum să coacă pâine
Articolul anterior
Greșeli pe care să nu le faci când pregătești legume la cuptor
Articolul următor