Detalii în cazul celor doi frați moldoveni uciși la nuntă, în Moscova. Crima ar fi fost comisă de către fiii unei deputate

Doi frați moldoveni, unul de 36 de ani și altul, de 34, au fost uciși la nunta unuia dintre ei, care se desfășura într-un local din regiunea Novaia Moskva. Cei doi frați au plecat la Moscova pe când aveau 14, respectiv, 12 ani, împreună cu familia lor. Acolo au trăit mulți ani, după care au obținut cetățenia rusă. Frații aveau mici afaceri locale în zona în care locuiau, fiind respectați în comunitate.

Mirele avea doi copii, de 5 și 8 ani din prima căsătorie, iar recent s-a căsătorit a doua oară cu o tânără originară din Rusia, în vârstă de 31 de ani.

Autorul crimei ar fi Vladimir Deveataev, în vârstă de 31 de ani, acesta este suspectat de uciderea mirelui și a fratelui său la nuntă, relatează Ren TV.

Se remarcă faptul că aceasta era în relații prietenoase cu mirele ucis. Deveataev, chiar după prima zi de nuntă, a mers la cumpărături cu mirele și mireasă. Motivele conflictului care au avut loc în a doua zi de nuntă rămân neclare. Bănuitul a părăsit nunta, dar în curând s-a întors într-un SUV negru fără plăcuțe de înmatriculare și a deschis focul cu arme de calibru mic. În total, trăgătorul a tras șase sau șapte focuri, dintre care unul direct în inima mirelui. Fratele bărbatului de 34 de ani a murit, de asemenea.

A doua zi, poliția l-a arestat pe primul și câteva ore mai târziu pe cel de-al doilea suspect. O sursă a declarat pentru kp.ru că principalul suspect al crimei este Vladimir Deveataev, în vârstă de 31 de ani.

Potrivit anchetatorilor, după conflictul cu mirele, el și-a sunat fratele din stradă, acesta aducând un pistol. Fratele acestuia, Aleksei Deveataev, în vârstă de 35 de ani, a fost, de asemenea, reținut.

De asemenea, a devenit cunoscut faptul că suspecții sunt fiii mai mari ai unui deputat local. Anna Deveateava, în vârstă de 58 de ani, este membră a Consiliului Deputaților din regiunea Novofedorovsky din Novaia Moscova – acest teritoriu este situat la 20 de kilometri de clubul unde a fost sărbătorită nunta. Mama suspecților a lucrat odată ca profesoară de școală primară și apoi a început să activeze în domeniul afacerilor. Potrivit unor surse, autorii crimei obișnuiau să folosească substanțe narcotice.

sursa: www.rambler.ru

Elevii din Polonia au scăpat de făcut teme obligatorii acasă

Elevii polonezi au scăpat de făcut teme obligatorii acasă. Guvernul condus de Tusk s-a ținut de promisiunea făcută la ultimele alegeri părinților care au denunțat o oboseală cronică a școlarilor. Profesorii, însă, sunt nemulțumiți, scrie digi24.ro.

Elevii polonezi nu mai au de făcut teme obligatorii acasă, aceasta fiind o promisiune a Guvernului proeuropean al lui Donald Tusk în ultimele alegeri, relatează Euronews. Temele obligatorii acasă au fost desfiinţate în cazul elevilor mici, iar în cazul celorlalţi sunt facultative. Obiectivul acestei interdicţii este ”despovărarea” elevilor după ce se întorc de la şcoală, cu scopul de a evita o oboseală cronică, denunţată adesea de către părinţi. ”Sunt mulţumită, pentru că nu-mi plăceau prea tare temele”, declară Ola, o elevă în vârstă de 11 ani. ”Nu prea avea sens, pentru că majoritatea elevilor din clasa mea le copia dimineaţa de la cineva care le făcea. Sau foloseau pagini de pe Internet. Deci n-avea sens”, subliniază ea. Corpul profesorilor nu este însă convins de aceste reguli noi şi regretă că nu a fost consultat mai mult. ”Profesorii cred că acest lucru a avut loc prea repede, prea precipitat”, deplânge un lider sindical al profesorilor, Slawomir Broniarz. ”Am vorbit prea puţin despre acest lucru şi nu am fost consultaţi suficient. Da, trebuia s-o facem, dar ar fi trebuit mai întâi să se vorbească cu profesorii”, declară el. Sistemul educativ polonez a fost supus unui număr de reforme în ultimii ani, aproape fiecare nou guvern făcând schimbări. Acest lucru a generat o situaţie greu de gestionat de către părinţi şi profesori, nevoiţi să se adapteze de fiecare dată.

Mama unui băiat, rănit grav de un dulap într-un magazin din Chișinău, așteaptă de luni bune o decizie în cazul acestuia

O femeie din Chișinău așteaptă, din octombrie, o decizie a experților care i-ar permite să-și reabiliteze copilul, victimă a neglijenței. Incidentul a avut loc în urmă cu jumătate de an, la un centru comercial – un dulap a căzut brusc peste băiat, el fiind și acum în grija medicilor. Poliția spune că expertiză medico-legală este încă în desfășurare, scrie subiectulzile.md.

Pe 6 octombrie 2023, Rodica Sârbu și băiatul ei de 13 ani au intrat în magazinul de lângă casă pentru a face cumpărături. Femeia mai avea o pungă cu produse și a lăsat-o la păstrare în dulapul special. La ieșire, femeia l-a rugat pe copil să aducă punga.

„El a deschis dulapul, a luat punga. Eu auzind un scârțâit, când am întors capul dulapul deja de prăbușise peste copil. I-a fracturat piciorul. El a căzut pe spate. I-a protejat coloana faptul că avea rucsacul în spate, dar toată lovitura a fost în picior”, spune Rodica Sârbu, mama băiatului.

Băiatul a fost dus de urgență la spital. Medicii au constatat mai multe fracturi. Cea mai gravă este la picior. Copilul se află și acum la reabilitare.

„A fost operat de urgență în seara aceea. A fost dus în reanimare pentru că avea contuzie la organele interne, cutia toracică. Trei zile el a stat în reanimare, după care l-au mutat în secția de traumatologie. Avem jumătate de an și abia acum i-au exclus bastoanele (costelele) și ne învățăm a merge ca copiii mici”, spune femeia.

Administrația magazinului ar fi încercat să îi ofere o compensație, însă femeia ar fi respins-o.

„Au negociat cu mine de parcă eu vindeam o mașină, un apartament. Ei au început de la 300 de mii, ca până la final ei au fost de acord să-mi dea 500 de mii”, menționează mama victimei.

Femeia nu înțelege de ce ancheta în acest caz bate pasul pe loc.

„Eu consider că acest caz nu a ajuns până la superiori și ei între ei vor să ascundă ceva. Evident că aici este o greșeală. Dulapul nu trebuie să stea unde stă el. Eu întreb anchetatoarea: „De ce dumneavoastră permiteți ca dulapul să fie tot în locul cela?”. Ea spune: „Noi o să ne clarificăm și cu asta”. Când? Când o să mai cadă un copil sub el?”, povestește femeia.

Anchetatorii spun că așteaptă un al doilea raport de expertiză medico-legală, primul fiind contestat de către mama victimei.

„Pe faptul dat a fost pornită o cauză penală. Actualmente, se efectuează acțiuni de urmărire penală în vedea acumulării probatoriului. Este dispusă expertiza medico-legală. Așteptăm să parvină de la Centrul de medicină legală raportul de expertiză”, spune conducătorul de urmărire penală, IP Centru, Petru Malai.

Rodica Sârbu a contestat prima expertiză, pentru că în raport era menționat că fiul ei a suferit leziuni de gravitate medie, în timp ce medicii i-au spus că leziunile sunt de gravitate severă. Ancheta continuă și noi vom reveni la acest subiect.

Razii de amploare pentru combaterea comerțului stradal! Vor fi efectuate zilnic

În contextul intensificării acțiunilor de combatere a comerțului stradal neautorizat, Primăria Chișinău de comun cu ofițerii Inspectoratului de Poliție Centru au desfășurat ample acțiuni de prevenire şi contracarare a comerţului ilicit stradal în adiacentul pieței centrale la străzile Tighina, Mit. Varlaam, Armenească.

Au fost întocmite 18 procese-verbale persoanelor fizice pentru nerespectarea regulilor de comercializare. Aceștia urmează a fi sancționați conform prevederilor articolului 273 privind încălcarea regulilor de comerţ, din Cod Contravențional.

Agenții constatatori vor desfășura zilnic razii în teritoriu, semnalând încălcări la compartimentul comerţ stradal, prin întocmirea proceselor-verbale de constatare, care, ulterior, vor fi înaintate organelor abilitate, pentru aplicarea sancţiunilor în conformitate cu legislaţia în vigoare, anunță municipalitatea.

O fetiță de 10 ani, păcălită pe internet de un pedofil. Tatăl ei a găsit mesajele
Articolul anterior
Covid-19: Numărul infectaților înregistrat astăzi, 24 ianuarie
Articolul următor