Detalii noi: moldoveanca cu coronavirus ar fi fost purtată la trei spitale din Chișinău

Cazul moldovencei revenite din Italia cu coronavirus a ridicat mai multe semne întrebare. După ce aseară s-a vehiculat că femeia a fost internată la spitalul ,,Toma Ciorbă” din Chișinău, astăzi am aflat că de fapt aceasta a fost dusă mai întâi la Institutul de Urgență, apoi la Spitalul Clinic Republican.

separator
Această informație a fost confirmată dimineață de Boris Golovin, directorul CNAMUP, pentru sanatateinfo.md.

Pe de altă parte, Ministerul Sănătății și Protecției Sociale, a comunicat, în urmă cu puțin timp, că femeia a fost totuși internată la Spitalul ,,Toma Ciorbă”. Iată mai jos declarația:

,,MSMPS vine cu informații suplimentare în privința pacientei diagnosticate cu virusul Coronavirus de tip nou. Starea acesteia rămâne a fi gravă, dar stabilă.

Menționăm că, conform recomandărilor OMS și Ordinului MSMPS nr 222 din 04.03.2020, pacienții adulți, depistați cu infecția Coronavirus de tip nou, cu forme ușoare și medii, sunt tratați în cadrul Spitalului de Boli Infecțioase “Toma Ciorbă”, însă cei care prezintă complicații grave sunt internați la Spitalul Clinic Republican (SCR).

Pacienta respectivă a fost internată primar în cadrul Spitalului de Boli Infecțioase “Toma Ciorbă”. Ulterior, odată cu agravarea stării de sănătate, aceasta a fost transferată în secția Reanimare și terapie intensivă a SCR. Pacienta este izolată în boxa de reanimare.

Tot personalul medical care acordă asistență medicală pacientei este echipat cu echipament de protecție individuală. Intrarea în secția Reanimare este securizată și separată. Medicii din SCR au fost instruiți suplimentar la capitolul control al infecțiilor și managementul clinic al pacientului cu COVID-19”.

Amplă manifestație la Chișinău de 8 Martie, dedicată drepturilor femeilor și luptei împotriva violenței. Foto/video
Articolul anterior
Moldoveanca cu coronavirus, practic, a fost lăsată în stradă de către familia bătrânei pe care o îngrijea
Articolul următor
Alte articole interesante