Detalii surprinzătoare din viața Irinei Rimes. „O să spun acum ceva ce nu am mai spus niciodată…”

Irina Rimes a oferit un interviu pentru podcast-ul ,,La bani mărunți”. Artista a dezvăluit detalii neștiute și curioase din copilăria sa, anii de școală și primii pași în carieră.

Cu primii bani pe care i-a câștigat, Irina Rimes și-a cumpărat un microfon, iar independentă financiar a devenit când a plătit avansul pentru apartamentul ce urma să-i devină casă.

A condus mult timp o mașină veche, și-a cumpărat haine de la second hand și a avut momente în care a trăit cu 30 de lei pe săptămână – sunt lucruri care nu au descurajat-o, pentru că mereu și-a găsit fericirea în lucrurile mici și a prețuit mai mult drumul spre bani, decât banii în sine, transmite republica.ro.

„Într-o zi am ajuns la concluzia că eram la fel de fericită și cu 30 de lei pe săptămână și cu mai mult de 30 de lei, pentru că mi-am găsit mereu fericirea în lucruri mici.

Cumva mie îmi plăcea mai mult drumul către a face bani decât momentul în sine, când faci banii și îi primești”, a povestit Irina Rimes pentru podcastul BCR de inteligență financiară „La bani mărunți”, episod realizat de Nicoleta Deliu.

„Îmi plac banii încă din copilărie, de când am realizat că poți să-i dai unui băiat, ca să nu te mai tragă de gâțe (codițe – n.n.), la școală”

Artista, născută în Republica Moldova, a vorbit despre cum s-a „îndrăgostit de bani” când era mică. „Îmi plac banii încă din copilărie, de când am realizat că poți să-i dai unui băiat ca să nu te mai tragă de gâțe (codițe – n.n.), la școală – a fost una dintre cele mai bune investiții.

De atunci m-am îndrăgostit de bani. Cumva el a devenit băiatul care m-a și protejat pe parcursul anilor de gimnaziu, până când am început să mă protejez singură, mai bine spus până când i-am spus lui tata și a venit tata la școală. Asta a fost copilăria mea”, a spus Irina Rimes.

La vârsta de 14 ani, Irina a început să cânte la diverse evenimente, iar primii ei bani au fost 40 de euro.

În copilărie se îmbrăca de la second hand, dar își amintește că își permitea, din când în când, să își cumpere câte „un costum mai fancy”, pentru că primea bani și de la părinții ei, care aveau, pe lângă serviciu, și două magazine.

Investițiile cele mai mari au început când și-a dat seama că, dacă vrea o piesă a ei, trebuie să investească. Așa că prima oară, în urmă cu mulți ani, s-a dus cu 400 de euro la un manager, ca să cumpere o piesă. 

Cea mai bună investiție? „Cea mai bună investiție pe care am făcut-o este casa mea. Fiind linistită că am un loc al meu, că trebuiesc să muncesc să îl decorez, aveam un motor, ca să muncesc întruna, să obțin lucruri, pentru că aveam acel apartament pe care trebuia să îl termin de plătit și apoi trebuia să îl amenajez”, spune Irina Rimes.

Artista a povestit și un episod, după o vizită la Paris, împreună cu un fost manager, la începutul carierei ei muzicale.

„Am fost în Paris, să semnez un contract. Nu eram atât de bine cu banii, încât să îmi permit să merg prin magazine, unde un tricou costa 30 de euro. Pentru mine era un pic așa…

Chiar dacă eram în al doilea an de carieră. Managerul mi-a zis asa: «dacă nu cheltuiești banul, nici nu o să vină la tine. Banii trebuie să circule». Atunci am realizat că nu trebuie să mai fac economii, ci trebuie să investesc. Să investesc la bursă sau în bitcoin. 

Trebuie să mai înveți ceva, pe lângă muzică, ceva ce îți place, ceva ce îți provoacă adrenalină. Și atunci cumva o să ai această nouă ocupație de a-ți urmări banul într-o altă sferă, spune Irina Rimes, răspunzând la întrebarea ce sfat ar da cuiva pentru a avea succes într-o carieră în muzică. 

Artista a investit la bursă, amânând momentul achiziției unui autoturism.

„Banii care stau pot face bani, de ce ar sta în contul tau bancar, când ar putea să se învârtă și să facă mai mulți bani. ( Faci asta proactiv? ) Cu ajutorul unor oameni, pentru că singură nu aveam timp.  Găsesc bursa destul de interesantă. E interesant să urmărești graficele, îți dă așa o stare…

Știi că ai făcut o investiție în moment potrivit si după asta suma crește, crește și tu te bucuri. Poți începe o investitie la bursă și de la 200-300 de euro. Eu am început de la 5.000 de euro si mă bucur de o sumă frumușică, pe care nu vreau să o scot încă”, a spus artista.

„Lumea mă iubește pentru ceea ce cânt, nu pentru ceea ce afișez”

„Adică în loc să îmi cumpăr o mașină mai fancy, m-am plimbat încă 2 ani cu Corsa din 2008, dar în schimb banii pe care mă gândeam să îi dau pe o mașina mai bună i-am investit la bursă. 

(Nu te judecă lumea?) Ba da, ajungeam la ProTV și mă întreba lumea, auzi, dar nu mai schimbi mașina? Ai o prestanță, esti coach la Vocea României. Un Mercedes, ceva? Eu ziceam: o să vină la un moment dat, încă nu e momentul.

Plus că prefer să am o mașină scumpă în momentul în care am și o viață scumpă. Dar dacă nu am o viață scumpă, atunci de ce? Să întrețin niște aparențe? Sau nu o să mă mai iubească lumea? Lumea mă iubește pentru ceea ce cânt, nu pentru ceea ce afișez”.

„O să spun acum ceva ce nu am mai spus niciodată…”

Artista a vorbit la podcastul „La bani mărunți” despre ceea ce a crezut, la un moment dat, că avea să fie „biletul ei de intrare în România”

„Eu când am început nu aveam mulți bani. Când am început, am început cu o prostie, și o să spun acum ceva ce nu am mai spus niciodată. Când am venit în România am venit să semnez un contract și acel contract costa 10.000 de euro. Fată de la țară, de unde să iau eu 10.000 de uro să plătesc un contract.

Plus că eu nu știam că contractele nu se plătesc. Dacă ești talentat și ești promițător, de ce ai plăti pentru un contract? Era cea mai mare prostie. Dar eu neștiutoare și naivă, m-am gândit că asta e poate biletul meu de intrare în România. Cred că 7.000 euro i-am primit de la părinți – au făcut un credit la bancă, pe care apropos, acum 2 ani l-au terminat, și asta se întâmpla în 2014.

Restul de bani – nu au mai fost 10.000, mi-a făcut o reducere, au fost 8.500-9.000 de euro – restul mi i-a dat tatăl unei prietene de-ale mele, care avea un business. (…) 

Venisem în România, am achitat contractul. Desigur proiectul acela nu a mers, nu știu ce a fost în mintea mea, eram naivă rău, dar apoi am ajuns la „Visele” și la primul album.

Cumva dacă stau să mă gândesc real, acei 10.000 de euro au fost biletul meu de intrare în România și chiar dacă au fost plătiți pe nimic, cumva își găsesc rostul în toată istoria asta de succes. Se putea și fără 10.000 euro”, a zâmbit Irina Rimes.

„În domeniul muzical, nu îți poți cumpăra talentul cu bani”

„În domeniul muzical, tu nu poți să-ți cumperi talentul cu banii. Poți să-ți cumperi un început, să zicem, o lansare, un videoclip, o piesă, dar nu poți cumpăra continuitatea. Continuitatea se face cu talent, pasiune, foarte multă muncă, nopți nedormite”, crede cu tărie artista.

„Un sfat pentru toți cei care vor să aibă succes – dacă tu construiești un business, o casă, trebuie să o faci cu oameni. Nu ai cum să faci totul de unul singur. Poate te pierzi la un moment dat și nu știi încotro să o apuci. Trebuie să existe cineva lângă tine, care să te îndrepte pe calea dreaptă. (…)

Unde nu te descurci, ce nu mai poți să faci, poți să delegi către cineva, care va face chestia asta pentru tine. Cred că Steve Jobs spunea că un lider excelent e cel ce lasă angajații să muncească.

Munca ta e să te înconjori de oameni vizionari, oameni cu o inteligență crescută, pe care poți să te bazezi din punct de vedere executiv și să îi lași să facă treaba și tu să îi inspiri.

Cel puțin în business-ul meu, treaba mea cea mai importantă e să inspir oamenii de lângă mine. Să vrea să muncească pentru mine, să vrea să muncească pentru ei în acest proiect și astfel proiectul va crește”, a spus Irina Rimes.

Premierul Recean a încurajat dezvoltarea potențialului turistic în localitățile de pe malul Nistrului

Premierul Dorin Recean a vizitat pensiunea „Căsuța din deal” din satul Pohrebea, care dispune de zece locuri de cazare. Proprietarul afacerii de familie, Ion Repida, a relatat că, deși a avut solicitări să plece peste hotare, acum, cinci ani, el a decis să rămână în Republica Moldova și să deschidă o casă rurală. 

Casa pe care a transformat-o în pensiune a fost părăsită încă în timpul războiului de pe Nistru. Pentru renovarea acesteia, întreprinzătorul a beneficiat și de granturi externe, care au permis construcția foișoarelor și a stației de epurare a apei. „Neam străduit să menținem farmecul ornamentelor locale, am dat o a doua viață casei, am avut vizitatori de peste hotare și solicitări de a găzdui filmări”, a menționat antreprenorul. 

La întâlnire au fost prezenți și alți antreprenori din domeniu, care au lansat afaceri de succes: „Casa familiei Iarmurati”, „Casa părintească” și pensiunea „Activis”. În discuții, premierul a mulțumit întreprinzătorilor și a încurajat valorificarea potențialului turistic al localităților pe malul Nistrului. Oficialul a menționat Programul guvernamental 373, care oferă posibilități de dezvoltare, inovare și extindere a afacerilor. „Vom fi și în continuare alături de cei care aleg să investească acasă și să dezvolte economia locală”, a accentuat prim-ministrul.

Recent, autoritățile au semnat o rezoluție pentru un turism durabil în Moldova, care să sprijine dezvoltarea regională integrată a sectorului și să sporească eforturile de stimulare a investițiilor, lansarea de noi afaceri, diversificarea produselor turistice și promovarea regiunilor frumoase din țară.

Generația Z, mai mult decât niște stereotipuri. Cine sunt și ce fac tinerii din ziua de azi

Când vorbim despre Generația Z, gândurile noastre se îndreaptă spre o serie de preocupări și stereotipuri legate de tinerii din ziua de azi. Smartphone-urile, rețelele sociale, anxietatea, și schimbările climatice sunt doar câteva dintre subiectele care par să definească experiența lor, scrie tvrmoldova.md.

Realitatea este însă nuanțată, iar uneori teribil de diferită față de ceea ce știm până acum, în multe privințe. Zoomerii sunt departe de a fi condamnați și se descurcă surprinzător de bine. La nivel global, aproximativ 2 miliarde de oameni s-au născut între 1997 și 2012 și, prin urmare, fac parte din „Generația Z”, arată jurnaliștii de la The Economist.

Este important să recunoaștem faptul că mare parte dintre cei cu vârste cuprinse 12 și 27 de ani din întreaga lume trăiesc în economii emergente. Acești tineri beneficiază de creșterea și răspândirea tehnologiei într-un mod care îi depășește adesea pe părinții lor. Sunt mai bogați, mai sănătoși și mai educați, și sunt optimiști în privința viitorului lor și al comunităților lor.

Cu toate acestea, există și aspecte mai puțin optimiste. În China, de exemplu, incertitudinea economică și presiunea asupra sistemului de învățământ superior au creat îngrijorări cu privire la viitorul tinerilor.

Preocupările tinerilor din ziua de azi

În pofida acestor provocări, Generația Z în lumea bogată se descurcă surprinzător de bine în ceea ce privește piața muncii. Generația Z nu doar că are locuri de muncă, dar se remarcă și în domeniul profesional. Abilitățile lor antreprenoriale și dorința de a urmări cariere în domenii precum știința, ingineria și medicina îi fac pe mulți dintre ei să fie prețuiți în economiile actuale.

În plus, salariile lor cresc într-un ritm mai rapid decât al predecesorilor lor, iar rata șomajului este la un minim istoric. Cu toate acestea, există și provocări evidente. Preocupările legate de schimbările climatice și impactul social al tehnologiei sunt doar două aspecte ale unei realități complexe cu care se confruntă Generația Z.

Anxietatea și depresia sunt în creștere în rândul tinerilor, iar impactul rețelelor sociale asupra sănătățîi mintale este subiectul unor dezbateri aprinse.

Cu toate acestea, există semne încurajatoare că tinerii din Generația Z încep să își regândească utilizarea rețelelor sociale și să își pună sănătatea mentală pe primul plan. În plus, angajamentul lor față de problemele sociale și politice arată că sunt gata să facă schimbări în lumea lor.

Generația Z este mult mai mult decât o simplă poveste despre smartphone-uri și anxietate. Sunt tineri înzestrați cu o serie de abilități și pasiuni care îi pregătesc să modeleze societatea într-un mod unic și neobișnuit. Este important să recunoaștem atât provocările, cât și succesele lor și să lucrăm împreună pentru a le oferi suportul și resursele de care au nevoie pentru a prospera în lumea modernă.

Incident în România. Un cortegiu funerar a fost fugărit de un urs. A fost la un pas să se transforme într-o tragedie colectivă

Un cortegiu funerar a fost fugărit de un urs. Incidentul a avut loc în localitatea Bordoșiu, județul Mureș. Evenimentul a fost la un pas să se transforme într-o tragedie colectivă, după ce un urs a gonit spre oameni.

Mai mult de 70 de persoane participau la înmormântarea din județul Mușreș, moment în care un urs s-a apropiat de acestea și a început să îi fugărească. Speriați de apariția animalului, localnicii, care nici nu știau că animalul a coborât din pădure, au fugit de la înmormântare.

„Caii au simţit. Am auzit ho, ho, ho. Zic că ăsta e ursul şi chiar ursul a fost”, povesteşte un bărbat. „Cum am mers cu mortul, a venit ursul. Cred că dacă eram mai puţini, intra în noi”, a spus un localnic care a participat la înmormântare, potrivit Observator.

Îngroziți de frică, cei prezenți la înmormântare au început să facă zgomot pentru a speria ursul, dar acesta s-a apropiat și mai mult, determinându-i să fugă. Cu toate acestea, ursul a renunțat și s-a întors în pădure. Familia a reluat ceremonia funerală imediat ce ursul s-a îndepărtat.

În ultimele zile tot mai mulți urși au fost surprinși în apropierea unor localități din țară. Pe 17 aprilie, un urs a fost văzut la Tâncăbești, județul Ilfov. Animalul sălbatic a tăiat calea unui șofer, iar acesta a sunat la 112 pentru a cere ajutorul poliției. La fața locului s-au dus jandarmii și pădurarii.

La finalul săptămânii trecute, un alt urs a ajuns în localitatea Ciolpani, Ilfov, iar autoritățile au trimis un mesaj RO-Alert către locuitorii din zonă să stea departe de urs și să nu îi dea de mâncare. „Tocmai ne-a sărit în fața mașinii un urs, la pădurea Ciolpani“, a scris o femeie sâmbătă pe Facebook.

A fost constituită o celulă de criză la nivelul Inspectoratului pentru Situații de Urgență, iar jandarmii au plecat în căutarea animalului.

Un medic din Moldova a pierdut lupta cu infecția Covid-19
Articolul anterior
Aeroportul din Munchen, evacuat după ce un bărbat a fost prins cu un proiectil de mortieră în rucsac
Articolul următor