Devino un activist pentru mediu și societate la activEco 2020!

Clima se schimbă, dar și noi putem schimba lucrurile spre bine! EcoVisio lansează cea de-a 8-a ediție a programului de educație ecologică activEco, prin care sprijină tinerii să devină agenți ai schimbării în Moldova, dar și în regiunile învecinate din Ucraina și România. Află mai jos ce îți poate oferi programul și cum participi!

separator

activEco 2020 va porni cu un Seminar de Impuls în limba engleză între 22 – 27 martie, la Centrul de Instruire EcoVisio din satul Rîșcova (raionul Criuleni). La seminar vei găsi prima doză de motivație și energie creativă, dar și o comunitate de oameni care îți împărtășesc valorile. Tot aici vei primi cunoștințe teoretice și practice despre schimbările climatice, și cum putem acționa pentru a le diminua efectele. Aplică aici până pe 9 martie, ora 23:59!

Seminarul se va desfășura în limba engleză, însă va mai avea loc un Seminar de Impuls în română și rusă între 28 aprilie – 3 mai. Apelul de participare va fi lansat la sfârșitul lunii martie, dar te poți deja pre-înregistra aici.

Ce urmează?

După cele două Seminare de Impuls, activEco va continua cu o serie de training-uri de weekend, unde vei aprofunda cunoștințele despre schimbările climatice într-un format interactiv. Training-urile vor avea loc pe parcursul anului și vor aborda următoarele teme:

  • Ciclismul ca transport ”verde”
  • Prevenirea deșeurilor
  • Economia de colaborare
  • Eficiența energetică și energii regenerabile
  • Alimentația sănătoasă
  • Crearea de videouri cu impact social

De-a lungul programului, vei fi încurajat să îți implementezi propriul proiect pe o temă la care ții, cu suportul unui mentor și cu un mic grant de până la €500. După realizarea proiectului, te vei alătura celor 330 de absolvenți de programe EcoVisio, care beneficiază de evenimente și oportunități speciale.

”Înainte de activEco, n-aveam idee cu ce vreau să mă ocup în viață. Când am pornit propriul proiect, în ciuda fricii, am încetat să mă gîndesc la <ce să fac> și am început să fac mai multe lucruri care îmi plăceau. La un moment dat, am înțeles că aceste lucruri au devenit activitatea mea principală, și așa au rămas în toți cei 6 ani de când am absolvit programul” – Gabriela Isac, membră a echipei activEco.

Ce mai trebuie să știi?

activEco este deschis celor cu vârsta între 16-35 de ani, din toată Moldova dar și din regiunile învecinate ale Ucrainei și României. Cel mai important criteriu sunt însă entuziasmul și dorința de a lucra cu pași mici, dar hotărâți, spre un viitor mai bun și mai eco.

Participarea este gratuită, iar transportul, cazarea și mesele vor fi acoperite de organizatori. Pentru alte întrebări, o poți contacta pe Gabriela Isac – +373 698 17 235, gabriela@ecovisio.org.

Urmărește activEco și pe Facebook. activEco este un program EcoVisio în parteneriat cu Theodor-Heuss-Kolleg (Germania), susținut de Fundația Germană de Mediu (DBU) și de Suedia. Află mai multe aici.

MAEIE: Consulatele din Milano și Padova și-au suspendat temporar activitatea
Articolul anterior
Întâmplare fericită în familia Oxanei Munteanu. În fiecare an, cuplul îi sărbătorește pe cei trei copii născuți în aceeași zi!
Articolul următor
Alte articole interesante