Dezamăgirea unui părinte: ,,Așa arată tomberoanele de lângă școli, pe 1 septembrie”

Deși este plăcut și frumos gestul de a oferi și primi flori, se pare că excesul de zel poate dăuna în acest sens. Mai ales de 1 septembrie, când mii de elevi merg la școală cu buchete de flori pentru a-i felicita pe profesori.

separator

Un părinte a surprins un moment dezolant în prima de zi de școală și a împărtășit cele observate cu prietenii virtuali:

„Am văzut această imagine, astăzi, într-un tomberon din apropierea școlii primare. Sunt buchetele proaspete de la elevii de clasă întâi… Profesorii nici măcăr nu au așteptat ca acestea să se ofilească… Stau fragede, aruncate…”, spune părintele.

Prin urmare, e greu de explicat utilitatea ritualului de la începutul anului școlar, când elevii merg la școală cu buchete de flori, mii de flori, care mai de care. Mai mult, se pare că, la ora actuală, acest ritual este păstrat doar în Rusia și celelalte țări ex-sovietice.

Din spusele părinților moldoveni stabiliți peste hotare, în țările europene copiii nu obișnuiesc să meargă cu flori în prima zi de școală, iar cei care o fac, aceștia fiind conaționali de-ai noștri, sunt priviți extrem de ciudat. Părinții plecați din țară ar putea poate să ne confirme sau să ne infirme acest fapt.

Spre exemplu, anul acesta, la un liceu privat din Capitală, elevii au venit cu câte o carte în loc de flori, pentru a îmbogăți fondul de cărți al bibliotecii, înșiși părinții rămânând încântați de această inițiativă menită să protejeze natura și să prevină irosirea resurselor ei.

sursa: Facebook

Brigitte Macron a purtat adidaşi la o întâlnire oficială cu prima doamnă a Finlandei
Articolul anterior
Un soț și un tată împlinit! Sylvester Stallone, alături de fetele sale
Articolul următor
Alte articole interesante