Dezastru ecologic la Sângerei, unde o gunoişte arde de săptămâni bune

Culmea iresponsabilităţii şi indiferenţei la Sângerei! De câteva săptămâni, o gunoişte arde continuu.

Dezastru ecologic la Sângerei! De câteva săptămâni, gunoiştea din apropierea satelor Ţambula şi Bilicenii Noi arde continuu. Localnicii se plâng că nu mai au putere să suporte fumul toxic. Problema e veche. Pare incredibil, dar groapa de gunoi arde de câteva ori pe an de aproape cinci decenii, scrie www.tvrmoldova.md. Din această cauză, oamenii spun că au început să se îmbolnăvească mai des.La această gunoişte sunt depozitate deşeurile din municipiul Bălţi. Oamenii din mai multe localităţi sunt nevoiţi să inhaleze fumul toxic întrucât aici au loc incendii.

Responsabilii locali se acuză reciproc. Primarul satului Bilicenii Noi dă vina pe administrarea necorespunzătoare a acestei gunoişti şi crede ea a fost incendiată intenţionat. După părerea lui, în spate ar sta proiectul unei afaceri.

La rândul lor, administratorii gunoiştii spun că depun efort pentru a soluţiona problema şi infirmă acuzaţiile adresate de primar.

Reprezentanţii Inspectoratului Ecologic confirmă că această groapă de gunoi pune în pericol sănătatea oamenilor. În ultimii doi ani au fost făcute 8 controale şi aplicate amenzi de peste 120 de mii de lei. În majoritatea cazurilor au fost constatate nereguli privind încălcarea normelor de colectare şi gestionare a deşeurilor. Gunoiştea din preajma satelor Ţambula şi Bilicenii se întinde pe o suprafaţă de 24 de hectare şi se află într-un loc amenajat încă în anul 1976.

Veste tragică în sportul românesc: a murit Ivan Patzaichin
Articolul anterior
Mama gemenilor căzuţi de la etaj postează zilnic filmuleţe macabre
Articolul următor