Dezastru în Germania, din cauza ploilor torenţiale. Zeci de oameni dispăruţi, case prăbuşite, maşini sub ape, pompieri morţi în misiune

Case părbuşite, oameni dispăruţi, maşini sub ape, copaci doborâţi şi persoane izolate în Germania, după ce furtuni violente au lovit, noaptea trecută, Renania de Nord-Westfalia și Renania-Palatinat.

A început cu o avertizare de furtună, care prognoza ploi continue. Pe la miezul nopții, mesajul meteorologilor anunţa că mai multe baraje din Renania s-au rupt.

Locuitorii din Rhein-Sieg-Kreis, un district aflat în landul Renania de Nord-Westfalia, şi erau avertizaţi „să părăsească IMEDIAT zona”.

Furtunile au lovit Renania de Nord-Westfalia și Renania-Palatinat, în sud-vestul Germaniei. Patru persoane au murit în cartierul Ahrweiler, după inundații severe.

Circumstanțele exacte sunt încă neclare, victimele fiind găsite în mai multe locuri, conform poliției, potrivit Bild.

În Adenau, un municipiu din districtul Ahrweiler, landul Renania-Palatinat, șase case s-au prăbușit în timpul nopții din cauza inundațiilor, iar alte 25 amenință să se prăbușească. Potrivit poliției, 30 de persoane sunt dispărute, scrie SWR. Râul Nims are, de obicei, o lățime de doar doi metri, iar în timpul nopții s-a umflat la peste 200 de metri.

Persoanele prinse în casele lor nu mai pot fi salvate cu barca sau maşinile deoarece curenții sunt prea puternici, aşa că trebuie să aștepte ajutorul din aer. Potrivit poliției, mulți oameni stau pe acoperișurile lor în așteptarea salvatorilor. În Heimersheim, o femeie s-ar fi înecat în beci.

Primele victime ale furtunii violente sunt doi pompieri. În Altena, în Sauerland, un pompier în vârstă de 46 de ani a murit în timp ce încerca s salveze un bărbat, iar un alt militar de 52 de ani a sfârşit două ore mai târziu, în timp ce lucra în zona centralei electrice Werdohl-Elverlingsen, scrie ZDF.

Transportul feroviar, rutier și fluvial a fost întrerupt pe râul Rin, iar specialiștii nu au vești bune. Și astăzi sunt așteptate furtuni puternice în sud-vestul Germaniei, cu ploi torențiale până vineri seară, a avertizat Serviciul Meteorologic German într-un buletin de dimineață.

sursa: www.observatornews.ro

Cozi imense. Toate vămile din țară au rămas blocate din cauza unei defecțiuni la sistemele informaționale
Articolul anterior
150 de persoane din grupul social-vulnerabil au primit ajutor din partea Ambasadei Franței
Articolul următor
Alte articole interesante