Dezvăluirile unei moldovence care trăiește în Italia: ,,Vă pot spune doar atât: Nu e glumă”

Italia, țara cu cei mai mulți moldoveni din diaspora, trece prin momente greu de imaginat. Numărul cazurilor de coronavirus a depășit cifra de 10.000 în mai puțin de 3 săptămâni. O tânără moldoveancă stabilită în Italia vorbește despre situația din țară, văzută cu propriii ochi:

separator
,,Din punctul de vedere al unei persoane care trăiește în țara care ocupă locul al 2- lea ca și număr de pacienți pozitivi, vă pot spune doar atât: NU E GLUMĂ. Oricât am încerca să o luăm în gluma…e GRAV.

În Italia a început marea campanie de sensibilizare „Eu rămân acasă”.

S- a ajuns ca în TV în loc de reclame să apară vedete care încurajează persoanele să rămână în casă pentru a opri răspandirea virusului. Deja s-a impus o distanță de minim un metru între două persoane (valabil peste tot: pe stradă, la magazin, la bar, în emisiuni, interviuri. Emisiunile care se desfășurau cu public… au renuntat deja si scaunele sunt goale.

Pe langa faptul ca școlile sunt închise până pe 3 aprilie (se vorbește chiar și de blocarea anului) începând de astazi toata Italia a devenit zona roșie.

Locuiesc în centrul Italiei la 80 km de Roma.

Deja nu mai avem voie să ieșim spre alte localități decât pentru muncă sau urgențe medicale.
Se iese puțin din case doar pentru urgențe. Insist să subliniez că aici functionează mult spiritul de civilizație al fiecăruia (și italienilor nu le lipsește chiar dacă uscături au și ei).

Problema mare care a apărut nu e gravitatea virusului cât rapiditatea exponențiala de răspandire care poate aduce sistemul sanitar în colaps. Și atenție, vorbim de unul din cele mai bune sisteme de sanatate.
Dacă aici e așa ,,daca deja se pune problema că persoanele peste 60 ani să nu mai fie intubate, dând prioritate celor mai tineri…atunci nu vreau să mă gândesc ce se poate întâmpla într- o țara care nu e pregatita pentru asa o situatie.

De asta cred ca important acum e ca fiecare sa înțeleaga ca important este să ne schimbam obiceiurile… gata cu întâlniri, petreceri, mall …etc. Evitati aglomerațiile, petreceți timpul liber în case și nu vă gândiți ca ” noua nu ni se întâmplă, sunt doar câteva cazuri, etc”.

Adevăratul vârf se așteaptă pe la jumătatea lui aprilie. Să sperăm că ne va da Dumnezeu înțelepciunea sa trecem peste acest hop. Vă îmbrațisez pe toți cu drag și speranta”.

sursa: Facebook/Cristina Zvoristeanu

Până la 1 aprilie 2020 sunt interzise întrunirile în masă cu participarea a 50 de persoane și mai mult
Articolul anterior
O mamă cu trei copii, internată la spitalul ,,Toma Ciorbă” după o călătorie la Verona
Articolul următor
Alte articole interesante