Din 1 iulie, Grecia introduce completarea unui formular online cu 48 de ore înainte de a ajunge la graniță

Grecia trece la faza a doua a liberalizării turismului. Din 1 iulie se va putea călători spre insule și relua cursele aeriene spre Creta, Rhodos, Corfu, Santorini și celelalte insule. În total, de la 1 iulie, 27 aeroporturi vor fi redeschise traficului internațional gata să primească turiști alături de 7 puncte rutiere și 7 porturi.

separator

Dar Atena începe să fie speriată de creșterea numărului de cazuri înregistrat în ultima săptămâna cam în toată Europa – de la Kiev (unde s-a bătut recordul de cazuri) la Lisabona (unde s-au introdus noi măsuri de lockdown), de la Belgrad (unde ministrul apărării și președintele Parlamentului s-au infectat, iar orașul Kragujevac a reintrodus starea de urgență) până în Suedia (unde epidemia nu mai poate fi stăpânită).

Guvernul grec a anunțat că primește turiști din 29 țări inclusiv România, în cazul acestora efectuându-se teste aleatorii. Pentru alte 5 țări, testele sunt obligatorii pentru toți turiștii. Dar noul sistem va înlocui sistemul de testare aleatorie, încercând să „prindă” majoritatea cazurilor de călători infectați cu COVID-19.

Deci, de la 1 iulie pentru a putea intră pe teritoriul Greciei, trebuie să completezi o declarație on-line pe acest site.

Aici vei completa date personale, inclusiv modalitatea cu care vei sosi în Grecia, dar și țările vizitate în ultimele 15 zile. Vei primi un număr (un bar-code) care trebuie prezentat la punctul de frontieră. De asemenea și pe unde vei intră în Grecia, prin ce punct de frontieră. Se va cunoaște capacitatea de testare la fiecare punct de frontieră și vor fi aleși pasagerii cu cel mai mare risc de infectare pentru a fi testați, deci testarea nu va mai fi aleatorie.

Astfel, dacă punctele de testare de pe aeroportul din Atena au o capacitate de 1000 teste pe zi, vor fi aleși 1000 pasageri veniți din țările cu cel mai înalt risc de infectare. Deși presă elena vorbește doar de aeroporturi, pe site ești întrebat și dacă intri pe cale rutieră, deci probabil sistemul se va aplica și la granițele rutiere ale Greciei.

Mai multe informații puteți citi aici.

sursa

Chișinăuienii fac plajă pe nisipul fierbinte din parcul ,,La izvor”
Articolul anterior
O fetiță a căzut de pe tobogan și și-a fracturat bazinul
Articolul următor
Alte articole interesante