Din 16 ianuarie, întreaga sferă de servicii din Ucraina va trebui să treacă la limba de stat

Din 16 ianuarie, întreaga sferă de servicii din Ucraina ar trebui să treacă la limba de stat, iar deservirea clientului într-o altă limbă va fi posibilă numai la cererea sa.

Acest lucru a fost anunțat pe pagina sa de pe Facebook de către reprezentantul autorizat pentru protecția limbii de stat, Taras Kremeni. Cerința nu ţine doar de sfera comercială, ci de toate serviciile, precum cele medicale, educaționale și sociale.

În postarea funcționarului se spune că, conform articolului 30 din Legea Ucrainei „cu Privire la asigurarea funcționării limbii ucrainene ca limbă de stat”, toți furnizorii de servicii, indiferent de forma de proprietate, sunt obligați se deservească consumatorii și să le ofere informația despre produse și servicii în limba de stat. În supermarket, în magazin online, în cafenea, la bancă, la benzinărie sau în farmacie, oriunde ai fi – deservirea ar trebui să fie în limba ucraineană, a mai menţionat funcţionarul.

În plus, cetățenii vor putea depune plângeri împotriva persoanelor fizice și juridice pentru nerespectarea cerințelor legii privind limba de stat, iar avocatul poporului are dreptul să îi amendeze.

E adevărat, amenzile vor începe se fie aplicate abia peste 2 ani.

sursa

Papa Francisc se vaccinează anti-Covid şi îndeamnă pe toată lumea să facă la fel
Articolul anterior
Încă trei cazuri de infectare cu tulpina britanică a Coronavirusului, confirmate în România
Articolul următor
Alte articole interesante