Din culisele Underland Wine & Music Fest: Trupele și artiștii care vor evolua la eveniment

Trei săptămâni ne despart de unicul festival subteran din lume – Underland 2019 – Wine Carnival. Pe 23 februarie, în celebrele crame de la Cricova, pe lângă cei cinci kilometri de petreceri, te așteaptă și zece ore de muzică pentru toate vârstele și gusturile. Zeci de artiști din țări precum Italia, Spania, Germania, România, Ucraina sau Rusia vor urca pe cele trei scene ale evenimentului.

separator
Și pentru că avem un festival dedicat în proporție de 100% Dragostei, Iubirii și Amorului, și scenele pe care vor evolua muzicanții au denumiri pe măsură – Scena Pasiunii, Scena Inimii și cea Fierbinte! Ne pregătim în forță să cinstim Dragostea și Primăvara sub cea mai îmbătătoare muzică, care ne va accelera hormonii fericirii până la viteza luminii!

Vă prezentăm mai jos câteva dintre trupele străine care au cucerit oaspeții la ediția precedență și revin cu drag la Underland Fest, dar și trupe care vizitează pentru prima dată Moldova.

Porcapizza – Italia

https://youtu.be/EQebsyv-r4I

Porcapizza – pasiune pur „italiană” pentru muzică exprimată prin intermediul instrumentelor de casă. Massimo Tortella a cumpărat racheta de tenis a lui Jimi Hendrix și a transformat-o într-o chitară! Și-a făcut un set de tobe primitive dintr-o mașină de scris, iar cuțitele și lingurile mamei sale îi servesc acum ca instrumente de percuție.

Buck It – Australia

2 toboșari de bidoane, Todd James (Australia) și Klarissa Winter (Germania) și-au unit forțele pentru a face muzică din tot ceea ce, în mod normal, nu ar trebui să facă muzică. Cei doi toboșari profesioniști creează un stil muzical industrial unic folosindu-se de găleți, vase și tigăi și metale reciclate.

Sadora – Rusia

Fondatorul proiectului, Serghei Mikhailovich Sadov, este un compozitor rus și muzician renumit de pe Arbat. Sadov este compozitorul și creatorul unui instrument cu strune unic, numit „Sador”. Sadora – o combinație dintre lăută, sitarul indian și chitară. În mâinile creatorului ei, poate suna precum o harpă melodioasă. Este dificil să o mânuiești, dar Serghei este un virtuoz și cântă la 3 instrumente muzicale odată, atunci când dă concerte în cluburi și la evenimente.

Село и Люди – Rusia

Trupa „Satul și oamenii” sau cavalerii rock-ului fermier este o trupă rock din Ucraina care a fost fondată în orașul Harkov în 2002. Membrii trupei sunt participanții celui de-al treilea sezon al show-lui „Ucraina are talent”. Ideea principală, care leagă cei patru bărbați adulți într-o trupă, este ironia și dorința de a fi utili. Balalaika, acordeonul, basul, percuția sunt cheia unei lovituri directe în inimă, creier și ficatul fiecărui individ. Reteta pentru un ”rock de fermă” de succes este destul de simplă: un cântec celebru + o evoluție populară + o engleză ucraineană = ritm de dans și un ocean de bună dispoziție.

Besarabia – Spania

Cât nu ar suna de straniu, dar trio-ul Besarabia este o trupă care provine din Valencia, Spania. Amalgamul muzical pe care-l interpretează este o amestecătură de muzică din Balcani, Mediteraneeană și Klezmer (n.r. o tradiție muzicală a evreilor din Ashkenazi din Europa de Est), transformate într-un sunet folcloric revigorant. Trio-ul interpretează o combinație de aranjamente de melodii tradiționale și compoziții proprii, care își iau influența nu numai din stilurile menționate mai sus, dar și din flamenco, jazz și rap.

The Twisters – România

„The Twisters este un grup vocal alcătuit din Nicoleta Gavriliţă, Izabela Simion, Marina Alexandra Arsene, Ana Dubyk şi Roxana Ardelean, absolvente ale secţiei de jazz a Universităţii de Muzică din București. Printre influențele cvintetului se regăsesc atmosfera primelor decenii ale secolului XX, jazz-ul anilor ’50, şi song-uri ale anilor ’90. În repertoriu sunt incluse și compoziții special scrise pentru grup.”

Jam Band – Ucraina

După ce au interpretat o mulțime de ore de muzică balcanică din repertoriul lui G. Bregovic, E. Kusturica, Shantel etc., Jam Band și-au pus un scop să popularizeze muzica populară din Ucraina și Basarabia. Motto-ul lor este „Vorbește în limba muzicii și vei găsi prieteni oriunde!”. Jam Band au cântat e aceeași scenă cu Shantel, „Zdob și zdub”, Nelly Ciobanu, Ion Surucan, Riccardo Folly, Leonid Agutin, Oleg Skripka, Dzidzo și „Duke Time”.

SIAJ – Moldova

Siaj s-a fondat pe 3 decembrie 2016, la Chișinău, Moldova. Trupa se promovează cu stilul de indie alternativ rock și texte în limba română. Profilul discografic este reprezentat de un EP din 4 piese, lansat pe 23 iunie 2018.

Lista completă a artiștilor este disponibilă pe Underland.md.

Pe 23 februarie, gazda Underland 2019 – Wine Carnival, Dragobetele va avea grijă ca toți oaspeții săi să nu plece de la eveniment flămânzi, însetați sau fără vreo melodie fredonată pe buze. Vino să admiri noua infrastructură a unicului oraș subteran din lume și contribuie la dezvoltarea acestuia cu voie bună și zâmbete.

În costul biletului de 250 de lei intră:

  • Un pahar de izvar aromat la intrare;
  • Proiecții de filme mute de dragoste în cadrul cinematografului Cricova;
  • Vizită la Muzeul orașului subteran Cricova, cunoscut la nivel mondial pentru colecția sa legendară de vinuri;
  • Show spectaculos susținut de artiștii stradali, interpreți și colective muzicale din mai multe țări;
  • Participare la ateliere de creații muzicale și teatrale;
  • Accesul în toate cartierele tematice și la scenele orașului Underland;
  • Participarea la școlile de vin aflate pe teritoriul galeriilor subterane Cricova, cu degustații și sommelieri.

Copiii până la 12 ani vor avea acces gratuit la festival, iar cei mai mari vor avea acces la eveniment doar însoțiți de părinți și cu biletul de intrare.

Biletele pentru Underland 2019 – Wine Carnival pot fi achiziționate la magazinul de firmă „Cricova” (str. A.Șciusev 96), Combinatul de Vinuri „CRICOVA” S.A., Vinoteca Wine.MD (str. Pușkin 15.), cât și online pe Mticketmd și Afisha.md.

Mai multe detalii pe pagina de Facebook a evenimentului sau pe www.underland.md

Evenimentul este organizat de PRofile Agency și Combinatul de Vinuri „Cricova”.

Premierul Recean a încurajat dezvoltarea potențialului turistic în localitățile de pe malul Nistrului

Premierul Dorin Recean a vizitat pensiunea „Căsuța din deal” din satul Pohrebea, care dispune de zece locuri de cazare. Proprietarul afacerii de familie, Ion Repida, a relatat că, deși a avut solicitări să plece peste hotare, acum, cinci ani, el a decis să rămână în Republica Moldova și să deschidă o casă rurală. 

Casa pe care a transformat-o în pensiune a fost părăsită încă în timpul războiului de pe Nistru. Pentru renovarea acesteia, întreprinzătorul a beneficiat și de granturi externe, care au permis construcția foișoarelor și a stației de epurare a apei. „Neam străduit să menținem farmecul ornamentelor locale, am dat o a doua viață casei, am avut vizitatori de peste hotare și solicitări de a găzdui filmări”, a menționat antreprenorul. 

La întâlnire au fost prezenți și alți antreprenori din domeniu, care au lansat afaceri de succes: „Casa familiei Iarmurati”, „Casa părintească” și pensiunea „Activis”. În discuții, premierul a mulțumit întreprinzătorilor și a încurajat valorificarea potențialului turistic al localităților pe malul Nistrului. Oficialul a menționat Programul guvernamental 373, care oferă posibilități de dezvoltare, inovare și extindere a afacerilor. „Vom fi și în continuare alături de cei care aleg să investească acasă și să dezvolte economia locală”, a accentuat prim-ministrul.

Recent, autoritățile au semnat o rezoluție pentru un turism durabil în Moldova, care să sprijine dezvoltarea regională integrată a sectorului și să sporească eforturile de stimulare a investițiilor, lansarea de noi afaceri, diversificarea produselor turistice și promovarea regiunilor frumoase din țară.

Generația Z, mai mult decât niște stereotipuri. Cine sunt și ce fac tinerii din ziua de azi

Când vorbim despre Generația Z, gândurile noastre se îndreaptă spre o serie de preocupări și stereotipuri legate de tinerii din ziua de azi. Smartphone-urile, rețelele sociale, anxietatea, și schimbările climatice sunt doar câteva dintre subiectele care par să definească experiența lor, scrie tvrmoldova.md.

Realitatea este însă nuanțată, iar uneori teribil de diferită față de ceea ce știm până acum, în multe privințe. Zoomerii sunt departe de a fi condamnați și se descurcă surprinzător de bine. La nivel global, aproximativ 2 miliarde de oameni s-au născut între 1997 și 2012 și, prin urmare, fac parte din „Generația Z”, arată jurnaliștii de la The Economist.

Este important să recunoaștem faptul că mare parte dintre cei cu vârste cuprinse 12 și 27 de ani din întreaga lume trăiesc în economii emergente. Acești tineri beneficiază de creșterea și răspândirea tehnologiei într-un mod care îi depășește adesea pe părinții lor. Sunt mai bogați, mai sănătoși și mai educați, și sunt optimiști în privința viitorului lor și al comunităților lor.

Cu toate acestea, există și aspecte mai puțin optimiste. În China, de exemplu, incertitudinea economică și presiunea asupra sistemului de învățământ superior au creat îngrijorări cu privire la viitorul tinerilor.

Preocupările tinerilor din ziua de azi

În pofida acestor provocări, Generația Z în lumea bogată se descurcă surprinzător de bine în ceea ce privește piața muncii. Generația Z nu doar că are locuri de muncă, dar se remarcă și în domeniul profesional. Abilitățile lor antreprenoriale și dorința de a urmări cariere în domenii precum știința, ingineria și medicina îi fac pe mulți dintre ei să fie prețuiți în economiile actuale.

În plus, salariile lor cresc într-un ritm mai rapid decât al predecesorilor lor, iar rata șomajului este la un minim istoric. Cu toate acestea, există și provocări evidente. Preocupările legate de schimbările climatice și impactul social al tehnologiei sunt doar două aspecte ale unei realități complexe cu care se confruntă Generația Z.

Anxietatea și depresia sunt în creștere în rândul tinerilor, iar impactul rețelelor sociale asupra sănătățîi mintale este subiectul unor dezbateri aprinse.

Cu toate acestea, există semne încurajatoare că tinerii din Generația Z încep să își regândească utilizarea rețelelor sociale și să își pună sănătatea mentală pe primul plan. În plus, angajamentul lor față de problemele sociale și politice arată că sunt gata să facă schimbări în lumea lor.

Generația Z este mult mai mult decât o simplă poveste despre smartphone-uri și anxietate. Sunt tineri înzestrați cu o serie de abilități și pasiuni care îi pregătesc să modeleze societatea într-un mod unic și neobișnuit. Este important să recunoaștem atât provocările, cât și succesele lor și să lucrăm împreună pentru a le oferi suportul și resursele de care au nevoie pentru a prospera în lumea modernă.

Incident în România. Un cortegiu funerar a fost fugărit de un urs. A fost la un pas să se transforme într-o tragedie colectivă

Un cortegiu funerar a fost fugărit de un urs. Incidentul a avut loc în localitatea Bordoșiu, județul Mureș. Evenimentul a fost la un pas să se transforme într-o tragedie colectivă, după ce un urs a gonit spre oameni.

Mai mult de 70 de persoane participau la înmormântarea din județul Mușreș, moment în care un urs s-a apropiat de acestea și a început să îi fugărească. Speriați de apariția animalului, localnicii, care nici nu știau că animalul a coborât din pădure, au fugit de la înmormântare.

„Caii au simţit. Am auzit ho, ho, ho. Zic că ăsta e ursul şi chiar ursul a fost”, povesteşte un bărbat. „Cum am mers cu mortul, a venit ursul. Cred că dacă eram mai puţini, intra în noi”, a spus un localnic care a participat la înmormântare, potrivit Observator.

Îngroziți de frică, cei prezenți la înmormântare au început să facă zgomot pentru a speria ursul, dar acesta s-a apropiat și mai mult, determinându-i să fugă. Cu toate acestea, ursul a renunțat și s-a întors în pădure. Familia a reluat ceremonia funerală imediat ce ursul s-a îndepărtat.

În ultimele zile tot mai mulți urși au fost surprinși în apropierea unor localități din țară. Pe 17 aprilie, un urs a fost văzut la Tâncăbești, județul Ilfov. Animalul sălbatic a tăiat calea unui șofer, iar acesta a sunat la 112 pentru a cere ajutorul poliției. La fața locului s-au dus jandarmii și pădurarii.

La finalul săptămânii trecute, un alt urs a ajuns în localitatea Ciolpani, Ilfov, iar autoritățile au trimis un mesaj RO-Alert către locuitorii din zonă să stea departe de urs și să nu îi dea de mâncare. „Tocmai ne-a sărit în fața mașinii un urs, la pădurea Ciolpani“, a scris o femeie sâmbătă pe Facebook.

A fost constituită o celulă de criză la nivelul Inspectoratului pentru Situații de Urgență, iar jandarmii au plecat în căutarea animalului.

Irina Rimes și Guz au lansat videoclipul la piesa ,,Prea fin, prea dulce”! Vizualizări record
Articolul anterior
Îmbracă-te cu stil! Ce poți purta în această lună
Articolul următor