Cristian Rizea a fost plasat într-un penitenciar al Administrației Naționale a Penitenciarelor, se arată într-un comunicat al poliției române. Acesta a fost preluat de polițiștii români aseară, la vamă, după ce fostul deputat a fost declarat indezirabil în Republica Moldova și expulzat, scrie unimedia.info.

„În această seară, 27 aprilie, Poliția Română a fost solicitată de autoritățile din Republica Moldova să îl preia pe fostul deputat Cristian Rizea (54 de ani), față de care Tribunalul București a emis un mandat de executare a pedepsei închisorii. Acesta a fost preluat cu sprijinul Poliției de Frontieră și urmează a fi introdus într-un penitenciar al Administrației Naționale a Penitenciarelor”, informează Poliţia Română.

Curtea Supremă de Justiţie de la Chişinău i-a respins cererea fostului deputat român, Cristian Rizea în procesul privind retragerea azilului politic. Acesta poate fi extrădat în România
Fostul deputat român, Cristian Rizea a fost declarat de către Inspectoratul General pentru Migrație (IGM) persoană indezirabilă pe teritoriul Republicii Moldova pe un termen de 15 ani, relatează Inspectoratul General pentru Migrație al Ministerului Afacerilor Interne.
Fostul deputat român, Cristian Rizea, care a fugit din România, după ce a fost condamnat la peste 4 ani de închisoare, a fost reținut la Chișinău pe 3 noiembrie 2020. În aceeași zi, fostul șef de stat, Igor Dodon, a semnat decretul de retragere a cetățeniei oferite fostului deputat Rizea. Ulterior, decizia a fost atacată în instanță.
Cererea cetățeanului român Cristian Rizea, prin care a fost solicitat azil politic pe teritoriul Republicii Moldova a fost respinsă.
Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana, a admis în proporţie integrală demersul Procuraturii Generale, prelungind cu încă 30 de zile, mandatul de arestare în privința lui Rizea.
Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) a trimis spre examinare în judecată dosarul de învinuire a unui cetățean român, care a primit cetățenia Republicii Moldova prin procedura de recunoaștere a cetățeniei, în anul 2017. Însă, în cadrul acestei proceduri, în formularul completat, acesta a indicat date care nu corespund adevărului. Mai exact, învinuitul a declarat oficial că nu i-ar fi incidentă interdicția de acordare a cetățeniei Republicii Moldova.