Din martie vor fi eliberate certificate de înmatriculare a mașinilor de model nou

Începând cu 1 martie 2018, Agenția Servicii Publice va elibera certificate de înmatriculare a vehiculelor de model nou VP2017. De asemenea, din data de 26 februarie, vor fi eliberate certificatele de înmatriculare provizorii de model nou.

separator

Prin urmare, câmpul de date D2 se reformulează din „Modelul” în „Tipul vehiculului”, Câmpul de date D3 se reformulează din ”Tipul caroseriei” în ”Descrierea comercială”, iar câmpul de date J1 se reformulează din ”Tipul vehiculului” în ”Categoria/subcategoria vehiculului”.

Câmpul de date P5 ”Numărul motorului” se exclude, iar câmpul de date X se reformulează în ”X1 Menţiuni speciale”. Totodată, certificatul de înmatriculare va fi completat cu un câmp de date nou ”J2 Tipul caroseriei”. În baza cererilor privind confecționarea certificatelor de înmatriculare depuse până la data de 24 februarie inclusiv, vor fi eliberate certificate de înmatriculare de model vechi VP2015.

Potrivit stiridinmoldova.com, cetățenii care vor depune cereri privind confecționarea certificatelor de înmatriculare începând cu ziua de 26 februarie curent vor primi certificate de model nou. Totodată, certificatele de înmatriculare solicitate până la data de 24 februarie 2018 vor fi perfectate până în ziua de 28 a lunii inclusiv, indiferent de termenul de acordare a serviciului ales.Agenția Servicii Publice atenționează cetățenii că, în contextul modificărilor operate, în perioada 26-28 februarie 2018 va fi sistată recepționarea comenzilor pentru serviciile de eliberare a certificatului de înmatriculare în regim de urgență (6, 24 ore, 3 zile lucrătoare).

Certificatele de înmatriculare şi certificatele de înmatriculare provizorii pentru vehicule, eliberate până la intrarea în vigoare a Hotărârii Guvernului nr. 423 din 12 iunie 2017, rămân valabile până la expirarea termenului de valabilitate al acestora. Prețul noilor documente rămâne neschimbat.

Sursa

”Nu atingeți cablurile rupte sau căzute la pământ!” Atenționarea celor de la Premier Energy în contextul codului galben de vânt

„În contextul avertizării meteo de cod galben pentru zile de 27-28 martie, ce prevede schimbare bruscă a vremii, manifestată prin precipitații puternice în fază mixtă și intensificări ale vântului din direcție nord-estică în rafale de până la 15-23 m/s.

Premier Energy Distribution atrage atenția populației asupra importanței respectării stricte a regulilor de securitate în raport cu instalațiile electrice.
– Ocoliți şi nu atingeți cabluri rupte şi căzute la pământ!
– Nu interveniți în instalațiilor electrice – aceste intenții se pot solda cu electrocutări.
– Supravegheați copii şi explicați-le regulile de securitate electrică şi consecințele încălcării lor”, anunță „Premier Energy”.

Oamenii sunt rugați să informeze operatorul de distribuție dacă au observat careva pericole la instalațiile electrice. Telefon – 022 43 11 11.

Meteorologii au emis, pentru seara de 27 și ziua de 28 martie, cod galben de schimbare bruscă a vremii cu precipitații puternice și vântîn rafale de până la 18-23 m/s”.

Avertizarea va fi valabilă până în această seară, la ora 18:00. 

Sportivii moldoveni obțin victorie după victorie! Cinci medalii de aur, câștigate la Campionatul European de Lupte corp la corp

Lotul național de Lupte corp la corp al R. Moldova a înregistrat rezultate remarcabile la Campionatul European, ediția 2023, rezervat seniorilor, care s-a desfășurat în perioada 20-26 martie 2023 în orașul Monza, Italia, scrie zdg.md.

Potrivit Ministerului Educației și Cercetării (MEC) al R. Moldova, medaliile au fost obținute de:

  • Iuri Guseinov – aur, 57 kg
  • Vlad Bragarenco – aur, 73 kg
  • Petru Buzdugan – aur, 80 kg
  • Vladislav Mastac – aur, 88 kg
  • Cristi Constantinov – aur, 97 + kg
  • Sandu Stancă – argint, 62 kg
  • Nicolae Gîsca – bronz, 97 kg.

Victoriile obținute de către sportivi se datorează și antrenorilor lotului național de Lupte corp la corp, Igor Rotaru, Mihai Cotruță, Alexandru Chilimciuc, Alexandru Strechie, susțin reprezentanții MEC.

Sportivii și antrenorii vor beneficia de premii bănești oferite de către Ministerul Educației și Cercetării (MEC) în cadrul Galei Sportului, organizată tradițional la sfârșitul anului.

Din cauza vântului puternic, postul vamal de tip debarcader „Molovata” și-a întrerupt temporar activitatea

Postul vamal de tip debarcader „Molovata” și-a îostul vamal de tip debarcader ”Molovata” și-a întrerupt temporar activitatea din cauza rafalelor de vânt și a valurilor puternice, care perturbă circulația pe râul Nistru. În aceste condiții, călătorii sunt îndemnați să opteze pentru postul vamal intern de control ”Criuleni 18”, aflat la circa 32 km distanță.

Activitatea va fi reluată atunci când vor permite condițiile climaterice.

Celelalte posturi vamale activează în regim normal.

Acestea sunt plantele aromatice pe care le poți crește în casă
Articolul anterior
Un tânăr din Bălți a emoționat publicul până la lacrimi, în cadrul show-ului «Ты – супер!»
Articolul următor