Din toamnă ar putea fi lansată aplicația GPS pentru transportul public din municipiul Chișinău

Potrivit conducerii Primăriei Chișinău, ieri a fost publicată cererea de ofertă-prețuri pentru aplicația GPS în transportul public.

separator
În acest scop, pe site-ul e-licitatie.md a fost publicată informația precum că, din bugetul de stat, este preconizată alocarea a 780 mii lei pentru rețeaua de troleibuze și 278 mii lei pentru ,,Parcul urban de autobuze”.

Înregistrarea companiilor este valabilă până pe data 4 iulie. După această dată va fi aleasă compania câștigătoare, iar durata maximă de implimentare a proiectului va dura maxim două luni, potrivit reprezentanților primăriei.

Serviciul GPS va permite aflarea timpului de așteptare în stație, prin intermediul unei aplicații instalate în telefonul mobil.

Credeți că acest serviciu era unul primordial în lista problemelor de rezolvat, în ceea ce privește transportul public din oraș? Anterior, locuitorii orașului și-au expus părerea, pe rețelele sociale, cu referire la acest proiect. Mulți au afirmat că există în oraș prea puține troleibuze și autobuze, și prea multe microbuze uzate care pun în pericol siguranța călătorilor și că, de fapt, ar trebui majorat numărul de troleibuze și autobuze, așa încât călătorii să poată circula în condiții adecvate. Cum ați vrea să arate serviciul de transport public al municipiului în câțiva ani? 

alte Articole interesante