Diplomata rusă Zaharova a vorbit despre intenția Rusiei ,,de a dezvolta” Ucraina

Reprezentantul oficial al Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, a spus că, după prăbușirea URSS, Rusia a căutat să facă ,,totul pentru ca Ucraina să trăiască și să se dezvolte în conformitate cu dreptul internațional”.

Захарова резко ответила польскому генералу, высказавшемуся про Калининград  - РИА Новости, 26.03.2022

Diplomata și-a împărtășit părerea la postul TVC, relatează TASS.

„Am făcut totul pentru a ne asigura că acest stat trăiește și se dezvoltă conform legilor dreptului internațional.

Zaharova a reamintit de numirea lui Viktor Cernomyrdin ca ambasador în Ucraina în 2001. Prezența unui astfel de politician în postul de ambasador a însemnat soluționarea oricărei probleme apărute la Kiev „cu respect absolut pentru ceea ce se numește suveranitatea, independența statului”, a spus Zaharova.

Reprezentanta Ministerului Afacerilor Externe a mai subliniat că Ucraina ,,și-a pierdut șansa” de a deveni o țară independentă din cauza presiunilor din exterior și a „trădătorilor politici care s-au dat drept lideri ai statului”.

Un nou incident șocant într-un troleibuz din Capitală. Căruciorul unei femei, în care se afla un copil, prins între uși

La mai mult de o lună de la teribilul accident cu implicarea transportului public în Capitală, în urma căruia a murit o fetiță de 12 ani, în spațiul public a fost denunțat un alt caz în care o persoană a avut de suferit. 

Ar putea fi o imagine cu 3 persoane

E vorba despre o femeie care încerca să iasă din troleibuzul 21, împreună cu copilul său de 7 luni. Aceasta susține că șoferul nu s-ar fi asigurat și căruciorul ar fi fost prins între uși. Ulterior, conducătorul troleibuzului ar fi deschis ușile.

Potrivit mamei, totul s-a întâmplat pe 25 aprilie, în jurul orei 12:45, pe str. Alba-Iulia din Capitală.

Contactată de TV8, purtătoarea de cuvânt a Regiei Transport Electric Chișinău, Felicia Rusu, a precizat că RTEC s-a autosesizat pe acest caz.

„A fost luată legătura și direct cu doamna. Urmează să se întreprindă toate măsurile necesare”, a declarat aceasta.

O minoră a alertat poliția și declară că a fost violată, la Dondușeni

O copilă ar fi fost violată într-o localitate din raionul Dondușeni. Oamenii legii au declarat că cazul a fost înregistrat pentru stabilirea tuturor circumstanțelor, fiind inițiat un proces penal.

O minoră de 13 ani, salvată de la viol de către un polițist de frontieră |  Mamaplus

„În cazurile în care sunt implicați minori, Poliția are responsabilitatea de a proteja drepturile recunoscute prin lege ale minorilor”, au menționat oamenii legii, conform Unimedia.

Președinta Maia Sandu a discutat cu mai mulți reprezentanți ai societății civile despre Adunarea „Moldova Europeană”, din 21 mai

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a început discuțiile cu societatea civilă despre Adunarea „Moldova Europeană”, care va avea loc la 21 mai.

Șefa statului a vorbit cu experți și formatori de opinie, care au dat curs invitației, că este nevoie să transmitem comunității europene un mesaj puternic de unitate din partea cetățenilor noștri, care își doresc să fie parte a familiei europene.

,,Unindu-ne forțele vom reuși să ducem Moldova în Uniunea Europeană”.

Regiunea Nikolaiev, eliberată de ocupanții ruși
Articolul anterior
Artistul din Rusia Andrei Macarevich a vorbit din nou aspru împotriva lui Putin
Articolul următor