Directorul financiar al S.A. Metalferos și-a dat demisia

Directorul financiar al S.A. Metalferos, Sergiu Catană, și-a dat demisia din funcție. Despre aceasta a anunțat printr-un comunicat Agenția Proprietății Publice (APP).

Sergiu Catană a deținut funcția respectivă din 2007 și până în prezent.

„Specificăm că, de-a lungul anilor, la S.A. Metalferos au existat multiple acuzații de evaziune fiscală și spălări de bani. 

Iar soarta dosarelor penale care au vizat întreprinderea, în care statul deține 78% din acțiuni, au rămas fără finalitate. 

Acestea urmează a fi investigate de acum încolo, iar noua conducere a întreprinderii va manifesta deschidere totală în acest sens”, se menționează în comunicat.

Potrivit anticoruptie.md, Sergiu Catană a ajuns director financiar la Metalferos în 2007, la scurt timp după ce finul său de cununie, Igor Dodon, a fost numit ministru al Economiei. 

În octombrie 2019, în cadrul unei emisiuni de la postul de televiziune N4, Dodon a declarat că nașul său este profesionist și nu a fost implicat în scheme murdare.

SA Metalferos este principalul colector și exportator de metale feroase și neferoase din Republica Moldova. 

Pe parcursul anilor, întreprinderea Metalferos a fost subiectul mai multor investigații jurnalistice privind evaziunea fiscală și spălarea de bani.

sursa: www.stiri.md

Criza gazelor: Focul veșnic de la Complexul Memorial ,,Eternitate” a fost deconectat temporar
Articolul anterior
Marina Cârnaț, despre calitățile esențiale pe care trebuie să le aibă un bărbat pentru a fi un bun soț
Articolul următor
Alte articole interesante