Directorul Institutului Koch, avertisment cu privire la cel de-al cincilea val Covid în Germania

Lothar Wieler, directorul organismului pentru controlul bolilor din Germania, a avertizat că țara va fi lovită și de valul al cincilea de COVID-19, în cazul în care nu sunt vaccinate mai multe persoane.

În prezent, Germania se luptă cu un sever val patru al pandemiei. Statul se confruntă cu „o urgenţă naţională”, după cum caracterizat-o Wieler recent.

„Dacă reducerea la minimum a contactelor sociale şi creşterea ratelor de vaccinare nu vor îmbunătăţi semnificativ situaţia, modelele actuale sugerează că ne vom confrunta şi noi cu al cincilea val de infecţii”, a spus directorul Institutului Robert Koch (RKI), Lothar Wieler, potrivit DPA.

Microbiologul german a explicat că situația din această iarnă este influențată de acțiunile oamenilor din prezent. El a mai explicat că populația ar trebui să evite adunările mari şi evenimentele desfăşurate în spaţii închise.

Medicul a făcut apel la vaccinare, subliniind, în același timp, că nu este sufiecientă pentru prevenirea creșterii rapide a numărului de cazuri, fiind nevoie și de limitarea contactului fizic.

„Vaccinul este calea de ieşire din pandemie”, a declarat directorul RKI. Totuși, el a amintit că vaccinurile oferă un nivel foarte ridicat de protecţie, dar aceasta nu este 100%, precizând că „protecţia împotriva infecţiei nu este la fel de mare ca cea împotriva îmbolnăvirii grave”.

Potrivit organismul german pentru controlul bolilor din Germania, ar trebui ca cel puţin 85% dintre persoanele cu vârsta între 12 şi 59 de ani şi 90% dintre persoanele de 60 de ani și peste să fie vaccinare cu schema completă.

sursa

Un tânăr de 21 de ani riscă ani de puşcărie fiind suspectat de hărțuire sexuală
Articolul anterior
Cum te anunţă organismul că mănânci prea mult dulce. Mai toate alimentele cumpărate conţin zahăr
Articolul următor
Alte articole interesante